DAVID POPOVICI, ANUNȚ DESPRE VIITORUL SĂU: “DECID DACĂ RĂMÂN ÎN ROMÂNIA, EUROPA SAU SUA SĂ CONTINUI STUDIILE”

Distribuie pe:

Înotătorul David Popovici a fost premiat, miercuri, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Sportivul de 16 ani a anunțat că s-a vaccinat anti-Covid și că speră ca școala să înceapă cu prezență fizică, dar în siguranță. David Popovici a declarat că speră să inspire copiii să se apuce de sport. “Profit de moment, aș vrea să profit de imaginea și valul creat să inspir copiii să se apuce de sport, să inspir părinții să-și ducă copiii la sport. Sper ca prin această inițiativă să fie impulsionați copiii să vină la sport. Cred că viața mea a început să se schimbe după calificarea la JO. Eu sunt același băiat. E nevoie de multă muncă și determinare, dar am avut și noroc de antrenorul potrivit. Cel mai important lucru e pasiunea pentru sport. Eu m-am vaccinat, vă recomand tuturor. Sper ca din 13 septembrie, cu două zile înainte de ziua mea, să reușim să fim toți fizic la școală, dar și să fie un mediu sigur. Că altfel va trebui să recurgem la online și nu e plăcut, dar necesar”, a declarat Popovici. Tânărul sportiv a afirmat că deocamdată nu știe unde își va continua studiile, după terminarea liceului. “Sunt într-un fel de cotitură, trebuie să decid dacă rămân în România, Europa sau SUA să continui studiile. Voi decide după vacanță, cu atâția oameni geniali în jurul meu, sigur va fi bine. Mi-ar plăcea ca pentru generațiile următoare să fie combinat sportul cu școala. Dacă aș putea, aș clona liceul Coșbuc, aș adăuga o bază sportivă și totul ar fi perfect”, a spus David, care a menționat că este pasionat de psihologie. Pentru David Popovici, pandemia nu a fost un lucru foarte rău. “Începutul pandemiei m-a ajutat din perspectiva sportului, am avut un an în plus de pregătire. Sper ca încet-încet să revenim la viața de dinainte, care era mai animată. E frumos să fiu recunoscut, dacă mă vedeți pe stradă, salutați-mă. Părinții mei sunt niște părinți cum ar trebui să fie toți, au crescut doi copii cu bun simț, pe mine și pe fratele meu”. El a mai spus că va merge la relaxare, să se detașeze și va înota în mare.

FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE TENIS A ANUNȚAT ORGANIZAREA UNUI NOU TURNEU CHALLENGER LA BUCUREȘTI

Federația Română de Tenis a anunțat că va organiza anul acesta, la București, un nou turneu de tenis, în parteneriat cu Fundația Olimpică Română.

Competiția se va numi “Trofeul Țiriac-Năstase” și se va desfășura în perioada 19-26 septembrie. Turneul este unul de tip ATP Challenger 80, iar premiile totale se ridică la suma de 44,820 euro. Dumitru Hărădău va fi director de turneu pentru Trofeul Țiriac- Năstase. Acesta a declarat faptul că există posibilitatea ca evenimentul să aibă loc chiar cu spectatori în tribune. “Bucureștiul avea nevoie de un turneu de o asemenea anvergură, tenisul românesc avea nevoie de el și ne bucurăm că acest turneu va avea loc. Este un câștig pentru jucătorii români de tenis, pentru că mulți dintre ei vor avea șansa să joace la București, și mă aștept să avem parte și de spectatori în tribune. Va fi un eveniment foarte important în peisajul competițiilor sportive organizate în țara noastră”, a declarat Hărădău. Fostul mare jucător de tenis a anunțat că la FRT vor urma alegeri pentru funcția de președinte, nedorind să continue. “Pe mine mă întrebați de acum ca persoană fizică, pentru că oamenii își vor alege un nou președinte la FRT”, a anunțat Ion Țiriac. Întrebat cine l-ar putea înlocui la conducerea FRT, Ion Țiriac a răspuns ironic: “Domnul Iohannis e ocupat cu președinția, domnul Cîțu e cu guvernul, pe alții nu mai știu”.

ECHIPA DE HANDBAL PE PLAJĂ A NORVEGIEI A FOST AMENDATĂ CU 1.500 DE EURO PENTRU CĂ JUCĂTOARELE AU PURTAT PANTALONI SCURȚI ÎN LOC DE BIKINI

Echipa Norvegiei a fost amendată cu 1.500 de euro pentru că jucătoarele au purtat pantaloni scurți în loc de bikini la Campionatele Europene de handbal pe plajă, informează BBC. Federația Europeană de Handbal (EHF) a precizat că a dictat amenda din cauza “echi-pamentului necorespunzător”. Jucătoarele norvegiene au purtat pantaloni scurți în loc de bikini, în timpul unui meci pentru medalia de bronz, disputat împotriva Spaniei, la Varna, Bulgaria. Federația Norvegiană de Handbal (NHF) anunțase deja că va plăti dacă jucătoarele vor fi amendate. Într-un comunicat al EHF se arată că fiecare jucătoare a fost amendată cu 150 de euro de comisia de disciplină, pentru un total de 1.500 de euro. EHF a adăugat că Norvegia a jucat cu pantaloni scurți care “nu sunt în conformitate cu regulamentele privind echipamentul uniform al sportivelor, definite în regulile jocului de handbal pe plajă al Federației Internaționale de Handbal (IHF)”. Kare Geir Lio, șeful NHF, a declarat pentru AFP că orice penalitate va fi plătită, dar a adăugat: “Ar trebui să fie o alegere liberă într-un cadru standardizat”.

“Cel mai important lucru este să ai echipamente cu care sportivii să se simtă confortabil”, a adăugat el. “Suntem foarte mândri de aceste fete care în timpul Campionatului European au ridicat vocea și au spus «până aici!» Noi, cei de la NHF, suntem în spatele vostru și vă sprijinim. Împreună vom continua să luptăm pentru a schimba regulile pentru îmbrăcăminte, astfel încât jucătoarele să poată evolua în echipamentul cu care se simt confortabil”, a precizat NHF. Înainte de competiție, Norvegia

s-a adresat EHF pentru a cere permisiunea de a juca în pantaloni scurți, dar i s-a spus că încălcă-rile regulilor sunt pedepsite cu amenzi. O propunere norvegiană de modificare a normelor actuale va fi discutată de organismele handbalului în lunile următoare. “EHF se angajează să aducă acest subiect în interesul federațiilor sale membre. Cu toate acestea, trebuie spus, de asemenea, că o modificare a regulilor se poate produce doar la nivelul IHF”, a declarat purtătorul de cuvânt al EHF, Andrew Barringer. Problema a fost dezbătută în cercurile sporturilor pe plajă de câțiva ani, deoarece

unele jucătoare consideră purtarea bikinilor atât degradantă, cât și nepractică. Ministrul norvegian pentru Cultură și Sport, Abid Raja, a postat pe Twitter după hotărârea de luni următorul mesaj: “Este complet ridicol! Este necesară o schimbare de atitudine în lumea macho și conservatoare a sportului internațional”. Și președintele Federației Norvegiene de Volei, Eirik Sordahl, a fost critic pe acest subiect. “În 2021, asta nici măcar nu ar trebui să fie o problemă”, a declarat el agenției naționale de știri NTB.

JOCURILE OLIMPICE ANDREEA ANA A FOST ELIMINATĂ ÎN OPTIMI LA LUPTE LIBERE, LA CATEGORIA 53 DE KILOGRAME

Sportiva Andreea Ana a fost eliminată, joi, în optimile de finală ale concursului de lupte libere din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, la categoria 53 de kilograme. Ea a fost învinsă de Vanesa Kaladjinskaia din Belarus (10-0). Sportiva de 20 de ani va aștepta rezultatele adversarei ei pentru a afla dacă va evolua în recalificări. România mai este reprezentată în concursul de lupte libere de Andreea Vuc (categoria 50 de kilograme) și de Albert Saritov (categoria 97 de kilograme).

Lasă un comentariu