SEARĂ NEAGRĂ PENTRU ROMÂNI ÎN PRELIMINARIILE LIGII CAMPIONILOR

Distribuie pe:

Ianis Hagi (Rangers), Florin Niță (Sparta Praga) și Nicolae Stanciu (Slavia Praga) au fost eliminați în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. În schimb, Ludogoreț, echipa la care evoluează Dorin Rotariu și Claudiu Keșeru, s-a calificat în play-off-ul competiției. Rangers, echipa lui Ianis Hagi, a fost învinsă, marți, cu scorul de 2-1 (0-1), de Malmo, în manșa a doua a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor. Campioana Suediei merge în play-off, după ce a câștigat și meciul tur, tot cu 2-1. Gazdele au deschis scorul, în minutul 19, prin Morelos, apoi au avut superioritate numerică, după eliminarea lui Bonke, în minutul 45+1, pentru două cartonașe galbene. Chiar și în aceste condiții, oaspeții au marcat de două ori, prin croatul Antonio-Mirko Ciolac, în minutele 53 și 58. Ianis Hagi a intrat în minutul 70, în locul lui Arfield. Ludogoreț - Olympiacos Pireu, scor 2-2 (0-1), 4-1 la lovituri de departajare, în tur 1-1. Șahtior Donețk a învins-o, marți, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), pe Genk, în manșa a doua a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor. Ucrainenii s-au calificat în play-off, după ce s-au impus și în tur, tot cu 2-1, unde vor lupta pentru un loc în grupe cu AS Monaco.

Play-off Champions League

Traseul campioanelor

RB Salzburg (Austria) - Brondby (Danemarca);

Young Boys (Elveția) - Ferencvaros (Ungaria);

Malmo (Suedia) - Ludogoreț (Bulgaria);

Șeriff Tiraspol (Republica Moldova) - Dinamo Zagreb (Croația);

Traseul echipelor care nu sunt campioane

Monaco (Franța) - Șahtior Donețk (Ucraina);

Benfica (Portugalia) - PSV (Olanda)

PLÂNGERE LA UEFA DUPĂ FARUL - SEPSI. O ASOCIAȚIE ÎNFIINȚATĂ DE UDMR, REACȚIE DURĂ DUPĂ INCIDENTELE XENOFOBE: “ATITUDINEA FRF ESTE DEZAMĂGITOARE”

O asociație care apără drepturile maghiarilor în România a trimis o plângere la UEFA după ce câțiva suporteri ai Farului au fost acuzați de manifestări xenofobe la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Scandalul de la meciul Farul Constanța - Sepsi Sfântu Gheorghe (scor 1-0) continuă după ce mai mulți suporteri ai echipei gazdă ar fi avut manifestări xenofobe.

O asociație care apără drepturile maghiarilor din România anunță că a trimis o plângere la UEFA, în care a reclamat incidențele xenofobe de la meciul Farul cu Sepsi. Asociația “Miko Imre”, care a fost fondată de UDMR, a anunțat că a depus o plângere la UEFA după scandările xenofobe din timpul meciului Farul Constanța - Sepsi Sfântu Gheorghe. Benko Erika, membră a asociației “Miko Imre”, acuză Federația Română de Fotbal că este prea blândă când vine vorba despre astfel de manifestări pe stadioane. Drept urmare, a făcut o plângere la UEFA. “În timpul meciului de aseară, de la Constanța, departamentul juridic al asociației “Miko Imre” merge la UEFA din cauza comportamentului xenofob. Apropo, mi se pare foarte dezamăgitor că Federația Română de Fotbal caută doar să îmbunătățească situația. Uneori se organizează ateliere în care se cere opinia organizațiilor de aplicare a legii privid reducerea xenofobiei în sport, dar, la final, sugestiile noastre găsesc urechi surde. Ei (n.r. cei de la FRF) pedepsesc cluburile cu sume și sancțiuni simbolice, semn clar pentru fanii din linia grea anti-ungaritate că nu există consecințe grave asupra tribunelor. Cred că va fi posibil să avansăm în acest domeniu când va fi posibilă interzicerea fanilor care au un comportament xenofob și cluburile nu vor fi afectate doar de sancțiuni simbolice”, se arată în mesajul postat de Benko Erika, pe contul ei de Facebook. Asociația “Miko Imre” a vrut să trimită la UEFA și o plângere contra Stelei, unde suporterii ar fi avut, de asemenea, scandări xenofobe în timpul meciului cu Csikszereda. Însă, deoarece Steaua este în Liga 2, membrii asociației nu au putut să facă acest lucru.

