ÎN NOAPTEA DE 12 SPRE 13 AUGUST, VINE PLOAIA DE... STELE CĂZĂTOARE!

Distribuie pe:

Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” anunță că, în noaptea de joi spre vineri (12 spre 13 august 2021), se produce maximul curentului de meteori Perseide, adică se vor vedea pe cer între 50 și 60 de stele căzătoare pe oră.

Pentru a le vedea, oamenii sunt sfătuiți să iasă în afara orașelor și să privească cerul cu ochiul liber, după miezul nopții, până dimineața.

“Priviți minimum 30 - 40 de minute fără întreruperi, după care faceți o mică pauză și reluați observațiile. Nu prea contează în ce direcție priviți, atât timp cât nu vă uitați în Pământ sau în... telefoane.

Dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă sub 1 milimetru diametru, care aprinde aerul când intră în atmosfera Pământului. Pentru o fracțiune de secundă vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor.

Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numește meteoroid, iar pietroiul care uneori cade pe Pământ se numește meteorit”, explică reprezentanții Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”. (L.P.)

Lasă un comentariu