CONDUCEREA AUR, LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Conducerea AUR a participat, sâmbătă, 14 august, la Târgu-Mureș, la cursurile Academiei Politice “Gabriel Constantinescu” pentru membrii formațiunii din județul Mureș. La conferința de presă organizată cu acest prilej, alături de copreședintele AUR, Claudiu Târziu, au participat deputatul Dan Tănasă și președintele filialei Mureș a AUR, Răzvan Biro.

* Senatorul Claudiu Târziu a declarat că AUR se opune încercării Guvernului de a instaura “dictatura pe motive medicale” și contestă crearea de “discriminări evidente” între vaccinați și nevaccinați.

“AUR vrea să îi conștientizeze din timp pe români asupra pericolului care ne paște, să îi mobilizeze pentru o rezistență exemplară și să reacționeze la această nouă încercare de răpire a drepturilor și libertăților noastre, la această încercare de a fi puși în jug și a fi mânați precum vitele către un viitor de aur distrugător. Acest viitor a fost anunțat prin diferite politici publice, nu întâmplător presărate cu un maxim interes pentru sexualitate, care rezultă din ideologia neomarxistă, una de inspirație freudo-marxistă. (...) Neomarxiștii vizează întotdeauna instinctele primare, instinctele joase, pe care vor să le manipuleze, pentru că așa consideră că oamenii pot fi mai ușor de manipulat și de slăbit în fibra lor morală și mai ușor de condus. (...) Cam în direcția asta își duc politicile, de aici obsesia lor de a legifera tot felul de deviații sexuale, de aici obsesia lor pentru instituirea unei educații pornografice pentru noile generații, de aici obsesia lor pentru distrugerea familiei și pentru distrugerea bisericii, singurul reazem moral credibil și probat în veacuri de existență pentru umanitate. Ne opunem încercării de a instaura dictatura pe motive medicale”, a afirmat Claudiu Târziu, într-o conferință de presă.

El a precizat că AUR a inițiat un proiect de lege prin care să se pedepsească orice fel de discriminări din partea autorităților sau a agenților economici care ar obliga cetățenii să facă ceva împotriva voinței lor în privința vaccinării.

Liderul AUR a spus că formațiunea sa dorește să atragă atenția asupra tentativei de instaurare a unei noi dictaturi în România, dar și în alte state, arătând că o dovadă este și hotărârea de guvern, intrată în vigoare de la 1 august, care a statuat “discriminări evidente între vaccinați și nevaccinați”, manifestări culturale și de divertisment cu până la 75.000 de participanți, dar mai ales limitarea protestelor la care se permite un număr maxim de 500 de persoane.

* Claudiu Târziu: Ungaria își permite să facă investiții masive în Transilvania astfel încât să devină “stăpâna de facto a unei bucăți importante din țara noastră” întrucât i se permite, fiindcă statul român nu reacționează.

“Suveranitatea - aici, într-adevăr, avem o mare problemă cu UDMR, care nu ezită cu niciun prilej să arate că nu respectă statul în care are reprezentanți la vârf, parlamentari și miniștri, că nu respectă Constituția pe care au jurat atunci când și-au preluat mandatele, că nu respectă majoritatea românească, o majoritate nu doar tolerantă, ci plină de dragostea față de celelalte etnii conlocuitoare. Suntem un model pentru Europa în privința tratamentului pe care îl acordăm etniilor conlocuitoare și nu o facem dintr-un program politic, ci pentru că așa ne place să trăim în armonie, cetățeni de toate etniile. Bunătatea noastră nu ar trebui să fie interpretată drept prostie sau slăbiciune și acest lucru ar fi ușurat dacă la nivelul politicii externe și interne am avea o viziune bine definită și programe bine articulate. Dacă Ungaria își permite să facă investiții masive în Transilvania până într-acolo încât să devină stăpâna de facto a unei bucăți importante din țara noastră este pentru că i se permite. Este pentru că noi, la nivelul conducerii țării, nu avem o viziune în privința aceasta și nu avem politici publice”, a declarat Claudiu Târziu.

