NE SCRIU CITITORII - STIMATĂ REDACȚIE “CUVÂNTUL LIBER”

Distribuie pe:

Sunt o cititoare fidelă a ziarului dumneavoastră și vă mulțumim pentru informațiile utile pe care le aflăm din toate domeniile de activitate și, de ce nu, pentru peisajele din țara “noastră”, foarte frumoase, pe care ar trebui să le străbatem la propriu, nu numai cu privirea.

În cadrul rubricii “Ne scriu cititorii” aș avea și eu câteva doleanțe - propuneri.

Un oraș mai curat, parcuri, mai mulți pomi și flori, fără gropi (mici) în trotuare. Aici aș propune o echipă, două care să repare. Nu se mai vede nicio activitate în sensul ăsta. O cisternă cu apă care să mai răcorească asfaltul (înainte se mai practica).

Pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, de la poștă începând nu este nicio cofetărie, poate se gândește cineva să deschidă așa ceva, e o zonă unde ar fi necesar, mai ales că sunt atâtea instituții.

La capitolul propuneri aș avea câteva:

- mi-aș dori să avem în oraș o fabrică de tricotaje pentru femei-copii, pentru toate sezoanele, mă refer la cele de vară. Aducem din import, pe când am putea avea noi, din bumbac, dantelate, cu multe modele. Apoi pentru sezon mai rece din lână (avem destulă) în amestec cu bumbac, e foarte plăcută la purtare. În America așa folosesc, și de ce nu, și pentru bărbați (pulovere de lână aducem de la turci);

- am putea, de asemenea, să avem o fabrică de țesături (stofe) în amestec cu lână pentru iarnă. Nu găsim decât sintetice;

- o fabrică de încălțăminte, de la sandale la cizme îmblănite. Se găsesc doar haine de piele și nu toată lumea le preferă.

În comerț există o mai mare preocupare pentru marfa care se aduce în oraș. Sunt pline magazinele de haine și, totuși, ieși din magazin fără nimic (nu cunosc atribuțiile comerțului nostru). Sunt doar propuneri pentru oraș-județ.

În speranța că îmi veți citi scrisoarea, vă mulțumesc anticipat.

Lasă un comentariu