RECORD DE CANDIDAȚI STRĂINI LA UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ ȘI FARMACIE “IULIU HAȚIEGANU” DIN CLUJ-NAPOCA

Distribuie pe:

2.296 de tineri au candidat pe cele 615 locuri pentru programele de studiu în limbile franceză și engleză, anunță instituția pe Facebook.

Cei aproape 2.300 de candidați au provenit din 75 de țări, cei mai mulți venind din Franța, Germania, Maroc, Tunisia, Italia, Elveția, Israel.

Aceștia au putut opta pentru trei programe de studiu, cu predare în limba engleză sau franceză: medicină, medicină dentară și farmacie.

La medicină, au fost disponibile 395 de locuri și au fost evaluate 1.549 de dosare. Cea mai mare concurență s-a înregistrat la programul de studiu medicină în limba franceză, cu 6 candidați pe un loc.

La medicină dentară, s-au înscris 636 de candidați pentru 100 de locuri, iar concurența cea mai mare a fost tot la linia de studiu cu predare în limba franceză, cu 11 candidați pe un loc.

La Facultatea de Farmacie, au fost scoase la concurs 120 de locuri, la care s-au înscris 111 candidați. La această specializare, concurența a fost de 2 candidați pe un loc la linia de predare în limba franceză.

Candidații au fost evaluați în funcție de performanțele profesionale și de realizările personale, în conformitate cu datele conținute în dosarul personal de aplicație.

La nivelul fiecărei facultăți, comisia de admitere a evaluat candidații pe baza unor criterii de selecție generale, la nivel de universitate și specifice, pentru fiecare facultate în parte.

Au putut aplica cetățenii statelor membre ale UE, ale SEE, ai Confederației Elvețiene sau ai statelor terțe, care au absolvit un liceu acreditat în țara de origine, a cărui diplomă să permită accesul la studii universitare în țara respectivă și să fie recunoscută de Ministerul Educației și Cercetării din România.

Competența lingvistică a candidaților a trebuit dovedită în mod obligatoriu prin existența unui certificat de competență lingvistică recunoscut internațional.

Facultatea de Medicină din cadrul UMF “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca este singura instituție de învățământ medical din România care a primit acreditarea internațională pentru calitatea educației, în urma evaluării externe realizate de AMSE (Asociația Școlilor de Medicină Europene) și ASIIN (Agenția pentru Acreditarea Programelor de Studiu în Inginerie, Matematică și Științe Naturale), realizată după standardele WFME (World Federation of Medical Education).

UMF Cluj susține că este universitatea cu cel mai mare număr de studenți străini din România, aproximativ 3.000, care provin din 62 de țări, de pe 6 continente. (spotmedia.ro)

Lasă un comentariu