OPORTUNITATE PENTRU TINERI JURNALIȘTI

Distribuie pe:

Atelierul “Tineri jurnaliști europeni M100” face parte din conferința internațională anuală de presă “M100 Sanssouci Colloquium”. Conferința oferă tinerilor jurnaliști posibilitatea de a participa la ateliere pe tema “Reportajul în situații de criză și situația de criză în reportaj”, în perioada 10 septembrie - 2 octombrie 2021.

Participanții trebuie să fie pasionați de rolul lor în procesul democratic și să fie interesați în mod activ de viitorul mass-mediei, jurnalismului și democrației.

Datorită situației cauzate de COVID, atelierul va avea loc ca un eveniment online descentralizat, pe parcursul a șase săptămâni.

Seminarul se va desfășura online, în perioada 10 septembrie - 2 octombrie, în trei module.

Modulul I: Demararea călătoriei: Definirea provocărilor și obiectivelor comune.

- 10 septembrie 2021 - 11 septembrie 2021

Modulul II: Cum ajungem acolo? O agendă pentru reziliență în jurnalism.

- 17 septembrie 2021 - 18 septembrie 2021

Modulul III: Ce urmează? Transferul cunoștințelor noastre & “Masterpiece”.

- 1 octombrie 2021 - 2 octombrie 2021

Participanții pot asista la Colocviul M100 Sanssouci, care va avea loc online în data de 6 octombrie, cu tema “De la criza perpetuă la reziliența democratică”.

CINE POATE CANDIDA

Tineri jurnaliști, bloggeri sau bursieri, cu vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani, din Europa, țările Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina) și Rusia.

CUM POȚI SĂ CANDIDEZI

Candidații trebuie să scrie un scurt eseu în limba engleză (maximum 5.000 de litere) despre jurnalism și Covid-19 în țara lor. Aceștia sunt liberi să se concentreze fie asupra acoperirii mediatice a pandemiei, fie asupra impactului pandemiei asupra jurnalismului în general.

De asemenea, candidații trebuie să includă un scurt CV și să îl trimită în format PDF (nu mai mare de 2 MB).

Candidaturile trebuie trimise la dna Sabine Sasse: application@m100potsdam.org.

Participarea este gratuită. Atelierul se va desfășura în limba engleză.

Termen limită pentru trimiterea candidaturilor: 23 august 2021.

M100YEJ este o inițiativă a Potsdam Media International e.V. și este finanțată de Fundația Friedrich Naumann și de National Endowment for Democracy. Printre parteneri se numără European Youth Press, Europa United, Orange Magazine și Institute for Media and Communications Policy.

Pentru mai multe detalii accesați linkul:

Surse: www.eurodesk.ro foto: www.m100.org

Lasă un comentariu