PESTE 12 TONE DE DEȘEURI CARE AU AJUNS IN GERMANIA ÎN ROMÂNIA AU FOST RETURNATE

Distribuie pe:

Peste 12 tone de deșeuri importate din Germania sub formă de obiecte casnice și de mobilier second hand au fost returnate în țara de origine, în urma unei acțiuni comune a polițiștilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, împreună cu comisari ai Gărzii de Mediu.

“Ieri, 11 august, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, împreună cu comisari ai Gărzii de Mediu - S.J. Mureș, au efectuat un control la o societate comercială din județul Mureș.

Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii august, societatea, prin administratorul său, ar fi importat din Germania 12 tone de obiecte casnice și de mobilier second hand, reprezentând, de fapt, deșeuri de echipamente electrice și electronice și articole de porțelan. Astfel, potrivit Regulamentului European 1013/2016 privind transferurile de deșeuri, a fost dispusă măsura returnării deșeurilor electrice și electronice”, a anunțat, joi, într-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș.

Potrivit IPJ Mureș, a fost întocmit dosar penal pentru import de aparate, instalații, echipamente, utilaje, substanțe și produse folosite și uzate, din categoria deșeurilor interzise la import, export sau import de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu, prevăzute de Legea 211/2011, privind regimul deșeurilor și introducerea pe teritoriul României a deșeurilor de orice natură în scopul eliminării acestora (conform OUG 195/2005 privind protecția mediului).

Cercetările sunt continuate pentru probarea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale ce se impun, conform Agerpres.

https://www.digi24.ro/

Lasă un comentariu