ELEVUL TIMIȘOREAN VLAD OROS A PRIMIT MEDALIA DE AUR LA OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ DE FIZICĂ

Distribuie pe:

Un nou succes pentru elevul Vlad Ștefan Oros de la Liceul de Informatică “Grigore Moisil” din Timișoara. Acesta a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Fizică, ce a avut loc recent în Lituania.

De asemenea, alți doi elevi de la licee de informatică din București au obținut medalia de aur, însă Vlad Ștefan Oros a înregistrat cel mai mare punctaj.

Provocarea acestei ediții a fost proba practică, inspirată de condițiile pandemiei: concurenților li s-a propus efectuarea unei experiment combinat cu o simulare și prelucrare de date pe tabletă. Olimpiada a avut loc în Lituania și a reunit elevi din 76 de țări.

“Megafelicitări, Vlad! Pentru visul tău, devenit realitate, medalie de aur la IPhO 2021 Olimpiada Internațională de Fizică! Un vis timid, pornit în gimnaziu, când priveai cu admirație la liceenii fizicieni selectați în echipa olimpică a României. Un profesor, Ioana Jeflea, care ți-a insuflat pasiunea pentru fizică și a avut încredere mereu în tine. Un vis și multă, multă muncă. Mulțumim doamnei profesor Ivașcu și Liceului teoretic «Moisil» pentru susținere”, a transmis mama elevului, Lavinia Oros.

În luna februarie, Vlad Oros a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională Online de Lingvistică - 2021. (deBANAT.ro)

Lasă un comentariu