PROTOTIPUL AUTOBUZULUI ELECTRIC ROMÂNESC E-UPCITY, TESTAT CU SUCCES LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Prototipul autobuzului electric românesc e-UpCity, al producătorului de autovehicule de transport rutier și de persoane ATP Trucks Automobile din Baia Mare, a fost testat cu succes de către compania de transport local din Târgu-Mureș, care are în plan dotarea flotei cu autovehicule prietenoase cu mediul.

Directorul general al Transport Local S.A. Târgu-Mures, Tatar Bela, a declarat, joi, că prototipul ATP Bus e-UpCity 100% electric a fost testat timp de două săptămâni la Târgu-Mureș și că se pretează transportului în comun.

Autobuzul, cu o capacitate de 83 de locuri și o lungime de 12,18 metri, a circulat pe liniile principale, iar transportul a fost gratuit pentru călători. În plus, are o autonomie de minimum 200 kilometri în oraș, deține WI-FI gratuit și prize USB cu 2 porturi încorporate, în dreptul fiecărui set de scaune.

“Din punct de vedere al călătorului și al șoferului, este foarte bun. E un autobuz de prezentare și se vor face mici ajustări în timpul omologării. Corespunde traficului și e peste ceea ce fost până acum. În interiorul autobuzului se pot face mici modificări”, a declarat Tatar Bela.

În luna mai, Primăria Târgu-Mureș a semnat un contract de achiziție pentru 32 de autobuze electrice, de 12 metri lungime, cu 10 stații de încărcare rapidă și 32 stații de încărcare lentă, în valoare de 81.920.000 lei (fără TVA).

Primăria are în curs de derulare șapte proiecte privind transportul public și de management al traficului, iar patru dintre acestea se referă la achiziția de autobuze pentru a schimba în totalitate parcul auto pentru transportul în comun.

Municipalitatea va mai achizitiona astfel încă 41 de autobuze Diesel, 15 autobuze electrice, cu o lungime de 10 metri și 38 de autobuze hibrid. (agerpres.ro)

Lasă un comentariu