NAȚIONALA DE BASCHET MASCULIN A ROMÂNIEI , ÎNFRÂNGERE ȘI ÎN AL DOILEA MECI DIN PRECALIFICĂRILE WORLD CUP 2023!

Distribuie pe:

Naționala de baschet masculin a României a fost învinsă luni, la Riga, de reprezentativa Belarus, scor 77-72 (38-39), în al doilea meci din din grupa D a precalificărilor World Cup 2023. Principalii marcatori ai partidei au fost Richard 14 puncte, pentru România, respectiv Sitnik, 17 puncte, pentru Belarus. Tricolorii au pierdut și meciul de debut din grupă, 72-108 (25-57) cu Letonia și joacă returul cu cele două echipe în 11, respectiv în 13 august. Letonia este lider cu două victorii (4 puncte), după ce a dispus și de Belarus, cu 92-83, fiind urmată în clasamentul grupei D de Belarus, 3 puncte, și România, 2 puncte. Primele două clasate în grupă se vor califica în faza următoare, cea a calificărilor World Cup 2023.

REACȚIA SIMONEI HALEP CÂND A FOST ÎNTREBATĂ DACĂ VA JUCA PÂNĂ LA 40 DE ANI

Simona Halep se pregătește intens pentru debutul de la Montreal, unde va juca primul meci, după o pauză de trei luni. “Sunt puțin îngrijorată de această accidentare, deoarece a fost foarte serioasă și este foarte periculos să recidiveze repede, dacă ceva nu merge bine în joc. Dar mă simt complet recuperată. Sunt încrezătoare că mă voi simți bine, dar trebuie să joc mai întâi un meci, înainte să pot spune mai multe. (n.r. - despre un posibil duel cu Bianca Andreescu, în sferturi) În primul rând, trebuie să pot juca primul meci. Este foarte greu să am vreo așteptare cu privire la acest turneu. Vreau doar să rămân sănătoasă, ca să pot face tot posibilul pe teren și să câștig primul joc. Apoi, dacă se întâmplă asta, mă voi gândi la următorul meci. Sunt aici pentru a vedea cum va rezista corpul meu și la ce nivel pot juca după această pauză”, a spus Halep, potrivit lapresse.ca. Simona Halep a recunocut că nu se vede jucând până la 40 de ani, ca Serena Williams și Roger Federer. “Nu, îmi este imposibil să joc încă zece ani, asta e sigur. Dar da, este inspirator faptul că ei încă mai pot juca la acel nivel la această vârstă. Mă simt tânără în comparație cu ei, dar bătrână lângă toate aceste adolescente care vin la 17, 18 ani și care pulverizează mingea. Va fi prea mult să călătoresc în fiecare săptămână, încă zece ani. Și, de asemenea, vreau copii. Și când îi voi avea, nu mă voi întoarce. Dar nu se știe niciodată!”, a precizat sportiva româncă. Simona Halep, cap de serie 6, va juca direct în turul al doilea la turneul de categorie WTA 1000 de la Montreal, cu învingătoarea confruntării Danielle Collins (SUA) - Jil Teichmann (Elveția). Simona Halep a câștigat turneul în 2016 și în 2018 și a fost finalistă în 2015. Din acest an, competiția canadiană se numește National Bank Open, după ce, în trecut, a purtat denumirea de Rogers Cup.

CONTRACT DE 207 MILIOANE $ PENTRU STARUL LUKA DONCIC! ANUNȚUL MOMENTULUI ÎN NBA

Luka Doncic, starul echipei Dallas Mavericks și al selecționatei Sloveniei la Jocurile Olimpice de la Tokyo, își va prelungi cu cinci ani contractul cu clubul din Texas, pentru suma de 207 milioane dolari, au anunțat Dallas Morning News și canalul TV sportiv ESPN, informează AFP. “Este un vis devenit realitate”, a reacționat tânărul jucător de 22 de ani, care și-a condus echipa națională până în semifinalele turneului olimpic, unde a fost învinsă de Franța și apoi de Australia pentru medalia de bronz. Contractul său data din 2018, când el a fost recrutat mai întâi de Atlanta Hawks și imediat trimis la Dallas Mavericks, cu ocazia draftului NBA, la un schimb cu Trae Young și cu un alt jucător. În sezonul precedent, în 2017-2018, el a devenit cel mai tânăr MVP (cel mai bun jucător) al Euroligii masculine, sub culorile lui Real Madrid. Apoi, el a fost ales cel mai bun debutant (rookie) din NBA la primul său sezon în America de Nord, în 2019. În sezonul trecut, statisticile lui Doncic în NBA au fost de 27,7 pct de meci, 8 recuperări și 8,6 pases decisive, cu o reușită de 47,9 la sută din aruncările la coș. Grație coordonatorului sloven, Dallas Mavericks a disputat playoff-ul NBA în ultimele două sezoane, fiind eliminată de fiecare dată, în primul tur, de Los Angeles Clippers. Mavericks, fondată în 1980, nu au câștigat decât o singură dată titlul NBA, în 2011, în finala cu Miami Heat.

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! UNDE SE AFLĂ, DE FAPT, LIONEL MESSI, DUPĂ CE S-A SCRIS CĂ A ATERIZAT LA PARIS!

Messi a oficializat despărțirea de Barcelona, iar starul argentinian este așteptat la PSG pentru a fi coleg cu Mbappe și Neymar. Chiar dacă o mulțime de fani îl așteaptă pe aeroportul din Paris, Messi se află acasă, în Barcelona, unde se relaxează. Imaginile cu el au făcut rapid înconjurul lumii, iar cel mai probabil, fanii echipei din capitala Franței au fost foarte triști după ce le-au văzut. Totuși, chiar dacă Messi a decis ca luni să se relaxeze, el va sosi la Paris, potrivit mediaparisien, care a anunțat că venirea lui este doar o chestiune de timp. Mulți fani s-au adunat la aeroport, chiar de duminică seara, și au reluat așteptarea luni. Lionel Messi va călători cu un avion privat și va ateriza pe aeroportul Bourget, în nordul Parisului. Alți suporteri au ales să meargă la stadionul “Parc de Princes”, unde Messi este așteptat ca un rege, cu covorul roșu. Argentinianul va îmbrăca tricoul lui PSG în următorii doi ani, până în 2023, cu opțiune de prelungire pe încă unul. Va avea un salariu de 35 de milioane de euro pe sezon și va încasa un bonus la semnătură, de 25 de milioane de euro, potrivit presei din Franța. La PSG, Messi va fi din nou coleg cu Neymar, cu care a împărțit vestiarul și la Barcelona. Ramos, Navas, Di Maria sau Paredes sunt alți jucători pe care Messi îi cunoaște, din lotul Parisului.

Mesajul lui Messi după despărțirea de Barcelona

La câteva ore, Leo Messi a postat și un mesaj pe contul personal de Instagram, în care le-a mulțumit fanilor și colegilor de la echipă. “Mi-ar fi plăcut să plec într-un alt mod, deși presupun că o despărțire nu poate fi niciodată ceva plăcut...Mi-ar fi plăcut să continui aici, am făcut totul cu acest obiectiv și la final nu s-a putut. Am doar cuvinte de mulțumire pentru toți cei care m-au însoțit în acești ani la club. Și pentru suporterii noștri, care mi-au oferit toată afecțiunea și cărora am încercat să le întorc acest lucru, dăruind totul pentru acest tricou. Plec, însă nu este un adio, ci un rămas bun. Visca Barcelona”, a fost mesajul lui Messi pe Instagram.

DECIZIA LUATĂ DE NOVAK DJOKOVIC, DUPĂ DEZAMĂGIREA DE LA JOCURILE OLIMPICE

Novak Djokovic și-a anunțat luni retragerea de la turneul Masters 1.000 ATP, programat între 14 și 22 august la Cincinatti (Statele Unite), cu două săptămâni înaintea US Open, și a afirmat că are nevoie de mai mult timp pentru recuperare după Jocurile Olimpice de la Tokyo. “Am nevoie de puțin mai mult timp pentru a mă recupera după o călătorie destul de istovitoare, din Australia la Tokyo. Din păcate, asta înseamnă că nu voi fi pregătit să concurez la Cincinnati în acest an, așa că îmi voi concentra atenția asupra US Open și voi petrece ceva mai mult timp alături de familia mea. Ne vedem la New York!”, a scris Djokovic pe rețelele de socializare. În vârstă de 34 ani, sârbul este deținătorul recordului de titluri de Grand Slam cucerite în circuitul profesionist (20), la egalitate cu elvețianul Roger Federer și spaniolul Rafael Nadal. El ar putea deveni primul jucător după Rod Laver, în 1969, care câștigă patru titluri majore într-un singur sezon, cu condiția să intre în posesia trofeului la US Open (30 august - 12 septembrie). Djokovic, numărul 1 mondial, s-a confruntat  cu probleme la recentele Jocuri Olimpice de la Tokyo, unde venise cu obiective mari, dar a plecat, în final, fără nicio medalie, dar și cu o accidentare la umăr. În urmă cu câteva zile, Roger Federer a anunțat că nu va participa la turneele Masters 1.000 de la Toronto și Cincinnati, preferând să se concentreze asupra Openului Statelor Unite, de la Flushing Meadows.

MOMENT ISTORIC! JORGE MARTIN A CÂȘTIGAT PRIMA LUI CURSĂ ÎN MOTO GP, MARELE PREMIU AL STIRIEI

Spaniolul Jorge Martin, 23 de ani, debutant în acest sezon al Campionatului Mondial de motociclism viteză MotoGP, a câștigat, duminică, prima lui cursă la clasa regină, Marele Premiu al Stiriei. Pilotul de la Ducati Pramac Racing, plecat din pole-position, a fost urmat de compatriotul său, Juan Mir (Suzuki), și de francezul Fabio Quartararo (Yamaha). Jorge Martin s-a accidentat grav la MP al Portugaliei, din luna aprilie, când a suferit mai multe fracturi după un accident, și a fost nevoit să nu mai concureze până în 6 iunie, la Marele Premiu al Cataloniei, de la Barcelona. El a reușit primul său succes din carieră după numai șase etape disputate la MotoGP. Cursa de pe circuitul Red Bull Ring a fost oprită în turul al treilea, cu steagul roșu, în urma unei coliziuni între Dani Perdosa (KTM) și Lorenzo Savadori (Aprilia), în urma căruia cele două motociclete au luat foc. În clasamentul general continuă să conducă Quartararo, cu 172 de puncte, urmat de un al francez, Johann Zarco (Ducati Pramac Racing), cu 132 de puncte, și de italianul Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), cu 114 puncte. La constructori, conduce Yamaha, cu 200 de puncte, urmată de Ducati (192) și KTM (127). Următoarea etapă, a XI-a, Marele Premiu al Austriei, va avea loc duminica viitoare, tot la Spielberg.

ÎNSCRIERI LA AFC ASA TÂRGU-MUREȘ!

Asociația Fotbal Club ASA Târgu-Mureș și-a reluat activitatea și pentru că își dorește un proiect serios, se va pune accent și pe formarea propriilor jucători. Astfel, AFC ASA Târgu-Mureș organizează înscrieri la fotbal, pentru copiii născuți în anii 2008-2009-2010-2011-2012- 2013-2014-2015-2016, pentru completarea/formarea grupelor din cadrul clubului. AFC ASA Târgu-Mureș continuă activitatea fotbalistică a singurei echipei de tradiție din fotbalul târgumureșean și vă invităm să vă alăturați proiectului nostru de revitalizare a fotbalului din orașul nostru! Antrenamentele au luat startul la începutul lunii august. Dorința clubului este ca toți copiii să poată participa la activități sportive, fără a fi condiționați de plata unor taxe! Pentru detalii, aveți numerele de telefon: antrenor Varro Sandor - 0752 09.21.33 (Licența A), antrenor Cosmin Mileșan - 0740 01.62.91 (Licența C), antrenor Tanaszi Janos - 0756/61.85.80. (Licența C).

Lasă un comentariu