ÎN URMĂTORII 10 ANI, DEFICIT DE MILIOANE DE... FEMEI!

Distribuie pe:

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de Știință și Tehnologie Regele Abdullah din Arabia Saudită, citat de descopera.ro, populația globală se va confrunta, în următorii 10 ani, cu un deficit de milioane de femei.

“În studiul nostru, am folosit date privind 3,26 miliarde de nașteri, înregistrate în 204 țări, de-a lungul a 50 de ani, iar apoi ne-am axat pe 29 de țări în care a fost documentată preferința pentru nașterea unor fii.

Practicile documentate în sud-estul Europei și sud-estul Asiei privind selectarea sexului bebelușilor au dus deja la o rată mai mare a nașterilor de bebeluși de sex masculin, încă din anul 1970.

Dacă acest trend va continua în același ritm, în următorul deceniu se vor naște cu 4,7 milioane mai puține femei, numărul putând să crească la 22 de milioane până

în 2100.

În 12 țări, printre care China, India și Vietnam, procentul de bebeluși de sex masculin născuți a crescut din 1970, fiind estimat că încă 17 țări vor înregistra în curând un trend similar, printre acestea numărându-se Afganistan, Pakistan și Nigeria.

Dezechilibrarea proporției dintre sexe ar putea duce la niveluri crescute de comportament antisocial și violență și, în cele din urmă, afectarea pe termen lung a stabilității și dezvoltării sociale sustenabile.

De asemenea, ar putea fi înregistrată o presiune asupra căsătoriilor din cauza reducerii numărului femeilor. China se confruntă deja cu acest fenomen din cauza celor 4 decenii în care a fost implementată politica unicului copil. Această politică, introdusă în 1979 și eliminată în 2015, a creat un fenomen cunoscut sub denumirea de ramuri goale, un termen folosit pentru cei aproximativ 35 de milioane de bărbați în surplus, care nu își pot găsi partenere.

Importanța nașterii unui moștenitor de sex masculin continuă să influențeze cultura chineză, institutul de statistică al țării raportând în 2020 că 111,3 băieți se nasc la fiecare 100 de fete.

Populația globală înregistrează deja o diferență ușoară în procentul dintre sexe, femeile constituind 49,6% din totalul locuitorilor planetei noastre în 2020. În Bahrain, femeile reprezintă doar 35,3% din populație, iar în Qatar există aproape 3 bărbați pentru fiecare femeie.

Facem apel la adoptarea unui cadru legal mai amplu, care să combată normele care stau la baza unor practici dăunătoare, precum selecția prenatală a sexului”, atrag atenția oamenii de știință. (L.P.)

Lasă un comentariu