CĂTĂLIN CHIRILĂ, ÎN SEMIFINALE LA CANOE SIMPLU 1000 METRI

Distribuie pe:

Sportivul Cătălin Chirilă s-a calificat, vineri, în semifinalele probei de canoe simplu, pe distanța 1.000 m, după ce a câștigat prima serie din cele cinci, la Jocurie Olimpice de la Tokyo. În schimb, Victor Mihalachi a fost al cincilea în sferturi și astfel a ratat prezența în semifinale. Semifinalele la canoe simplu, pe distanța de 1.000 m sunt programate pentru azi dimineață.

DUPĂ ANI ȘI ANI, ASA TÂRGU-MUREȘ REVINE!

Singurul club de tradiție din Târgu-Mureș își reia activitatea. Activitatea sportivă a echipei de fotbal înființate în 1962 este continuată de clubul AFC Asociația Sportivă Armata Târgu-Mureș, din dorința de a reda târgumureșenilor mult iubita echipă de fotbal. Echipa este înscrisă în competiția județeană de fotbal, Liga 4, care va începe la data de 28 august 2021. Mai multe detalii în ziarele următoare.

DANIELA STANCIU A RATAT FINALA LA SĂRITURA ÎN ÎNĂLȚIME

Atleta Daniela Stanciu nu a trecut, joi, de calificările probei de săritură în înălțime, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Daniela Stanciu a reușit trei sărituri, care au măsurat, pe rând, 1.82 metri, 1.86 metri și 1.90 metri, iar la 1.93 metri a ratat, astfel că nu a trecut în finala probei. Zece atleți tricolori s-au calificat la JO de la Tokyo, iar șase au ratat faza următoare: Florentina Iușco, Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Alin Firfirică (aruncarea discului), Rareș Toader (aruncarea greutății), Daniela Stanciu (săritura în înălțime). Andrea Mikloș s-a retras din calificări la 400 metri din cauza unor leziuni la un tendon ahilian. În finale s-au calificat Bianca Ghelber, care s-a clasat pe locul 6 la aruncarea ciocanului, și Alexandru Novac, el urmând a concura astăzi la aruncarea suliței. În competiția de la Tokyo va mai lua startul Marius Cocioran (50 km marș).

MARIUS COCIORAN, LOCUL 24 ÎN PROBA DE 50 KM MARȘ. ZECE ATLEȚI N-AU ÎNCHEIAT CURSA DE LA TOKYO, DIN CAUZA CĂLDURII

Atletul Marius Cocioran s-a clasat, vineri, pe locul 24 în proba de 50 km marș, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Zece atleți nu au încheiat cursa, din cauza căldurii înregistrate, iar doi au fost descalificați, din totalul de 57 aflați la start. Podiumul a fost ocupat, în ordine, de Dawid Tomala (Polonia, 3:50.08 ore), Jonathan Hilbert (Germania, 3:50.44) și Evan Dunfee (Canada, 3:50.59). Marius Cocioran (38 de ani) este legitimat la CSM Reșița și s-a aflat la a treia participare la Jocurile Olimpice. El deține recordul național la 50 km marș, cu 3:55.29 ore, performanță reușită în 2021.

MESSI PLEACĂ DE LA BARCELONA!

“Barcelona îi mulțumește din toată inima jucătorului pentru contribuția adusă la club și îi urează tot binele în viață și în carieră!”, se arată într-un comunicat oficial al Barcelonei. 778 de meciuri, 672 de goluri și 305 pase decisive, plus 35 de trofee. Acestea sunt cifrele unui parcurs uluitor, reușit de Leo Messi în tricoul formației FC Barcelona. Totodată, Messi, este câștigător a șase Baloane de Aur. Argentinianul deține și recordul celor mai multe meciuri disputate vreodată în istoria primei ligi spaniole, de un fotbalist străin (520). Niciun jucător din istoria La Liga nu a reușit 21 de pase decisive

într-un singur sezon, cu excepția lui Leo Messi. Argentinianul are și cele mai multe goluri marcate într-un an calendaristic (59) și cele mai multe goluri marcate atât pe teren propriu, cât și în deplasare, pe parcursul unui sezon competițional. De asemenea, niciun alt jucător din istoria Barcelonei sau din istoria La Liga nu a reușit să marcheze împotriva a 38 de echipe adverse întâlnite în cariera lor. Messi este deținătorul recordului pentru cele mai multe penalty-uri transformate în istoria Barcei (73) și cel mai tânăr jucător care ajunge la borna 200 de goluri marcate (la 25 de ani și 7 luni). Cel mai bun marcator din istoria La Liga este tot Messi, cu 473 de goluri marcate în 520 de meciuri. Argentinianul este și deținătorul recordului celor mai multe goluri marcate în istoria El Clasico (26), cu opt mai multe decât Cristiano Ronaldo și Alfredo di Stefano, legendele Realului. Messi are și recordul celor mai multe prezențe în El Clasico, un record pe care îl împarte cu Sergio Ramos, plecat și el din La Liga în acest an.

