ELEVII CARE AU CONTRAINDICAȚII CERTIFICATE MEDICAL VOR AVEA ACCES LA ȘCOALA ONLINE

Distribuie pe:

Elevii care au contraindicații certificate medical vor avea în continuare acces la învățământul online după începerea anului școlar 2021-2022, a declarat, miercuri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

“Acei elevi care au contraindicații certificate medical vor trebui să aibă în continuare acces la învățământul online. Pentru că pandemia nu s-a încheiat și vor avea în continuare acces acei elevi care au comorbidități sau care au contraindicații certificate medical”, a afirmat ministrul.

El a spus că este optimist că școala va începe cu prezență fizică la 13 septembrie, având în vedere că în unitățile de învățământ se vor respecta în continuare regulile sanitare și că sunt “cei mai mulți vaccinați din toate categoriile socio-profesionale”, însă a adăugat că trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să ia în calcul și varianta “nedorită”, de a utiliza “scenariile”, dacă va fi nevoie.

“Există, bineînțeles, îngrijorări, dar numitorul comun este dat de dorința ministerului împreună cu FNAP, vorbesc sub rezerva confirmării reprezentantului acestei structuri, de începere a școlii cu prezență fizică pentru toți elevii la data de 13 septembrie. Sigur că da, luăm cu toții în considerare evoluții epidemiologice complet atipice, nu ne dorim aceste evoluții, facem eforturi ca școlile să fie pregătite din toate perspectivele, rămânând în același timp optimiști și unii și alții că vom putea relua școala cu prezență fizică pentru toți elevii începând cu 13 septembrie. (...) Îmi manifest optimismul. Optimismul este bazat pe ceea ce am anunțat deja: în școli se vor respecta în continuare regulile sanitare. (...) Pentru că aceste reguli vor rămâne în vigoare, pentru că în școli avem în valoare absolută cei mai mulți vaccinați dintre toate categoriile socio-profesionale, pentru că în școli se respectă mai riguros aceste reguli, am dreptul să fiu optimist că vom putea începe cu prezență fizică. În calitate de ministru trebuie să dau dovadă de responsabilitate și să iau în calcul și varianta pe care nu ne-o dorim, de a utiliza din nou aceste scenarii. Deci, trebuie să le avem în vigoare pentru a fi utilizabile, dacă va fi nevoie, dar sperăm că nu va fi nevoie de aceste scenarii”, a susținut ministrul Educației. (AGERPRES)

Lasă un comentariu