ÎNCEPÂND DIN 4 AUGUST 2.500 DE LEI, STIMULENT DE RISC PENTRU ASISTENȚII SOCIALI!

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 757, din 4 august 2021, a fost publicat Ordinul nr. 665/2021 privind aprobarea instrucțiunilor pentru acordarea unitară a stimulentului de risc, prevăzut de art. 7, alin (5) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului Covid-19, pe perioada stării de urgență.

Potrivit OUG nr. 43/2020, angajații centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru angajații centrelor rezidențiale destinate altor categorii vulnerabile, ale furnizorilor publici și privați, care au fost izolați preventiv la locul de muncă pe perioada stării de urgență, au dreptul la un stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut.

Pentru a beneficia de acest stimulent, furnizorul de servicii sociale va transmite agenției pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv a municipiului București, o solicitare de alocare a fondurilor, însoțită de lista nominală a personalului izolat.

Solicitarea se transmite în format electronic, direct sau prin punctul de contact unic electronic, iar documentele se certifică prin semnătura reprezentantului legal al furnizorului de servicii sociale, a reprezentantului financiar și (sau) al celui juridic.

Sumele se vor acorda din fondul de salarii al furnizorului de servicii sociale, prin transferuri din bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Dacă furnizorul de servicii sociale a efectuat deja plata stimulentului de risc în temeiul art. 7 din OUG nr. 43/2020, suma de 2.500 lei nu se mai acordă, iar cel deja acordat nu se mai recuperează.

Ordinul nr. 665/2021 a intrat în vigoare în data de 4 august 2021. (L.P.)

Lasă un comentariu