AUTOSTRADA TÂRGU-MUREȘ - UNGHENI ȘI DRUMUL DE LEGĂTURĂ

Distribuie pe:

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a anunțat, miercuri, că stadiul de execuție a porțiunii de autostradă Târgu Mureș - Ungheni și a drumului de legătură cu municipiul reședință de județ a ajuns la 70% și că lucrările vor fi gata în toamna acestui an, înainte de termenul prevăzut în contract.

“Am urmărit proiectul sectorului de Autostradă Târgu-Mureș - Ungheni și Drum de Legătură încă de la semnarea contractului. Așa cum este normal, Instituția Prefectului s-a implicat de fiecare dată atunci când a fost nevoie de o colaborare între proiectanți, constructor și instituțiile publice implicate în procesul de avizare și buna derulare a lucrărilor. Iată că procentul de execuție a ajuns în aceste zile la 70%, lucru confirmat și în discuția pe care am avut-o, săptămâna trecută, cu Dan Suhani, director în cadrul STRABAG. În această perioadă se așterne stratul final de uzură, se lucrează la finalizarea celor 9 poduri și pasaje, dar și la semi-nodul rutier de la Ungheni, cu cele 2 sensuri giratorii prin care proiectul se conectează la municipiul Târgu-Mureș. Contractul de execuție a lucrărilor pentru cei 9,2 kilometri pe tronsonul Târgu-Mureș - Ungheni, 4,5 kilometri de autostradă și 4,7 de kilometri de drum de legătură a fost semnat în luna mai 2020, valoarea acestuia fiind de 192 milioane de lei. (AGERPRES)

LETONIA DECLARĂ STAREA DE URGENȚĂ, ÎN TIMP CE SUTE DE MIGRANȚI SE ADUNĂ LA FRONTIERĂ

Letonia a declarat marți starea de urgență, în timp ce sute de migranți s-au adunat de-a lungul frontierei țării cu Belarus, în ceea ce se crede că este o acțiune deliberată a Minskului, relatează DPA.

Starea de urgență se aplică în mai multe regiuni din sud-estul și sudul țării, aproape de granița cu Belarus. Ea este în vigoare până pe 10 noiembrie, a anunțat guvernul de la Riga.

Măsura permite poliției de frontieră să trimită înapoi migranții care au intrat ilegal în țară din Belarusul vecin, folosind forța dacă este nevoie, potrivit agenției de presă BNS.

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a amenințat deschis că va trimite migranți din țările devastate de război precum Siria, Afganistan și Irak, ca represalii pentru sancțiunile impuse de Uniunea Europeană pentru încălcările grave ale drepturilor omului în Belarus, în urma rezultatelor disputate ale alegerilor prezidențiale de anul trecut.

Trecerile ilegale de frontieră în Lituania, parte a blocului comunitar, au crescut recent semnificativ și guvernul lituanian a declarat starea de urgență pentru a i se permite să răspundă mai repede.

Până în prezent, 283 de persoane au fost arestate pentru trecere ilegală a frontierei în Letonia numai în ultimele patru zile.

Peste 340 de persoane în total au fost arestate în ultimele luni.

UE are în vedere impunerea unor sancțiuni suplimentare împotriva lui Lukașenko pentru instrumentalizarea migranților în scopuri politice.

Protestele în masă din Belarus în vara trecută au fost declanșate de alegerile prezidențiale din 9 august 2020, considerate pe larg ca trucate.

Lukașenko a fost declarat învingător cu 80,1% din voturi potrivit comisiei electorale a țării și a fost învestit pentru un al șasea mandat prezidențial succesiv.

Lasă un comentariu