TRATAMENT ANTI-COVID-19 CU EFICIENȚĂ DE PESTE 90%

Distribuie pe:

Cercetătorii israelieni de la Sourasky Medical Center, din Tel Aviv, citați de descopera.ro, susțin că au dezvoltat un tratament antiCovid-19 cu o eficiență de 93%, pe baza unei molecule prezentă în corpul uman, în mod natural.

“Tratamentul dezvoltat de noi, cu care au fost tratați pacienții internați în mai multe unități medicale din Grecia, poartă denumirea de EXO-CD24 și a fost dezvoltat pe baza unei molecule - CD24, prezentă în corpul uman, în mod natural.

Dintr-un număr de 90 de pacienți internați cu forme moderate sau grave de coronavirus, tratați cu noul medicament, 93% au fost externați în termen de maximum cinci zile de la internare.

Studiul a fost demarat în două faze clinice. Testul clinic din faza I a fost realizat în Israel, în iarna anului 2020, și a arătat că 29 din 30 de pacienți internați în condițiile amintite anterior s-au recuperat, în urma tratamentului, într-un termen de câteva zile.

Faza II a studiului a fost realizată în Atena, deoarece Israel nu dispunea de un număr suficient de pacienți relevanți, iar acest al doilea test clinic a confirmat întru totul rezultatele extraordinare din prima fază.

Până în prezent, nu am înregistrat efecte secundare semnificative la niciun pacient din cele două grupe.

Este important să ne amintim că 19 din 20 de pacienți cu Covid-19 nu au nevoie de terapie. După o fereastră de cinci până la 12 zile, în cazul a aproximativ 5% dintre pacienți, starea începe să se deterioreze.

Principala cauză a deteriorării clinice este reprezentată de activarea sistemului imunitar, denumită de specialiști furtuna de citokine. În cazul pacienților infectați cu coronavirus, sistemul începe să atace celule sănătoase din plămâni. Exact aceasta este problema vizată de tratamentul pe care l-am dezvoltat noi.

Tratamentul EXO-CD24 nu afectează sistemul imunitar ca întreg, ci doar acest mecanism specific, ajutând la regăsirea echilibrului. Steroizii, de exemplu, vizează întreg sistemul imunitar. Noi echilibrăm partea responsabilă pentru furtuna de citokine, folosind mecanismul endogen al corpului, adică instrumente oferite chiar de corp.

Studiile clinice continuă și aproximativ 155 de pacienți cu coronavirus vor lua parte la cercetări. La două treimi dintre aceștia li se va administra tratamentul, iar la o treime un placebo. Studiul va fi realizat în Israel, însă pot fi vizați și pacienți din alte teritorii, dacă numărul pacienților nu va fi suficient pentru realizarea cercetărilor”, precizează oamenii de știință israelieni. (L.P.)

Lasă un comentariu