ROMÂNIA A COBORÂT ÎN CLASAMENTUL FIFA

Distribuie pe:

România se află pe locul 45, cu 1.440 de puncte, în clasamentul FIFA dat publicității joi. În ierarhia precedentă, anunțată în luna mai, România era pe poziția 43. Adversarele României în preliminariile Cupei Mondiale din 2022 ocupă următoarele poziții: Germania - locul 16 (1.613 puncte), Islanda - locul 53 (1.418 puncte), Macedonia de Nord - locul 72 (1.375 puncte), Armenia - locul 88 (1.274 puncte), Liechtenstein - locul 189 (908 puncte). Lider în clasament este Belgia, cu 1.822 puncte, urmată în top 3 de Brazilia - 1.798 puncte, și de Franța - 1.762 puncte. Pe locul patru este Anglia, finalistă a Campionatului European, cu 1.753 puncte, iar poziția a cincea este ocupată de câștigătoarea trofeului continental, Italia, cu 1.745 puncte. Următorul clasament FIFA va fi anunțat la 16 septembrie.

AVÂNTUL REGHIN - ASA TÂRGU-MUREȘ, ÎN AMICAL

Roș-albaștrii vor întâlni astăzi, 14 august, de la ora 10.00, echipa de Liga 3, Avântul Reghin. Partida amicală va avea loc pe Stadionul din Reghin. În primul amical, ASA Târgu-Mureș a învins, în deplasare, Mureșul Rușii Munți, cu 4-1. Competiția oficială Liga 4 Elite, județul Mureș, la fotbal, în care va participa și ASA Târgu-Mureș, va lua startul la data de 28 august 2021. “Peste câteva zile vom afla și cu cine jucăm în Liga 4 Elite, până atunci ne antrenăm și rămânem deschiși. Am făcut și o fuziune cu Academia Mureșul, iar împreună cu juniorii vom evolua pe terenul din cadrul Complexului Weekend. Planul nostru este să formăm jucători, iar târgumureșenii să iubească din nou echipa care a fost cândva. Desigur că orice meci este deschis oricărui rezultat, însă noi încercăm să avem parte numai de victorii și să bucurăm publicul. Dacă târgumureșenii și-au dorit echipă de fotbal, atunci dorința mea este să vină să o susțină și să fie alături de jucătorii care sunt acolo trup și suflet. Ne dorim să ajungem în Liga a III-a, nu este ușor, dar cred că vom reuși, mai ales dacă publicul este alături de noi. Echipa se autofinanțează. Încercăm să ne descurcăm cât putem, deocamdată banii nu reprezintă o problemă”, a afirmat Darius Miclea, antrenorul principal al echipei ASA Târgu-Mureș.

“ESTE DEJA CÂȘTIGĂTOARE!” BELODEDICI A PREFAȚAT DUELUL DINTRE CFR CLUJ ȘI STEAUA ROȘIE

CFR Cluj a părăsit Liga Campionilor și va evolua în play-off-ul Europa League cu Steaua Roșie Belgrad, care a fost eliminată de Sheriff Tiraspol, după 1-1 la Belgrad și 0-1 la Tiraspol. Campioana României are asigurată prezența în grupele Conference League dacă va fi eliminată și din Europa League. Belodedici a prefațat duelul dintre CFR Cluj și Steaua Roșie din play-off-ul Europa League. Miodrag Belodedici, fostul mare fotbalist român, a evoluat în perioada 1989-1992 la Steaua Roșie Belgrad, echipa pe care CFR Cluj o va întâlni în play-off-ul Europa League. Belodedici consideră că Steaua Roșie nu a avut un meci bun în duelul cu Sheriff Tiraspol, dar partida cu echipa antrenată de Marius Șumudică va fi foarte echilibrată. Fostul internațional român este de părere că cele două formații practică un fotbal similar. Mai mult, Belodedici spune că ambele echipe au jucători cu valori apropiate. “Acum, în ultimul meci, cu Sheriff Tiraspol, nu prea mi-a plăcut cum au jucat cei de la Steaua Roșie. Nu i-am mai văzut de mult. Nu au arătat un fotbal așa de bun. Eu cred că au același stil ca CFR. Joacă mingea la picioare, sus, și acolo la bătaie ce cade în jurul careului, pressing. Așa joacă Steaua Roșie. Nu am văzut faze, combinații, foarte greu. Ați văzut ce jucători au Sheriff Tiraspol, toate naționalitățile. Zici “nici nu am auzit de ei”, dar au fotbaliști, talente și au demonstrat un joc bun. Steaua Roșie a fost echipa orașului pe timpuri. S-au finanțat singuri, din vânzări de jucători. Când au jucat în grupele Ligii au câștigat foarte mulți bani. Au un sponsor foarte bun. Au grijă să se mențină. Foarte puțin m-am uitat la meciul CFR-ului cu Young Boys Berna. Nu pot să spun, dar CFR și Steaua Roșie sunt amândouă acolo. Aceeași valoare, poate și sistemul de joc e același”, a spus Miodrag Belodedici la Liga DigiSport. Cu toate acestea, Belodedici spune că Steaua Roșie are un avantaj în meciul cu CFR Cluj, galeria fantastică care o susține, iar acest amănunt poate decide soarta partidei: “Ce pot să spun este că meciul va fi câștigat în duelul dintre spectatori, între galerii, iar Steaua Roșie este deja câștigătoare”.