Suporterii Farului, acuzați de xenofobie la meciul cu Sepsi

Roland Niczuly, portar la Sepsi, s-a plâns că mai mulți suporteri ai Farului au avut în timpul meciului scandări xenofobe, dar și un comportament violent: “Au fost scandări xenofobe, m-am dus după o minge care era a noastră, trebuia să degajez din șase metri, au sărit zece suporteri de la Farul și m-au scuipat toți”, a spus Roland Niczuly. Pe de altă parte, Gică Hagi susține că nu a auzit scandările xenofobe, ci doar când s-a strigat “România, România”: “E interzis să spui România? Eu așa am auzit! Au zis “România”, deci scuzați-mă. Tot ce e altceva, dacă există, nu e frumos și nu e bine. Eu am auzit România, altceva nu știu, daca s-a scandat altceva, nu e normal și nu e bine”, a spus Gică Hagi.

DUEL MUREȘEAN. UNIREA UNGHENI - AVÂNTUL REGHIN, ÎN CUPA ROMÂNIEI LA FOTBAL

Cupa României la fotbal, ediția 2021-2022, a debutat la 28 iulie și a continuat cu faza II-a - miercuri, 11 august, toate întâlnirile fiind programate de la ora 17.30, într-o singură manșă, decisivă, pe terenul primelor formații anunțate. Faza a III-a va avea loc miercuri, 25 august, iar faza a IV-a se va derula în ziua de 8 septembrie. Optimile de finală sunt programate în 27 octombrie, iar faza sferturilor de finală se va desfășura pe 1 decembrie. Semifinalele vor avea loc în 20 aprilie 2022 (turul) și 11 mai 2022 (returul), în vreme ce finala se va disputa în ziua de 19 mai 2022.

REACȚIE DURĂ DUPĂ ÎNFRÂNGEREA CFR-ULUI

CFR Cluj a cedat în deplasarea de la Young Boys, scor 1-3, și a fost eliminată din preliminariile Ligii Campionilor. Acum, campioana României o va întâlni pe Steaua Roșie Belgrad, în play-off-ul Europa League. “A fost genul de meci în care nu trebuia să faci greșeli. Dacă faci greșeli, ești taxat. Dincolo de valoarea adversarului, trebuie să ai o poziționare corectă în teren. Mă refer la primul gol. CFR, înainte, se apăra mult mai bine, iar acest lucru e foarte important. Ei s-au clătinat la primul moment dificil. Șumudică a fost curajos, dar dacă stai să te uiți, golul nu a venit pe contraatac. Dacă nu știi să te așezi în teren, poți lua un astfel de gol. Trebuie să analizăm ce putem face pentru fotbalul românesc ca jucătorii să poată să alerge la standarde ridicate pentru a ne putea baza pe ei. Eu stau și mă gândesc dacă va mai merge cu așa mulți jucători străini. La un moment dat, nu o să ne mai ajute. Eu îmi doresc ca fotbalul românesc să fie ajutat, să putem investi mai mult în juniori și încet, încet să aducem și noi mai mulți fotbaliști de calitate pe piață” , a spus Iulian Miu la Telekom Sport.

CUM VA ARĂTA PSG DUPĂ TRANSFERUL LUI LEO MESSI

Lionel Messi este noul jucător al formației Paris Saint-Germain. Francezii au anunțat oficial mutarea. Clubul Paris Saint-Germain a anunțat, marți seară, că a obținut serviciile argentinianului Lionel Messi, acesta semnând un contract valabil doi ani, cu opțiune pentru încă unul. Presa franceză analizează deja cum va arăta formația lui Mauricio Pochettino cu Messi în teren. Cel mai probabil, cel mai important va fi sistemul de joc, care va stabili practic primul 11 al echipei franceze. Francezii cred că Pochettino va miza pe un 3-4-2-1 în care tripleta ofensivă formată din Messi, Neymar și Mbappe va fi în centrul atenției. Dacă ar folosi acest sistem de joc, Pochettino ar putea alinia următorul 11: Donnarumma- Marquinhos, Sergio Ramos, Kimpembe - Achraf Hakimi, Verratti, Wijnaldum, Juan Bernat - Messi, Neymar - Mbappe. Dacă PSG va rămâne la un sistem de patru fundași, Pochettino ar urma să alinieze această formulă de joc: Donnarumma- Achraf Hakimi, Marquinhos, Sergio Ramos, Bernat - Paredes, Verratti, Wijnaldum - Messi, Neymar - Mbappe. Există și o variantă de 4-2-3-1 care trezește teama în orice adversar pe care PSG l-ar putea întâlni în sezonul viitor. Un posibil 11 în această formulă ar arăta astfel: Donnarumma- Achraf Hakimi, Marquinhos, Sergio Ramos, Bernat - Verratti, Wijnaldum - Di Maria, Messi, Neymar - Mbappe. Nasser Al-Khelaifi, președintele PSG, s-a declarat încântat de venirea starului argentinian. “Sunt încântat că Lionel Messi a ales să se alăture PSG și suntem mândri să îl primim la Paris împreună cu familia sa. El nu și-a ascuns dorința de a continua să evolueze la cel mai înalt nivel și de a câștiga trofee. Ambiția clubului este la fel. Sosirea lui Leo la echipa noastră de clasă mondială confirmă pertinența și reușita achizițiilor noastre”, a afirmat Al-Khelaifi.

Lasă un comentariu