PATRIARHUL DANIEL, MESAJ CU PRILEJUL ZILEI INTERNAȚIONALE A TINERETULUI: “TINERII SUNT DARUL LUI DUMNEZEU PENTRU FAMILIE, BISERICĂ ȘI SOCIETATE”

Distribuie pe:

Preafericitul Patriarh Daniel a transmis câteva gânduri pentru cei tineri, prin intermediul unui mesaj, cu prilejul Zilei Internaționale a Tineretului:

Biserica este alături de tineri și se roagă pentru prezentul și viitorul poporului român.

Tinerii sunt prezentul activ și creativ al Bisericii.

Biserica lui Hristos îi cheamă pe tinerii ei să fie mărturisitori ai iubirii lui Hristos pentru umanitate și misionari ai Bisericii în lume.

Tinerii mărturisitori ai credinței, prin cuvânt și faptă, iubitori de rugăciune și de acțiune, sunt misionari ai Bisericii în societatea de azi.

Să-i învățăm pe tineri să afle în rugăciune izvorul iubirii curate și să trăiască viața lor pe pământ în lumina binecuvântării Părintelui ceresc și a Bisericii Fiului Său, Domnul nostru Iisus Hristos, pentru a simți intens lumina, pacea și bucuria Duhului Sfânt.

Copiii și tinerii au nevoie să fie ascultați și încurajați, dar și ajutați și îndrumați, mai ales când idealul lor sincer se întâlnește cu realitatea dură a contextului social cotidian, când creșterea și maturizarea lor înseamnă efort intelectual și fizic, speranță și perseverență.

Tinerii trebuie încurajați și susținuți

Tinerii trebuie încurajați și sprijiniți să identifice problemele cu care se confruntă comunitățile locale și să inițieze proiecte și programe spirituale și sociale care să vină în întâmpinarea nevoilor concrete ale comunităților locale.

Caracterul copiilor nu se formează numai prin cuvinte și activități, ci și prin modul de viață al părinților, prin exemplul dat de aceștia.

Tinerii sunt darul lui Dumnezeu pentru familie, Biserică și societate.

Biserica este chemată să acorde o atenție deosebită tinerilor, apărând inocența, sinceritatea, curajul, dorința de înnoire și toate valorile acestei vârste binecuvântate de Dumnezeu pentru cultivarea demnității umane și a unei vieți sănătoase, precum și pentru căutarea mântuirii sau a vieții veșnice.

Lasă un comentariu