NE SCRIU CITITORII

Distribuie pe:

- Vă miră faptul că Poșta Română se află în pragul falimentului??

- La ce conducere incompetentă și coruptă are, e de înțeles.

- Îmi motivez afirmația pe faptul că mai mulți directori ai Poștei Române au fost arestați pentru diferite infracțiuni de corupție.

- Sărăcia cruntă în care se zbate Poșta Română a determinat șefimea de la Sucursala Brașov să se milogească la primării, pentru a le reduce chiriile aferente spațiilor în care activează, sub amenințarea închiderii oficiilor poștale unde nu primesc reducerea solicitată.

- Șantaj ordinar se numește asta.

În Corunca, chiria pentru spațiul de 44 mp, aflat în sediul Primăriei, se ridica la 350 lei lunar. Valoarea de piață a chiriei fiind undeva la 300 euro/lună.

Prin bunăvoința Primăriei, în cei 350 lei sunt incluși: curentul, apa, căldura, paza și curățenia.

Primăria cheltuie minim 700 lei lunar pentru a încasa 350 lei. Asta din respect pentru locuitorii comunei, beneficiarii serviciilor oferite de poștă.

Dar nesimțiții de la conducerea poștei vor reducerea chiriei, pentru a supraviețui financiar.

Asta, în timp ce din cei 35.000 de angajați ai Poștei Române doar 11.000 sunt poștași, restul, în mare parte, sunt frecători de mentă. (vorba lui Dan Mașca). 150 dintre ei fiind mari directori.

- Dar culmea nesimțirii conducerii poștei s-a petrecut la Corunca.

- Postașii din Corunca nu au mai primit uniforme, pelerine de ploaie ori bocanci, de care ar trebui să beneficieze gratuit, de mai bine de 10 ani.

- Poștașii din Corunca sunt nevoiți să parcurgă zilnic, pe ploaie, vânt, caniculă ori ninsoare, o rețea de străzi ce însumează aproape 50 de km, cu mari diferențe de nivel.

Din această cauză, în unele zone ale comunei ajung doar o dată pe săptămână, dar și atunci folosind mașina proprietate personală.

- Pentru a veni în sprijinul factorilor poștali din Corunca și astfel indirect în sprijinul locuitorilor comunei, mai mulți consilieri locali au lansat o inițiativă, ca răspuns la solicitarea poștei de reducere a chiriei, prin care au propus oferirea, cu titlu de împrumut, gratuit, din partea primăriei, a două biciclete electrice pentru cei doi postași din comună, cu care să asigure distribuirea eficientă a corespondenței, pe întreaga rețea stradală.

Inițiativa a fost agreată și bine primită de conducerea mureșeană a Poștei Române.

- Contrar așteptărilor, în loc să primească oferta cu bucurie, ștabii de la Poșta Română, sucursala Brașov, ne-au trântit ușa în nas printr-un răspuns sec:

“Cu regret vă informăm că nu putem da curs propunerii venite din partea dv.”

Oferta noastră le generează o “serie de situații ce nu sunt în concordanță cu reglementările interne ale Companiei”. Fără a pomeni care ar fi ele.

Ei sunt interesați doar de reducerea chiriei. Să rămână Regionala Brașov cu mai mulți bani de prăduit. Condițiile mizere de muncă ale subordonaților nu-i interesează pe stimabilii cu gulere albe.

- Pentru modul defectuos în care este gestionată activitatea oficiului poștal Corunca, pentru metoda șantajistă prin care dorește să obțină favoruri din partea autorităților publice locale, pentru refuzul de a accepta o ofertă deosebit de avantajoasă, doar pentru a nu crea un precedent ce i-ar complica activitatea, fără niciun profit personal, vom solicita printr-o petiție adresată ministrului comunicațiilor, semnată de mai mulți locuitori ai comunei Corunca, demiterea domnului Bogdan Florin Năstase, Directorul Regional al Sucursalei Brașov.

Lasă un comentariu