MARIA HOLBURĂ SE RETRAGE DIN GIMNASTICĂ LA NICI 20 DE ANI

Gimnasta Maria Holbură a decis să-și încheie cariera după participarea la JO de la Tokyo, unde a evoluat doar în calificări. “Multe nu am de spus. Am decis să pun capăt carierei mele de gimnastă și le mulțumesc tuturor celor care au făcut parte din ea. Sunt foarte mândră de mine și de ceea ce am reușit să realizez până acum”, a anunțat Holbură, care va împlini 20 de ani în 16 septembrie. FR Gimnastică i-a transmis un mesaj: “Mulțumim, Maria! La 20 de ani nimic nu e imposibil! Suntem siguri că vei avea succes pe drumul pe care vei merge!”. Maria Holbură a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă nu a trecut de calificări la nicio probă.

UEFA A MUTAT MECIUL STEAUA ROȘIE - CFR CLUJ

UEFA a schimbat ziua de disputare a meciului Steaua Roșie - CFR Cluj, din turul play-off-ului de calificare în Europa League. Programat inițial să se dispute joi, în ziua obișnuită dedicată UEFA Europa League, meciul dintre CFR Cluj și Steaua Roșie, de la Belgrad, a fost mutat de forul european de conducere a fotbalului. Eliminată din preliminariile Ligii Campionilor de Young Boys Berna, CFR Cluj se va duela cu Steaua Roșie, prezentă în ultimele două sezoane de grupe ale Ligii Campionilor, pentru un loc în cea de-a doua competiției europeană intercluburi. UEFA a mutat partida dintre CFR Cluj și Steaua Roșie și aceasta se va disputa marți, 17 august, de la ora 22.00, pe Maracana din Belgrad, în loc de joi, 19 august, așa cum era programată inițial. Motivul este unul simplu. UEFA dorește să evite ca marile rivale din Belgrad, Steaua Roșie și Partizan să joace în aceeași zi meciuri pe teren propriu în play-off-ul Europa League. Rivalitatea dintre Steaua Roșie și Partizan Belgrad ar putea duce la ciocniri violente între facțiunile de ultrași ale celor două cluburi. CFR Cluj a “căzut” în play-off-ul de calificare în grupele Europa League după ce a fost eliminată de Young Boys (4-2 la general) din competiția stelelor. De partea cealaltă, Steaua Roșie a fost eliminată de campioana Moldovei, Sheriff Tiraspol, din drumul către grupele Ligii Campionilor.

S-AU TRAS LA SORȚI GRUPELE CAMPIONATULUI MONDIAL LA HANDBAL FEMININ

Naționala feminină de handbal a României a fost repartizată în Grupa C, alături de Norvegia și de două echipe asiatice, la Campionatul Mondial din 2021, care va fi găzduit de Spania, potrivit tragerii la sorți efectuate joi seara, la Castellon (Spania). Norvegia este campioana europeană en titre și medaliată cu bronz la JO de la Tokyo. Asia va avea șase reprezentante la Mondialul spaniol, care vor fi decise la Campionatul Asiei, programat în Iordania, în perioada 15-25 septembrie. România e singura echipă care a participat la toate edițiile Campionatului Mondial feminin, câștigând titlul mondial în 1962, argintul în 1973 și în 2005, precum și bronzul în 2015. La ultima ediție, desfășurată în 2019, în Japonia, România s-a clasat pe locul 12. Franța, campioana olimpică, va evolua în Grupa A, iar Olanda, campioana mondială, va juca în Grupa D. Primele trei clasate din fiecare grupă se vor califica în grupele principale, unde, cel mai probabil, România va avea o misiune extrem de dificilă și va lupta cu Suedia, Norvegia și Olanda pentru unul dintre cele două locuri care vor asigura prezența în sferturile de finală.

Componența grupelor pentru turneul final care va avea loc între 2 și 19 decembrie:

Grupa A: Franța, Muntenegru, Angola, Slovenia; Grupa B: Rusia, Serbia, Camerun, Polonia; Grupa C: Norvegia, România, Asia3, Asia4; Grupa D: Olanda, Suedia, reprezentanta Americii de Nord și Caraibilor, Asia5; Grupa E: Germania, Ungaria, Cehia, Slovacia; Grupa F: Danemarca, Asia1, Tunisia, Congo;

Grupa G: Croația, Asia2, America de Sud și Centrală 1, America de Sud și Centrală 3; Grupa H: Spania, Austria, America de Sud și Centrală 2, Asia6.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu