TÂRGUL CETĂȚII, TÂRGUL SFINTEI MARII

Distribuie pe:

Între 13-15 august are loc, pe Piațeta Cetății din Târgu-Mureș, cea de-a 15-a ediție a Târgului Cetății.

Deoarece perioada de desfășurare a târgului coincide cu sărbătoarea Sfintei Marii, organizatorii au pregătit standuri cu multe bunătăți pentru masa sărbătoriților: mezeluri, brânzeturi, gemuri și siropuri de fructe, băuturi, ciocolată de casă, dulcețuri, miere, dulciuri, prăjituri, legume, ulei presat la rece, bere, ceaiuri, și alte bunătăți.

Și la capitolul cadouri pentru onomastică, Târgul Cetății este special, piese vestimentare, obiecte din lemn sculptate sau pictate manual, ceramică, bijuterii, lumânări, lavandă, cosmetice naturale, poșete unicat, plante decorative. Majoritatea producătorilor și artizanilor sunt mureșeni, dar, pentru ca oferta să fie cât mai bogată, doritorii pot găsi și produse din Alba, Harghita, Sibiu, Brașov, Cluj și București.

De asemenea, pentru că din 13 august, prima zi a târgului, mai e exact o lună până la începerea noului an școlar, la târg vor fi mai multe standuri dedicate celor mici, cu jocuri, cărți, jucării, pictură pe față, sucuri naturale, ciocolată fără zahăr, etc.

Programul târgului este următorul: vineri, 11.00-21.00, sâmbătă, 10.00-21.00 și duminică, 10.00-20.00. Târgul Cetății se desfășoară o singură dată pe lună, următoarea ediție urmând să aibă loc între 17-19 septembrie.

Scopul acestui eveniment este acela de a sprijini și promova producătorii locali și de a încuraja consumul de produse alimentare locale și este organizat în parteneriat cu Primăria Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu