TURN DE CIOCOLATĂ CU FRIȘCĂ ȘI CĂPȘUNI

Distribuie pe:

Răcoros și delicios, turnul de ciocolată cu frișcă și căpșuni e desertul perfect pentru zilele toride de vară.

INGREDIENTE:

 - 200 g ciocolată neagră, 200 ml frișcă lichidă, 200 g căpșune, zahăr pudră, pentru decor

MOD DE PREPARARE:

1. Ciocolata se rupe bucăți și se pune la topit la bain-marie.

2. Între timp, tava mare de aragaz se tapetează cu hârtie de copt și se toarnă un strat subțire de ciocolată, care se întinde cu o spatulă într-un strat nu mai gros de 2 milimetri. Se decupează cu un cuțit în dreptunghiuri sau cu o formă rotundă de metal.

3. Se dă tava la rece pentru 30 de minute. Între timp, se bate frișca. Aveți grijă să fie foarte rece.

4. Se așează cu delicatețe straturi de ciocolată întărită cu frișcă și fructe tăiate mărunt. Se presară cu zahăr pudră și se servesc imediat.

5. Se pot folosi și alte fructe sau gem de căpșuni. (retetepractice.ro)

Lasă un comentariu