ORGANIZAȚIA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII: NU SE ÎNTREVEDE SFÂRȘITUL PANDEMIEI. ATENȚIE LA CĂLĂTORII!

Distribuie pe:

Numărul de cazuri COVID-19 în regiunea europeană a OMS a depășit pragul de 60 de milioane de când a început pandemia, arată cele mai recente date ale OMS / Europa, conform unui comunicat dat publicității în cursul zilei de ieri.

Dr. Dorit Nitzan, directorul regional de urgență al OMS pentru Europa, a declarat: “Sfârșitul pandemiei este încă dincolo de linia orizontului și, din păcate, până în prezent în regiunea europeană s-au înregistrat peste 1,2 milioane de decese cauzate de COVID-19. Este important ca țările să continue eforturile pentru a-și proteja persoanele cele mai vulnerabile și pe cele cu risc.

Evoluția generală a vaccinării diferă foarte mult în statele membre din regiunea europeană a OMS, iar acoperirea vaccinală în rândul grupurilor prioritare, cum ar fi persoanele peste 60 de ani, lucrătorii din domeniul sănătății, persoanele care locuiesc în unități de îngrijire și cei care suferă de alte afecțiuni este încă scăzută în unele țări. Deoarece vaccinurile s-au dovedit eficiente în prevenirea formelor grave ale bolii și a deceselor, mai multe cazuri înregistrate în aceste grupuri prioritare vor însemna mai multe spitalizări și mai multe decese. Deci, trebuie să vaccinăm urgent toate aceste categorii. În plus, trebuie să continuăm să respectăm măsurile sociale și de sănătate publică, inclusiv testarea, secvențierea, urmărirea, izolarea și carantina, spălarea mâinilor, purtarea măștii și menținerea distanței fizice în spații aglomerate sau închise.”

Deplasările, pe timpul acestui sezon estival, nu sunt lipsite de riscuri, avertizează OMS: “Călătoriile și reuniunile cu multe persoane pot crește riscul de a contracta și răspândi COVID-19. Dacă doriți să călătoriți, evaluați-vă riscurile. Decizia dvs. contează pentru a pune capăt acestei pandemii. Dacă decideți să călătoriți, faceți-o în siguranță, respectând cele trei reguli: purtați mască, spălați-vă mâinile și respectați distanța fizică.

Evaluați riscurile încă din momentul în care închideți ușa casei până în momentul în care o deschideți din nou. Evaluați, pas cu pas, riscul la care vă expuneți și luați măsurile de precauție adecvate. S-a dovedit că spălarea frecventă a mâinilor, păstrarea unei distanțe de siguranță și purtarea unei măști sunt măsuri eficiente”.

Mai mult decât călătoria în sine, destinația este cea care contează. Spațiile închise, limitate sau aglomerate cresc riscul de a fi infectat cu COVID-19. “Alegeți spații deschise, aerisite, păstrați cel puțin 1 metru distanță față de ceilalți și purtați masca, deoarece în multe locuri s-ar putea să fie imposibil să fie respectate toate regulile”, se arată în comunicatul citat.

Lasă un comentariu