ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În cursul zilei de 9 august, pompierii mureșeni au intervenit la 64 de intervenții, din care - patru incendii, două accidente rutiere, o altă situație de urgență și 57 de intervenții SMURD. Dintre ele amintim:

Incendii:

- Luni, 9 august, în jurul orei 13.30, incendiu vegetație uscată produs în orașul Sărmașu, strada Pepinierii. Au executat misiunea pompierii militari de la Secția Sărmașu. Au ars aproximativ 80-90 ari de vegetație uscată.

- În jurul orei 15.50, incendiu de miriște în localitatea Filea. Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda. A ars miriștea pe o suprafață de aproximativ 20-30 ari. Incendiul a fost lichidat înainte să se propage la un lan de grâu învecinat.

- În jurul orei 18.15, incendiu baloți de paie în localitatea Frunzeni, comuna Lunca. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. Au ars generalizat aproximativ 80 de baloți de paie, fără pericol de propagare.

- Tot luni, 9 august, în jurul orei 13.30, incendiu vegetație uscată produs în municipiul Târgu Mureș, strada Aleea Carpați. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. Au ars aproximativ 12 mp de vegetație uscată.

Accidente rutiere:

- În 9 august, în jurul orei 16.40, accident rutier în orașul Miercurea Nirajului, strada Plopilor. Au executat misiunea pompierii militari de la Garda de Intervenție Miercurea Nirajului. A fost vorba despre un autoturism intrat în șanț, fără victime. Pompierii au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

- Ieri dimineață, în jurul orei 00.15, accident rutier cu persoane încarcerate, produs între localitățile Isla și Damieni. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș, Garda de Intervenție Miercurea Nirajului, SVSU Vărgata, două ambulanțe SMURD și o ambulanță SAJ. A fost vorba despre un autoturism care a părăsit partea carosabilă și a căzut într-o râpă la o diferență de nivel de aproximativ 6m. În interiorul autoturismului se aflau două victime de sex feminin încarcerate de cod roșu, iar încă trei victime de sex masculin care s-au autoevacuat, una de cod roșu și două de cod galben, toate cinci cu vârsta de aproximativ 18 ani. Pompierii militari au intervenit de îndată pentru extragerea victimelor încarcerate și predarea acestora echipajelor de prim ajutor aflate la locul intervenției. Toate victimele au fost preluate și transportate la UPU SMURD Târgu-Mureș. Drumul a fost blocat pe un singur sens, pe toată durata intervenției.

Lasă un comentariu