FII RESPONSABIL ÎN PREAJMA APEI ȘI ÎNVAȚĂ-ȚI COPILUL SĂ FACĂ LA FEL

Distribuie pe:

La sfârșitul săptămânii trecute, râul Motru a luat trei vieți! Un copil de 8 ani s-a înecat, împreună cu mama și bunicul lui, care au încercat să îl salveze! Cei trei au fost scoși din apă de salvatori, însă, în ciuda manevrelor de resuscitare, a fost constatat decesul.

Tragedia din județul Gorj este doar una dintre situațiile produse de la începutul verii! Suntem conștienți că zilele caniculare îi îndeamnă pe oameni la scăldat, însă, pentru evitarea unor adevărate drame, este foarte important ca scăldatul să se facă doar în locuri special amenajate pentru înot!

În multe situații, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul stau la baza unui scenariu dramatic! Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Chiar și persoanele care înoată bine pot obosi, pot avea crampe musculare sau pot fi prinse într-un curent de apă.

Fiecare părinte trebuie să aibă în vedere siguranța copilului! Este foarte important să nu-ți pierzi copilul din câmpul vizual, nici măcar o secundă. Oricât de bine înoată copilul, nu aveți garanția că ceva rău nu se poate întâmpla!

Explicați-le copiilor pericolul la care se expun, scăldându-se în locuri neamenajate, și consecințele grave, uneori tragice, ale actelor de teribilism.

- Respectați avertizările privind interzicerea scăldatului!

- Supravegheați permanent copiii aflați în apă sau în apropierea acesteia!

Lasă un comentariu