NU “CURENTUL” PROVOACĂ RĂCELI, CI DIFERENȚELE DE TEMPERATURĂ

Distribuie pe:

Problema curentului care “ne trage” a declanșat de-a lungul timpului multe dezbateri. Cei care se tem de “curent” susțin că sunt mai sensibili și că li s-a recomandat să se ferească de el. Dar medicii spun că este total fals să se creadă așa ceva.

Ne trage curentul dacă folosim ventilația naturală sau aerul condiționat?

Medicii afirmă răspicat că nu există afecțiuni cauzate de curent, însă admit că dacă avem probleme de sănătate, ele se acutizează din cauza diferențelor de temperatură.

Aerul condiționat a devenit indispensabil în această perioadă pentru mulți dintre români, mai ales pentru cei din mediul urban, unde temperaturile ridicate se resimt mai puternic. Cei care îl folosesc spun însă că plătesc mai mult la factura de curent.

Aparatele de aer condiționat de ultimă generație consumă însă cu 35%-40% mai puțină energie electrică față de cele vechi. Unele au chiar funcții de auto-curățare a filtrului pentru a elimina bacteriile sau pot fi pornite de la distanță de pe telefon.

Românii au o vorbă din popor: că îi trage curentul(!). Medicii îi contrazic

Practic, ceea ce pacientul resimte este o durere acută cauzată de diferențele de temperatură, a explicat Cristina Berechet, medic dentist, parodontologie. O serie de neplăceri pot apărea din acest motiv, de la dureri de cap, dinți, urechi, până la dureri musculare, lombare și junghi intercostal extrem de dureros.

Frigul și curenții de aer rece favorizează răcirea diverselor zone ale corpului și pot exacerba anumite suferințe, atenție, pre-existente. Doar zgândără bolile respective, nu le provoacă. De exemplu, dacă o măsea suferindă este supusă unor curenți de aer, apare o durere, care ar fi apărut oricum, însă nu la aceeași intensitate. Iarăși, nu curenții de aer sunt cauza răcelilor, aceștia doar favorizează înmulțirea unor viruși deja contractați și declanșează infecția respiratorie. (evz.ro)

Lasă un comentariu