JOCURILE OLIMPICE - ALEXANDRU NOVAC S-A CALIFICAT ÎN FINALĂ LA ARUNCAREA SULIȚEI, CU CEA MAI BUNĂ PERFORMANȚĂ PERSONALĂ A SEZONULUI!

Distribuie pe:

Atletul Alexandru Novac s-a calificat, miercuri, în finală, la aruncarea suliței, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cu cea mai bună performanță personală a sezonului. Novac a reușit în calificări cea mai bună aruncare personală a sezonului, de 83.27 metri, cu care s-a calificat în finala probei de pe locul 4 în grupa A și 7 la general. A doua încercare a măsurat 80.90 metri. Finala la aruncarea suliței va avea loc în 7 august. Zece atleți tricolori s-au calificat la JO de la Tokyo, iar cinci au ratat faza următoare: Florentina Iușco, Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Alin Firfirică (aruncarea discului), Rareș Toader (aruncarea greutății). Andrea Mikloș s-a retras din calificări, la 400 metri, din cauza unor leziuni la un tendon ahilian. Singura finalistă tricoloră de până acum, Bianca Ghelber, s-a clasat pe locul 6 la aruncarea ciocanului. În competiția de la Tokyo vor mai intra Daniela Stanciu (săritura în înălțime) și Marius Cocioran (50 km marș). Sportiva Kriszta Incze nu a reușit să treacă, miercuri, în recalificările pentru finala pentru medalia de bronz la lupte libere, categoria 62 kilograme, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Incze a fost învinsă în recalificări de sportiva letonă Anastasia Grigorjeva (scor 14-7). Finala de la 62 kg se va disputa între kîrgîza Aisuluu Tînîbekova și japoneza Yukako Kawai.

CFR CLUJ - YOUNG BOYS 1-1, ÎN TURUL 3 PRELIMINAR DIN CHAMPIONS LEAGUE

CFR Cluj - Young Boys Berna s-a terminat 1-1, în turul 3 preliminar al Champions League, după ce ardelenii au fost egalați în prelungiri. Totul se decide în returul de săptămâna viitoare, de pe 10 august, de la ora 21:30. Marius Șumudică (50 de ani), antrenorul CFR-ului, a reacționat la finalul meciului. Șumudică a recunoscut că Young Boys a fost mai puternică decât CFR în meciul din turul turului trei preliminar al Ligii Campionilor. Antrenorul a spus că nu le-a cerut jucătorilor săi să se retragă, dar că fotbaliștii au simțit că adversarii sunt mai puternici. “Șumi” i-a certat pe elevii lui pentru greșelile în lanț, care au dus la golul marcat în prelungiri de elvețieni. “Am întâlnit o echipă puternică, mult mai puternică decât noi. Fizic, la contacte 1 la 1. Trebuie să recunoaștem. Vreau să-mi felicit jucătorii. Cred că, în subconștient, eu nu le-am zis nicio clipă să ne retragem. Când îi simți mai puternici... Cred că i-am închis foarte bine. I-am surprins. N-am avut timp să-i pregătesc, jucătorii s-au capacitat, au înțeles ceea ce le cer. N-avem voie să facem greșeala pe care le-am făcut-o la gol. Pleacă trei jucători să facă pressing la portarul advers, ne prind pe o contră. După care nu urmărim mingea la Arlauskis, la lovitura liberă, și apare acest gol. Mi s-a părut exagerat să dai opt minute de prelungiri... În final, cred că e un rezultat echitabil, am întâlnit o echipă mult mai puternică decât noi. Sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor, a publicului, au făcut o risipă extraodinară de efort. Cred că puteam să câștigăm. (n.r. - despre Alibec) A simțit ceva la inghinală, n-a mai putut. Am pierdut din calitate, n-am mai putut să ținem de minge”, a spus Marius Șumudică. Tehnicianul s-a certat cu un suporter în timpul meciului și a lăudat un adevsar, pe Elija, despre care a spus că viteză ca a lui nu a mai văzut niciodată în carieră: “Era unu', cred că băuse ceva, că mă tot insulta și îmi spunea ce schimbări să fac. I-am spus să vină el jos în locul meu, să fie antrenor. La fotbal se pricep toți. Sunt foarte supărat pentru că am muncit, și să iei un gol pe o neatenție, în ultimele minute. Elia, n-am văzut în viața mea viteză ca la el. Zici era un reactor, îi dădea viteză. Rupea brazda sub el când pleca de pe loc”, a mai spus Marius Șumudică.

