EFECTELE NEGATIVE ALE... BĂUTULUI CU PAIUL

Distribuie pe:

Expertul american Nesochi Okeke Igbokwe, de la Universitatea din Boston, citat de descopera.ro, a cercetat efectele negative ale... băutului cu paiul asupra sănătății celor care au acest obicei.

“Pe lângă impactul negativ asupra mediului al paielor din plastic, acestea au efecte adverse și atunci când sunt folosite la băutul lichidelor, producând mai multe modificări nedorite în organism, pe care puțini le bănuiesc”, declară specialistul american, prezentând și câteva astfel de efecte.

Cauzează balonare - Atunci când folosești un pai, bei mai mult decât o băutură, întrucât folosirea paiului duce la înghițirea de aer în exces, fapt ce produce aerofagie.

Nu doar folosirea paiului la băut contribuie la înghițirea de prea mult aer, ci și consumul de alimente, prea repede, și de băuturi carbogazoase.

Contribuie la apariția ridurilor – Sorbitul dintr-un pahar folosind un pai, este unul dintre obiceiurile cotidiene care cauzează apariția ridurilor. Utilizarea regulată a paiului înseamnă că mușchii tăi trec prin mișcarea repetitivă de a țuguia buzele, această mișcare descompunând colagenul din apropierea gurii și provocând apariția cutelor permanente ale pielii.

Favorizează cariile - Unele persoane folosesc paiul pentru a evita cariile, însă acest lucru nu este foarte folositor, din contră.

Zahărul din băuturile răcoritoare sau acidul din vin sau cafea îți ating dinții chiar și atunci când folosești un pai. Mai mult, când folosești paiul, zahărul se îndreaptă spre molari, loc în care produce carii.

Risc de obezitate - Paiele te pot face să bei mai mult decât dacă ai folosi un pahar sau o ceașcă, iar dacă bei băuturi bogate în calorii, acest lucru ar putea duce la îngrășare. În plus, băutul printr-un pai neutralizează mirosul unei băuturi, ceea ce duce și la un consum excesiv.

Desigur, utilizarea unui pai nu va duce automat la creșterea în greutate, dar ar putea face mai dificilă limitarea caloriilor în ceea ce privește băuturile.

Afectează nivelul de estrogen - Paiele de plastic sunt fabricate de obicei din polipropilenă, un tip de plastic fabricat din petrol.

Deși polipropilena este considerată sigură pentru alimente, substanțele chimice din plastic s-ar putea scurge în lichide, iar acești compuși afectează nivelul de estrogen la om. (L.P.)

Lasă un comentariu