SĂRACUL, INIMA ȘI... UNITATEA

Distribuie pe:

* “Ceea ce va salva națiunile va fi unitatea”. Omogenitatea dă viață și împărțirea omoară. “Să fim uniți pentru a fi puternici! să fim uniți pentru a fi fericiți”! Unitatea este viața unui popor; ea înseamnă reînviere; a te naște din nou. Trecutul de glorie sau de nefericire în comun trebuie să ne unească.

(Oare, noi, ROMÂNII, de la “Vlădică la Opincă”, când ne vom trezi la realitate, pentru a înțelege că “trebuie să fim uniți”, că sunt alții, care, ne vor dezbinați?) (n.a.).

Victor Hugo (1802-1885), poet, scriitor francez, reprezentant de seamă al literaturii universale

***

* “Nu vă faceți griji că nu aveți cuvintele potrivite, faceți-vă griji că nu aveți inimile curate. Dumnezeu nu caută la elocvența voastră, ci doar la onestitatea voastră”.

Max Lucado (1955-), autor, scriitor, predicator din Texas-America.

A scris peste 50 de cărți și peste 80 milioane de copii tipărite. Este autor de betselleruri. Unele din cărțile lui au primit “Medalia de aur” la anumite concursuri, și au fost vândute în peste 3 milioane de exemplare.

***

* “La începutul secolului trecut, un om sărac lipit pământului, și-a încercat sorocul vieții, trecând oceanul și ajungând în țara tuturor speranțelor - America. Aici, omul serios și disciplinat, după mulți ani de umilință și sudoare, a ajuns un om foarte bogat. În acest timp, rudele și prietenii l-au uitat total. S-a întors în țară, și îmbrăcat cu hainele unui om sărac a bătut la ușile rudelor și prietenilor, dar cu excepția câtorva copii sărmani toți i-au întors spatele”. Atunci, omul bogat și-a ridicat un palat și și-a chemat rudele și prietenii; Aceștia, mirați de marea schimbare, au început să se lingușească pe lângă ruda lor cea săracă; în momentul când invitații trebuiau să sosească, aceștia s-au lovit de o situație neașteptată: porțile palatului erau închise și pe o plăcuță scria “Prea târziu”.

“Dragii mei creștini! Și Iisus Hristos Domnul nostru a venit în lume pentru a noastră mântuire în “chip de rob”, dar ai Lui nu l-au cunoscut, ci, mai mult, L-au răstignit. Azi, Hristos bate din nou la porțile noastre și ne roagă să-L primim, dar mulți dintre noi închidem porțile sufletului. Să fim atenți, ca la judecata de apoi, să nu ne trezim în fața noastră cu inscripția “Prea târziu”.

P.S. Epistola către Iacov cap. 4, vers: 11-12: “Nu vă grăiți de rău unul pe altul, fraților. Cel ce grăiește de rău pe frate, ori judecă pe fratele său, grăiește de rău legea și judecă legea; iar dacă judeci legea nu ești împlinitor al legii, ci judecător. Unul este Dătătorul legii și Judecătorul: Cel ce poate să mântuiască și să piardă. Iar tu cine ești, care judeci pe aproapele?”.

Lasă un comentariu