DOUĂ MEDALII DE AUR ȘI UNA DE BRONZ PENTRU JUNIORII DE LA CANOTAJ

Distribuie pe:

Echipajul feminin, format din Mariana-Laura Dumitru, Elena Silvia Mocanu, Florentina-Georgiana Neculeasa, Ana-Maria Loghin, Petruța-Ionela Popa, Elena-Andreea Cerbu, Valentina Amalia Azoiței, Alexandra-Georgiana Ruscuta și Victoria-Ștefania Petreanu a câștigat, duminică, medalia de bronz la 8+1 feminin, la Campionatele Mondiale de canotaj juniori, de la Plovdiv (Bulgaria). Pe prima treaptă a podiumului a urcat un echipaj din SUA, iar pe locul doi s-a clasat un echipaj din Germania. Echipajul de dublu rame masculin al României a câștigat, duminică, medalia de aur, la Campionatele Mondiale de canotaj juniori, de la Plovdiv (Bulgaria). Echipajul tricolor, format din sportivii Andrei Petrișor Axintoi și Iliuță Leontin Nuțescu, a încheiat cursa cu timpul de 6:41.99 minute, iar pe podium au mai urcat Germania și Canada. “Suntem foarte fericiți, ne-am antrenat atât de mult pentru acest rezultat. Este o etapă foarte importantă pentru noi, iar această medalie ne va ajuta cu adevărat”, au spus sportivii români, imediat după finalul cursei, citați de site-ul oficial al competiției. Au obținut medalia de aur, duminică, și Daria-Ioana Dinulescu, Maria Guzran, Elena-Maria Robitu și Ancuța-Adelina Ungurean, la patru rame feminin. România a calificat șapte echipaje în finalele A, de duminică, la CM de la Plovdiv, și anume dublu rame feminin și masculin, patru rame feminin și masculin, patru vâsle feminin, respectiv 8+1 masculin și feminin.

AVÂNTUL REGHIN - ASA TÂRGU MUREȘ, 4-1, ÎN AMICAL

Roș-albaștrii au susținut, sâmbătă, un nou amical înaintea competiției oficiale… respectiv Liga 4 Elite la fotbal, județul Mureș. Pe Stadionul din Reghin, ASA a fost învinsă cu 4-1 de Avântul Reghin (Liga 3). Pentru ASA a înscris Raul Iliescu. “Jucătorii mei s-au comportat bine în teren… având multe ocazii de a înscrie în poarta adversă. Avem probleme în defensivă. Dar se vor rezolva pe parcurs. ASA dorește să ofere o nouă față fotbalului mureșean. Avem jucători tineri, cu potențial de dezvoltare... plus un staff tehnic foarte bine definit...oameni cu suflet aproape de echipă… fără de care nu am putea face față pe primele scene fotbalistice. În amicalul de azi am fost privați de lipsa câtorva jucători cu experiență competițională. Cei tineri, care au evoluat, au demonstrat că ne vom putea baza pe ei și în viitor”, a declarat, la final, Darius Miclea, antrenor principal ASA Târgu-Mureș. “După doar două săptămâni, am disputat două meciuri amicale. Dorința noastră e de a oferi o nouă față a fotbalului târgumureșean. Târgumureșenii sunt alături, iar prin rezultate dorim să atragem și alți parteneri care să ne susțină în obținerea rezultatelor dorite de toți. Mureșenii să se întoarcă la Stadion, ca în vremurile bune de “glorie”... pentru a ne susține și a fi alături de noi”, a afirmat Ovidiu Văidean, manager sportiv al echipei ASA Târgu-Mureș.

…

PERFORMANȚĂ INCREDIBILĂ! BRAD BINDER A CÂȘTIGAT MARELE PREMIU AL AUSTRIEI LA MOTOGP

Sud-africanul Brad Binder (KTM) a câștigat, duminică, Marele Premiu al Austriei, a XI-a etapă a Campionatului Mondial de MotoGP, desfășurată în condiții mixte, pe pistă uscată și pistă umedă, în final. Cursa de la Spielberg a fost foarte spectaculoasă în ultima sa parte, în care ploaia a udat circuitul. Cu puțin înainte să înceapă ploaia, lider era Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo), dar italianul a fost întrecut de spaniolul Marc Marquez (Honda). Noul lider și un grup de patru piloți au intrat la boxe pentru a schimba motocicletele cu unele echipate cu pneuri de ploaie, cu trei tururi înaintea finalului. Binder însă a riscat și a rămas pe pistă cu pneuri slick, terminând cursa cu greu, dar reușind să câștige un grand prix pentru a doua oară în cariera lui.

