CIOLACU: CEA MAI MARE CALITATE A LUI CÎȚU ESTE CĂ POATE SĂ MINTĂ FĂRĂ SĂ AIBĂ NICIO REȚINERE

Distribuie pe:

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că cea mai mare calitate a premierului Florin Cîțu este că poate să mintă fără să aibă nicio reținere.

“Cea mai mare calitate a lui Florin Cîțu este că poate să mintă fără să aibă nicio reținere (atunci când spune că românii o duc din ce în ce mai bine și că a crescut puterea de cumpărare - n.r.). Avem cea mai mare inflație din Europa, avem cel mai mare deficit bugetar din Europa, avem cel mai mare deficit de cont curent din Europa, avem cea mai mare diferență de balanță comercială din Europa, ne apropiem către cea mai mare datorie externă al unui stat al UE. Capitalul românesc e la cel mai mic nivel. Vinzi companiile românești pe nimic. Toate aceste lucruri, la manual, pas cu pas duc la pierderea suveranității României ca stat. (...) Cred că FMI e la ușa noastră, va veni FMI și Comisia Europeană și vor decide cum ne încadrăm din nou în parametrii europeni și în acordurile semnate”, a spus Ciolacu, duminică, la Antena 3.

El a adăugat că președintele Klaus Iohannis trebuie să recunoască public că guvernul său “este o catastrofă”.

AGERPRES

VACCINARE SUB 50%

Personalul auxiliar sanitar (infirmiere, brancardieri) din sistemul public de sănătate are o rată de vaccinare de 48,62% cu schema completă, iar alți 0,71% din această categorie s-au vaccinat cu prima doză, potrivit informațiilor publicate luni de Federația SANITAS din România.

Pe de altă parte, 47,01% din personalul auxiliar sanitar nu s-a vaccinat, iar alți 3,47% au fost infectați în ultimele 6 luni cu SARS CoV-2, se menționează în comunicatul postat pe Facebook de Federația SANITAS.

Alți 0,19% au contraindicații medicale față de vaccinare.

Evaluarea a fost realizată de Federația SANITAS pe baza datelor statistice colectate la nivelul lunii iulie din spitalele publice din România. La acestea se adaugă datele primite de la DSP-uri, Servicii Județene de Ambulanță și Centre de Transfuzie Sanguină din întreaga țară, potrivit Federației SANITAS.

În ceea ce privește personalul TESA și administrativ din sistemul public de sănătate, 54,12% din acesta s-au vaccinat cu schema completă, 1,98% s-au vaccinat cu prima doză, 40,35% nu s-au vaccinat, 3,33% au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, iar 0,22% au contraindicații la vaccinare, potrivit comunicatului Federației SANITAS. ( AGERPRES)

ORBAN, DESPRE AJUTORUL GUVERNULUI UNGAR ÎN COVASNA ȘI HARGHITA

Președintele PNL, Ludovic Orban, a susținut, duminică, la Covasna, că implicarea financiară a guvernului Viktor Orban în proiectele din Covasna și Harghita nu afectează siguranța națională, atâta timp cât “nu se operează o discriminare”.

“Întotdeauna am spus că nu poate fi acordat acest ajutor (din partea guvernului Victor Orban - n. red.) pe criterii etnice. Dacă se derulează un astfel de program de sprijin, el trebuie să se deruleze către orice fel de cetățean român, indiferent că este de etnie maghiară, că este român sau german. Atât timp cât nu se dă cu dedicație numai către cetățenii români de origine maghiară, nu se operează o discriminare și are efecte, nu cred că este afectată siguranța națională. Dacă ar fi fost afectată siguranța națională, probabil am fi primit avertismente din partea instituțiilor care au competență să vegheze la siguranța națională”, a spus Ludovic Orban, în cadrul unor declarații de presă.

Liderul PNL a precizat că există, la nivel guvernamental, programe de susținere a românilor din Harghita și Covasna în vederea menținerii identității naționale.

Întrebat fiind despre modul în care se desfășoară guvernarea alături de UDMR, liderul liberal a spus că este “guvernare complicată”, dar că UDMR își respectă “cele mai multe înțelegeri pe care și le ia”.

“E o guvernare complicată. Noi am mai guvernat alături de UDMR și în perioada Convenției, și după 2005 (...), UDMR are oameni competenți, care girează cu profesionalism ministere, agenții, autorități. De regulă, UDMR este un partener care își respectă cele mai multe înțelegeri, angajamente pe care și le ia împreună cu partenerii de coaliție. Sigur, sunt anumite limite peste care nu trecem”, a afirmat Orban. (AGERPRES)

Lasă un comentariu