20 DE ALIMENTE PE CARE TOȚI ROMÂNII TREBUIE SĂ LE CONSUME PE CANICULĂ. CE SECRETE ASCUND ACESTEA

Distribuie pe:

Canicula poate să ducă la multe probleme, așa că este important ca românii să consume anumite alimente ce sunt perfecte pentru vară. Există foarte multe secrete ce vor ține departe provocările pe care le aduce sezonul călduros!

Toți românii trebuie să se hidrateze pe caniculă. Totuși, pe lângă lichidele pentru care optează multe persoane, există anumite alimente ce te vor salva în momentul în care trebuie să te lupți cu temperaturile ridicate.

Măr

Merele conțin foarte multă apă, dar sunt și o sursă decentă de vitamina C. Aceste fructe trebuie să fie consumate pe caniculă, fără a te îngrijora că silueta ta o să aibă de suferit.

Ardei gras

O porție de ardei gras îți poate asigura o sursă generoasă de vitamina C, ca să nu spunem de faptul că aceste alimente conțin antioxidanți. De asemenea, te vor hidrata pe caniculă, așa că trebuie neapărat să îi introduci în mesele zilnice.

Broccoli

Te poți hidrata în momentul în care alegi să servești broccoli, mai ales pentru că aceste legume sunt compuse din aproape 90% apă. Cel mai bine este să mănânci acest aliment crud pentru a păstra nutrienții.

Pepene galben

Poate că te-ai obișnuit cu pepenele verde, dar află că poți oricând să optezi pentru un alt fruct în momentul în care simți nevoia de o schimbare! Consumă acest fruct oricând îți dorești o gustare pe caniculă.

Morcov

Morcovii sunt delicioși în momentul în care sunt puși în diferite feluri de mâncare, dar aceștia pot să fie folosiți și ca o gustare în zilele călduroase, mai ales pentru că sunt compuși din 88% apă.

Țelină

Pe lângă faptul că țelina este o sursă valoroasă de potasiu și vitamina K, află că aceasta te poate ajuta pentru a te hidrata în zilele călduroase. Leguma conține 95% apă, așa că este important să o mănânci vara.

Brânză de vaci

În cazul în care îți dorești să mănânci un aliment ce îți va ține de foame toată ziua și te va ajuta să ajungi la silueta pe care o visezi, alege să consumi brânză de vaci. Poți adăuga câteva fructe dimineața pentru a avea parte de un mic dejun perfect pentru vară.

Castraveți

Castraveții sunt preferați vara, mai ales pentru că aceștia sunt nelipsiți din salatele delicioase! Mai mult, ei conțin 96% apă, așa că sunt o alegere potrivită în momentul în care îți dorești să combați temperaturile ridicate.

Grepfrut

Pe lângă faptul că un grepfrut conține o cană întreagă de apă, acesta îți va oferi o cantitate dublă de vitamina C. De asemenea, fructul conține antioxidanți, așa că oricine ar trebui să nu mai stea pe gânduri și să îl consume vara.

Varză Kale

Varza îți va oferi o doză mare atunci când vine vorba despre vitaminele A, C și K, dar și proteine, fibre și acizi grași. Totuși, aceasta este formată din aproape 90% apă, așa că te va ajuta în zilele mult prea călduroase pentru a te hidrata.

Salată verde

Românii abia așteaptă ca salata verde să apară în piețe pentru a se bucura de numeroase salate proaspete și delicioase! Ba chiar, nu mulți știu că acest aliment ajută organismul să lupte cu temperaturile ridicate.

Portocală

Nu doar că portocalele te vor ajuta să obții un suc delicios chiar la tine acasă, dar acestea vor lupta și cu deshidratarea. Optează pentru a consuma o portocală ori de câte ori simți nevoia de un aliment aromat.

Piersică

Zemoase, parfumate și delicioase, piersicile sunt perfecte pentru a servi drept gustare pe caniculă! Ele conțin vitaminele A, C, E și K, așa că nu este de mirare că sunt preferate de foarte mulți români.

Ananas

Ananasul poate să fie introdus în foarte multe rețete, dar te poate ajuta și să te hidratezi. Acest fruct conține mai mult de 85% apă, așa că îți poți face un suc chiar la tine acasă, ori de câte ori simți nevoia de ceva diferit și dulce.

Spanac

Spanacul este un aliment plin de apă, dar și de foarte mulți nutrienți. Nu este de mirare faptul că românii îl cumpără în cantități mari, mai ales pentru că acesta este versatil și poate să fie folosit în multe rețete.

Căpșuni

Căpșunile sunt la mare căutare în momentul în care apar în magazine, așa că trebuie să profiți de ele și să le consumi pe caniculă! Aceste fructe au un conținut ridicat de apă, antioxidanți și vitamine.

Roșii

Grădinarii pricepuți știu că tomatele au nevoie de multă apă pentru a crește, așa că nu este de mirare faptul că ele sunt preferate de români în momentul în care temperaturile ridicate sunt greu de suportat.

Pepene verde

Pepenele verde se vinde pe bandă rulantă, mai ales pentru că multe persoane își doresc să consume acest fruct delicios chiar la cină! El poate să fie consumat în orice perioadă a zilei, având foarte multe proprietăți fantastice.

Zucchini

Probabil că ai auzit că mulți preferă să gătească zucchini vara, în orice fel de combinație inedită. Această alegere este una extrem de bună pe caniculă, mai ales pentru că dovlecelul are în compoziție în jur de 92% apă.

Pepene Honeydew

Ultimul, dar nu cel din urmă, este pepenele Honeydew. Acesta conține potasiu și vitamina K, așa că este perfect pentru a fi servit într-o salată de fructe.

https://playtech.ro/stiri/

Lasă un comentariu