Cu două tururi înainte de final, Marquez, cu pneuri de ploaie, a căzut și a termint pe locul 15. Bagnaia a trecut al doilea linia de sosire, urmat de spaniolul Jorge Martin (Ducati Pramac), plecat din pole position. Atât Bagnaia, cât și Martin au încheiat marele premiu austriac cu pneuri de ploaie. Liderul clasamentului general, francezul Fabio Quartararo (Yamaha), a fost al șaptelea la Spielberg, dar se menține pe primul loc la general, cu 181 de puncte. Juan Zarco (Ducati Pracamc), locul 2 în clasamentul general înaintea cursei de la Spielberg, a căzut și apoi a abandonat, cu zece tururi rămase de parcurs. El a pierdut, în aceste condiții, poziția sa în ierarhia piloților. Zarco, locul 4, cu 132 de puncte, a fost întrecut de Bagnaia, care a acumulat 134 de puncte, și de spaniolul Juan Mir (Suzuki, locul 4 în Austria), tot cu 134 de puncte. Etapa următoare, MP al Marii Britanii, va avea loc la 29 august, la Silverstone.

ROMÂNIA A ÎNCHEIAT PE LOCUL 7 LA EURO U-17 FEMININ

După trei înfrângeri consecutive, precedate de trei victorii, naționala de handbal junioare a României a încheiat europenele din Muntenegru cu o victorie în fața țării gazdă. Echipa noastră a terminat, astfel, pe locul 7, care-i asigură calificarea la mondiale, dar care este în afara obiectivului, locurile 1-6. Iar amărăciunea este cu atât mai mare cu cât Germania, echipă învinsă de tinerele noastre handbaliste în grupa D, a ajuns în finala cu Ungaria. Antrenoarea Larisa Claudia Olteanu a ținut să posteze pe contul său de Facebook, o postare cu iz manelistico-lacrimogen: “când ați terminat de vorbit rău despre mine, nu uitați să spuneți și ce am făcut bine…” Nici nu știi dacă să râzi sau să plângi când vezi așa ceva. Cam așa sună asumarea răspunderii unor rezultate proaste în handbalul nostru aflat în cădere liberă. Probabil că vor curge râuri de felicitări pentru locul 7 și pentru calificarea la mondiale, iar în ritmul ăsta, nu peste mult timp, autorii contraperformanțelor își vor dori să iasă lumea în stradă, fiindcă ne-am calificat la un turneu final.

NAȚIONALA MASCULINĂ DE BASCHET A ROMÂNIEI A RATAT CALIFICAREA LA CAMPIONATUL MONDIAL DIN 2023

Naționala de baschet masculin a României a încheiat, vineri, partidele din grupa D a precalificărilor World Cup 2023, de la Riga, cu încă o înfrângere, a patra, scor 94-66 (50-23), cu Belarus. Tricolorii nu au avansat astfel în faza calificărilor. Principalii marcatori ai meciului au fost Richard 15 puncte, pentru România, respectiv Parakhouski 21, pentru Belarus. România a pierdut și cele trei partide anterioare din grupa D, adică 72-108 și 69-79, cu Letonia, plus 72-77 cu Belarus. La rândul său, Letonia a învins ambele oponente și a încheiat grupa lider neînvins, cu 8 puncte. A doua echipă calificată este Belarus, cu două victorii și două eșecuri (6 puncte), în timp ce România nu trece de precalificări și încheie pe locul 3, ultimul (4 puncte). Pentru calificarea mai departe, tricolorii aveau nevoie de o victorie la minimum 6 puncte în disputa cu Belarus. Conform regulamentului, primele două clasate în grupă au avansat în faza următoare, cea a calificărilor World Cup 2023.

MBAPPE A REFUZAT-O DIN NOU PE PSG

După campania impresionantă de achiziții din această vară, șefii celor de la PSG au un alt obiectiv important. Aceștia încearcă să-l convingă pe Kylian Mbappe să semneze un nou contract cu vicecampioana Franței. Mbappe a intrat în ultimul an de contract, cu gruparea pariziană, iar conducerea i-a oferit un nou contract, valabil pe șase ani și cu un salariu de 36 de milioane de euro pe sezon, similar cu cel al lui Neymar. Oferta nu l-a impresionat pe campionul mondial, care nu vrea să rămână pe Parc des Princes, notează Marca. Cu Neymar, Messi și Di Maria în tribune, Kylian Mbappe a fost “vioara întâi” în atacul lui PSG, la partida contra celor de la Strasbourg. Fanii grupării din capitala Franței sunt convinși că “idolul” lor tărăgănează discuțiile privind semnarea unui nou acord, pentru că își dorește să plece la Real Madrid. 172 de meciuri, 132 de goluri și 62 de assist-uri a reușit Mbappe în tricoul lui PSG. 160 de milioane de euro este cota de piață a lui Kylian Mbappe, potrivit Transfermarkt.

Lasă un comentariu