S-A ACORDAT PRIMA NOTĂ DE 0 LA ACTUALELE JOCURI OLIMPICE!

Pamela Ware (28 de ani) este prima sportivă de la această ediție a Jocurilor Olimpice, care este notată cu 0.0. Canadianca a ratat complet exercițiul din semifinalele concursului de sărituri în apă. Sportiva nord-americană a pierdut ocazia de a participa în finala probei de trambulină - 3 m. Pamela Ware și-a calculat greșit pașii, nu a putut să-și ia elanul de care avea nevoie și a fost nevoită să sară în picioare. Totuși, canadianca este una dintre “vedetele” Jocurilor Olimpice, cu primul 0.0. Într-un video postat pe contul său de Instagram, Pamela Ware a spus că o asemenea greșeală i se poate întâmpla oricui. Canadianca nu are de gând să renunțe și va lupta pentru un loc la JO de la Paris, în 2024. “Ceea ce facem la competiții este doar o mică parte a muncii pe care o depunem, de fapt, ca să ajungem acolo. Eram foarte pregătită pentru Jocurile Olimpice și am făcut o greșeală. I se putea întâmpla oricui, dar am pățit-o eu într-un moment nepotrivit. Cred că dacă aș fi executat săritura, m-aș fi rănit. Sper că sunteți obișnuiți să mă aveți prin preajmă, pentru că nu am de gând să plec nicăieri, nu mă dau bătută”, a fost mesajul sportivei din Canada, Pamela Ware.

RECOMPENSĂ PENTRU AUR OLIMPIC = CASĂ, CINCI VACI, CAFEA GRATIS TOATĂ VIAȚA, UN APARTAMENT ȘI MULȚI BANI

Apriyani Rahayu și Greysia Polii vor fi primite ca două eroine în Indonezia, după ce au cucerit medaliile de aur în proba de dublu feminin la badminton, la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Pe lângă asta, cele două sportive vor lua sume importante de la autoritățile guvernamentale, plus recompense importante din alte surse. Printre cadouri, Apriyani va deveni proprietara unei suprafețe de teren și a cinci vaci, oferite de autoritățile districtului Konawe, de pe Insula Sulawesi, de unde este sportiva. Apriyani și colega sa, Greysia, vor împărți un premiu financiar de 5 milioane de rupii indoneziene (aproape 300.000 de euro) și fiecare dintre ele va primi un apartament de la un dezvoltator imobiliar. De asemenea, o firmă de telefonie mobilă le va acorda aparate și abonamente toată viața, iar o altă societate a anunțat că au asigurate abonamente la ce reviste își doresc. Bucuria produsă de cucerierea medaliilor i-a determinat pe proprietarii unei cafenele din capitala Jakarta să le promită cafea cât trăiesc.

SCANDAL PE DRUMUL DE ÎNTOARCERE DE LA JOCURILE OLIMPICE!

Mai mulți rugbiști și fotbaliști australieni s-au îmbătat și au provocat incidente în timpul zborului de întoarcere de la Tokyo, de joia trecută. Comitetul Australian Olimpic a calificat comportamentul drept “inacceptabil” și a cerut federațiilor vizate să ia măsuri. Ian Chesterman, președintele Comitetului Australian, s-a declarat “profund dezamăgit”de incidentele survenite la bordul avionului companiei Japan Airlines, care au implicat consum excesiv de alcool, refuzul de a purta mască, comportament disprețuitor față de personalul de bord și un incident în care un sportiv a vomitat în toaletă. “Astfel de comportament este clar inacceptabil și nu corespunde normelor echipei australiene. Este vorba de o echipă mândră, care s-a comportat minunat, după o pregătire grea, iar majoritatea sportivilor s-a comportat superb pe teren și în afara lui. Echipele de rugby și fotbal sunt formate din persoane foarte bune, dar unele au făcut alegeri greșite, așa cum fac tinerii, din când în când...Sper că pe viitor vor face alegeri mai bune”, a declarat Chesterman. Potrivit AFP, 49 de sportivi de la nouă discipline s-au aflat la bordul acestui avion care a aterizat vineri la Sydney. Un purtător de cuvânt al companiei aeriene a declarat că încă se fac anchete în privința acestor incidente.

Lasă un comentariu