CÎȚU NU ȘTIE CÂT COSTĂ PÂINEA, PENTRU CĂ... NU O MĂNÂNCĂ

Distribuie pe:

Florin Cîțu susține că nu mănâncă pâine, așa că nu știe cât costă o franzelă.

Premierul a fost întrebat marți care este prețul unei franzele sau al unui litru de ulei, în contextul în care spusese de dimineață că prognoza BNR care prevede inflație mare și scumpiri la toamnă este doar o estimare.

“Nu pot să spun. Am fost în piață. Nu mănânc pâine. Încerc să nu mănânc pâine”, a spus Florin Cîțu, astfel evitând răspunsul la întrebare.

Apoi, prim-ministrul a fost întrebat în legătură cu o altă afirmație de dimineață, cum că mai mult de 1% dintre angajații români au peste 3.000 de euro net salariul. Jurnaliștii au vrut să știe ce se întâmplă cu restul de 99%, inclusiv cei peste un milion care câștigă doar salariul minim.

La această nouă întrebare, Cîțu a răspuns că... Executivul a creat locuri de muncă.

“Prin acest program de guvernare și investiții am creat locuri de muncă. În fiecare lună vedeți că rata șomajului scade, ceea ce înseamnă că din ce în ce mai mulți oameni au locuri de muncă în România. Asta facem. Creăm oportunități”, a precizat premierul total pe lângă subiect.

Florin Cîțu a fost întrebat, de dimineață, despre anunțul BNR referitor la inflație și dacă ne îndreptăm către o creștere a prețurilor și a răspuns:

“Asta este interpretarea dumneavoastră, este o estimare a BNR. Am văzut ieri niște cifre foarte interesante, cum mai mult de 1 la sută dintre angajații din România au un salariu mai mare de trei mii de euro net, cum crește ponderea celor care au salarii mai mari de o mie de euro, ceea ce înseamnă că (...) România nu mai este o țară cu salarii mici, nu mai este o destinație pentru cei cu salarii mici”. (spotmedia.ro)

Lasă un comentariu