LUPTĂTORII TÂRGUMUREȘENI, MEDALIAȚI LA NAȚIONALE

Distribuie pe:

Localitatea Lugoj a găzduit, recent, Campionatul Național individual de lupte, rezervat seniorilor cu vârsta sub 23 de ani. Printre cei prezenți la competiție s-au numărat și mai mulți luptători de la CSS Târgu-Mureș și CSM Târgu-Mureș, care au cucerit 6 medalii, dintre care 4 de aur, 1 de argint și 1 de bronz. Au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, devenind campioni naționali Gombos Erik, Csiki Ervin, Tudor Racoțan (toți de la CSS Târgu-Mureș) și Biro Krisztian (CSM Târgu-Mureș). Argintul a fost adus de Alex Matea, iar medalia de bronz a fost obținută de Lifschitz Andreea. Foarte aproape de o medalie a fost și Nyulas Elod, clasat pe locul IV. În urma acestor rezultate, CSS Târgu-Mureș a ocupat locul I în clasamentul pe echipe la lupte libere.

CINCI FOTBALIȘTI DE LA JOCURILE OLIMPICE CARE POT AJUNGE ÎN NAȚIONALA MARE A ROMÂNIEI!

Secundul naționalei României, Nicolae Dică, a anunțat câțiva dintre fotbaliștii care nu au putut fi luați la Jocurile Olimpice, cine nu a fost dorit în lot, dar și cine ar putea face pasul spre naționala mare a României. Staff-ul naționalei olimpice de fotbal a avut probleme de lot. Cluburile nu au dorit să lase jucători la Jocurile Olimpice în startul sezonului, iar Mirel Rădoi a plecat cu un lot de avarie. Nicolae Dică a anunțat doar câteva nume importante care au lipsit: Deian Sorescu, Paul Anton, Nicolae Stanciu, Constantin Budescu, Dennis Man, Răzvan Marin. Alexandru Maxim nu a primit convocarea, în schimb. “Federația ne-a ajutat. Au fost negocieri. Cluburile nu i-au mai lăsat după. S-au trimis hârtii spre cluburi. Cluburile nu ne dădeau jucători, oricum, că voiau să facă performanțe în Europa. Nici pe Sorescu, nici pe Anton nu i-a lăsat Dinamo. Ne-au spus că nu au jucători, că au nevoie de jucători. Majoritatea jucătorilor de afară, la fel. Am avut cea mai tânără echipă de la Olimpiadă. Am avut anumiți jucători doriți acolo și au fost mulți: Stanciu, Budescu, Man, Răzvan Marin. Maxim, nu. Au fost alți jucători. Budescu ne-a dat răspunsul cu o zi înainte de cantonament. Știu că au fost negocieri cu Steaua (n.r. - FCSB), Craiova, CFR. Nea Mihai (n.r. - Stoichiță) cred că a sunat, nu știu cine a sunat, nu e treaba mea”, a declarat fostul antrenor al lui FCSB la “Sport Report”. După săptămânile petrecute cu lotul olimpic, Nicolae Dică a evidențiat câțiva fotbaliști: “De la Jocurile Olimpice sunt jucători care cred că pot ajunge la echipa națională, Rațiu, Ghiță, Dulca, Marius Marin, Aioani. Sunt câțiva jucători care par interesanți”, a mai spus secundul naționalei.

LARISA IORDACHE, MESAJ SFÂȘIETOR DUPĂ CE ACCIDENTAREA A SCOS-O DIN CURSA PENTRU MEDALIA OLIMPICĂ

Gimnasta Larisa Iordache a scris un mesaj, marți, după retragerea din finala la bârnă, în care afirmă cu durerea resimțită la gleznă că este peste limita pe care o poate suporta. “Nu vom înțelege niciodată de ce drumul pe care ni-l alegem este atât de dur cu noi în unele momente, când ai nevoie să te lase să mergi liniștit spre ce vrei tu să faci. Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit. Durerea asta de la gleznă pe care o simt este peste limita mea de suportabilitate ca om”, a scris Iordache în mesajul de marți. Gimnasta mai afirmă că participarea în finala de la bârnă ar fi fost dedicată mamei sale, decedată în luna iunie, cu puțin timp înaintea JO de la Tokyo. “Am vrut să o fac pentru mine. Pentru mine și pentru ființa care m-a împins pe drumul acesta și care, din păcate, nu mai este lângă mine și nu mai pot obține un cuvânt de încurajare de la ea, însă știu că am iubirea necondiționată a familiei mele. Vă iubesc! Este greu, greu, pentru că de data asta chiar am crezut că o sa fie bine totul. Însă drumul nu se oprește aici cu această șansă nefructificată. Momentan pun puțină pauză și o iau de la capăt când o să fiu pregătită să reiau totul din punct de vedere psihic și fizic”. Iordache le-a mulțumit antrenorilor ei, soții Moldovan, pentru că “indiferent de situație” au crezut în ea și în tot ce a făcut, dar și fanilor pentru încurajări. Larisa Iordache, notată cu 14.133 în calificări, a fost nevoită să facă pauză câteva zile, după ce a suferit o entorsă la metatarsienele piciorului stâng la aterizarea de la sărituri. A anunțat ulterior că va concura în finală, însă marți a fost nevoită să renunțe din cauza durerilor. Larisa Iordache a fost singura reprezentantă a României într-o finală individuală, după ce Marian Drăgulescu a ratat calificarea la sărituri, iar Maria Holbură nu a trecut de calificări în nicio probă. De asemenea, România nu a mai aliniat echipă feminină de la JO din 2012, când a cucerit bronzul.

SURPRIZĂ URIAȘĂ LA HUNGARORING!

Pilotul francez al echipei Alpine, Esteban Ocon, a câștigat, duminică, în mod suprinzător, Marele Premiu al Ungariei, a XI-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfășurată pe circuitul de la Hungaroring. El a fost urmat de germanul Sebastian Vettel (Aston Martin) și de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes). Cursa a fost dată peste cap în turul I de un accident provocat de finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes). Spaniolii Carlos Sainz jr. (Ferrari) și Fernando Alonso (Alpine) au terminat pe locurile 4, respectiv 5, înaintea francezului Pierre Gasly (Alpha Tauri), clasat al șaselea și care a stabilit cel mai bun tur al cursei. Pe locurile 7-10 s-au clasat, în ordine, japonezul Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), canadianul Nicholas Latifi și britanicul George Russel (ambii Williams) și Max Verstappen (Red Bull). După aceste rezultate, Hamilton a urcat pe primul loc în clasamentul piloților, cu 192 de puncte, urmat de Verstappen - 186, și de Lando Norris - 113. Și la constructori, Mercedes a trecut în frunte, cu 300 de puncte. Red Bull este pe locul 2, cu 290 de puncte, iar McLaren, pe 3, cu 163 de puncte. În Formula 1 urmează pauza de vară. Etapa a XII-a, Marele Premiu al Belgiei, va avea loc la 29 august, la Spa-Francochamps.

REACȚIA ELIZEI SAMARA DUPĂ ELIMINAREA ROMÂNIEI DIN SFERTURILE PROBEI FEMININE PE ECHIPE

România a ratat calificarea în semifinalele probei feminine pe echipe, la tenis de masă, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, după ce a pierdut, scor 1-3, întâlnirea din sferturi, cu Hong Kong. “Victoria de la dublu ne-a adus un moral mult mai bun, e bine să începi meciul cu 1-0 și nu cu 0-1. Dar, din păcate, nu a fost suficient. Meciul meu l-am pierdut cu 3-0 la Lee Ho Ching, la 9, 8 și 10, dar la fel de bine putea scorul să fie pentru mine 3-0. Dar s-a făcut diferența la ultimele două puncte de set mereu. Am fost aproape, în meciul meu chiar am simțit că pot s-o bat. Se putea, Hong Kong nu este de nebătut, nu este China, nu este Japonia. Se putea mai mult. Nu știu ce ne-a lipsit, poate neșansa, poate acele ultime puncte, așa cum a fost la meciul meu. Se putea mai mult, când am văzut ce tragere avem la echipe, am zis că putem să câștigăm, că putem să batem Egiptul și Hong Kong-ul, repet, era o echipă de bătut”, a declarat Eliza Samara. După Jocurile Olimpice, Eliza Samara va intra în vacanță și apoi va participa la Europenele de la Cluj (28 septembrie - 3 octombrie): “Marți intru în vacanță. Am avut un Campionat European de simplu (22-27 iunie). După care am venit acasă două zile, mi-am făcut bagajele, am fost la Izvorani în bula olimpică, de pe 1 pe 10 iulie, după care am zburat la Tokyo. Urmează o vacanță, nu știu cât, pentru că pe 3 septembrie, deja am meci la echipa unde joc în Polonia. Apoi va urma Campionatul European de la Cluj, unde sper să fim în aceeași formulă ca la Tokyo și să ne apărăm titlul”. România, care a dispus cu 3-0 de Egipt, duminică, în optimi, și a pierdut luni cu Hong Kong (1-3), în sferturi, încheie competiția pe locul 5. În sferturi s-a oprit la dublu mixt și perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (locul 5), Ovidiu Ionescu a pierdut în turul al doilea la simplu masculin, iar Elizabeta Samara și târgumureșeanca Bernadette Szocs au cedat în turul al treilea la simplu feminin.

Lasă un comentariu