FRANȚA - DANEMARCA, ÎN FINALA COMPETIȚIEI MASCULINE DE HANDBAL LA JOCURILE OLIMPICE

Naționalele de handbal masculin ale Franței și Danemarcei vor juca finala Jocurilor Olimpice de la Tokyo, după ce au eliminat joi, în semifinale, reprezentativele Egiptului, respectiv Spaniei. În prima semifinală a zilei, Franța s-a impus în fața Egiptului cu scorul de 27-23 (13-13), iar în cea de-a doua, deținătoarea trofeului, Danemarca, a câștigat cu scorul de 27-23 (14-10), cu Spania. Astfel, sâmbătă, învinsele Egipt și Spania vor juca pentru medalia de bronz, iar învingătoarele Franța și Danemarca pentru medalia de aur. Naționala Franței are patru medalii olimpice în palmares - două de aur (2008,2012), una de argint (2016) și una de bronz (1992). La rândul său, Danemarca este deținătoarea titlului olimpic, câștigat în premieră în 2016, la prima finală jucată din propriul palmares.

FINAL DE DRUM ȘI LA LUPTE. ALBERT SARITOV ȘI ALINA VUC, ELIMINAȚI ÎNCĂ DIN OPTIMILE TURNEULUI DE LA JOCURILE OLIMPICE

Luptătorul Albert Saritov a fost eliminat, vineri, în optimile de finală ale categoriei 97 kilograme, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Saritov a fost învins de italianul Abraham de Jesus Conyedo Ruano, scor

6-1. Albert Saritov a fost medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Și Alina Vuc a fost învinsă în optimile probei de 50 kilograme. Românca a cedat în fața reprezentantei Bulgariei, Miglena Selișka, scor 0-6.

PRIMA DECIZIE LUATĂ DUPĂ CE DOUĂ CAMPIOANE OLIMPICE I-AU ADUS UN OMAGIU “CELUI MAI MARE CRIMINAL DIN ISTORIE”, LA JO 2020

Comitetul Olimpic Internațional așteaptă în continuare un raport oficial din partea Chinei, după episodul controversat din finala probei de ciclism pe echipe. China a anunțat că niciun alt sportiv nu va mai purta insigna cu chipul dictatorului Mao Zedong la JO 2020. Zhong Tianshi și Bao Shanju au urcat pe podium la JO 2020, având la piept insigne cu dictatorul Mao Zedong, după ce au câștigat aurul. China a mai cerut puțin timp de răgaz până să emită un raport oficial cu privire la acest moment, însă oficialii de la Beijing au garantat că acesta a fost un episod izolat și gestul nu va fi repetat de niciun alt sportiv până la finalul Jocurilor Olimpice. Purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams, a oferit, miercuri, o nouă reacție: “Delegația Chinei a promis că va prezenta un raport complet, cât mai curând posibil, pentru a explica incidentul. De asemenea, delegația lor ne-a garantat că acest episod nu se va mai repeta până la finalul Jocurilor Olimpice”, a spus Adams, citat de The New York Times. Zhong Tianshi și Bao Shanju au cucerit aurul la ciclism, în proba pe echipe, dar apoi au declanșat un scandal uriaș. La festivitatea de premiere, cele două au purtat insigne pe care se afla chipul dictatorului Mao Zedong. Conform Reuters, CIO declanșat o investigație și delegația Chinei este așteptată să explice cele întâmplate. Cele două se află sub incidența articolului 50 din Charta Olimpică, care interzice mesajele politice în timpul festivităților de premiere.

Cine a fost Mao Zedong

Mao Zedong a fost primul președinte al Republicii Populare Chineze și liderul partidului comunist, până în 1976, când a murit, la vârsta de 82 de ani. Mao Zedong a fost numit “cel mai mare criminal din istorie”, fiind acuzat că a dus la moartea prin înfometare a peste 30 de milioane de oameni, în perioada 1959-1961. În total, fostul dictator este acuzat că a provocat moartea a 65 de milioane de chinezi, prin măsurile sale. Mao Zedong a înființat, în perioada sa, peste 1.000 de lagăre de muncă, unde oamenii lucrau câte 14 ore pe zi.

Lasă un comentariu