El a afirmat că politicile publice lipsesc și în privința românilor din afara granițelor și că politicienii români ar avea de învățat de la cei din Ungaria în acest domeniu.

“În calitate de președinte al Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senat am făcut, în prima jumătate a acestui an, un tur al comunităților românești din jurul granițelor și am observat pe viu (...) că statul român nu se ocupă în niciun fel de românii din afara granițelor, sunt lăsați de izbeliște. Din acest punct de vedere, Ungaria are o politică foarte bine structurată, foarte bine dusă, foarte bine finanțată. Nu avem nimic împotrivă, e dreptul acestui stat să aibă grijă de conaționalii săi, oriunde s-ar afla ei. Dar am putea să învățăm din asta și noi și să ne ocupăm mai cu dedicație de respectarea drepturilor românilor din afara granițelor, așa cum ar trebui să ne ocupăm de respectarea drepturilor și libertăților românilor din centrul țării, unde numeric românii sunt minoritari și unde sunt tratați mai rău decât într-un stat străin. Așa ceva este inacceptabil, noi denunțăm această inconștiență la nivel guvernamental, am atras atenția asupra ei în nenumărate rânduri. Protestăm împotriva lipsei de reacție atunci când românii au nevoie de ajutor din partea Guvernului și a majorității parlamentare și încercăm să suplinim această lipsă de interes și de grijă față de românii din centrul țării prin implicarea noastră cât mai activă”, a susținut Claudiu Târziu.

La rândul său, deputatul Dan Tănasă a spus că Ungaria se comportă, cu acceptul tacit al Bucureștiului, ca un “stat co-suveran în Transilvania” și consideră atitudinea președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, referitoare la acest subiect, ca fiind “complet lipsită de conectivitate cu realitatea”.

“Ungaria cumpără la propriu Transilvania, bucată cu bucată, pădure cu pădure, clădire cu clădire. Nu doar cumpără, ci vine și construiește de la zero instituții pe care pune ulterior drapelul Ungariei, pune inscripții exclusiv în limba maghiară. Practic Ungaria se comportă, cu acceptul tacit al Bucureștiului, ca un stat co-suveran în Transilvania. Deja știm foarte clar că Ungaria nu are acceptul Bucureștiului pentru a derula programele pe care le derulează, (...) însă de la București de fiecare dată reacția a fost anemică”, a declarat deputatul. (sursa - agerpres.ro)   

CETĂȚENII ROMÂNI CARE SE MAI AFLĂ ÎN AFGANISTAN - ÎN PRINCIPAL PERSONAL DE SECURITATE ANGAJAT DE UNAMA

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat, luni, că, din datele pe care le deține, în Afganistan se mai află 35 de cetățeni români, în principal personal de securitate angajat de Misiunea ONU

de Asistență în această țară (UNAMA), respectiv de o companie de profil.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, la nivelul Ambasadei României la Islamabad, care asigură reprezentarea țării noastre în relația cu Afganistanul, își înregistraseră prezența 60 de cetățeni români cu activități în Afganistan ca angajați ai Delegației UE în această țară, ai UNAMA, respectiv ai unei companii de securitate și unui ONG.

“La momentul accelerării deteriorării situației de securitate, o parte dintre acești cetățeni români părăsiseră deja teritoriul afgan pentru efectuarea concediului de odihnă. De asemenea, 11 cetățeni români, angajați ai Delegației UE în Afganistan, au fost recent evacuați, aceștia aflându-se în acest moment la Doha și urmând a-și continua călătoria spre România imediat ce vor fi îndeplinite toate procedurile specifice”, se precizează în comunicat.

Începând cu data 13 august, a fost ridicat nivelul de alertă pentru Afganistan la cel maxim (Pericol major - Părăsiți imediat țara).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Islamabad +92 51 8441476, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice +92 311 4469900.

ROMÂNIA, LOCUL DOI ÎN CLASAMENTUL ȚĂRILOR ÎN CARE SE BEA INTENS

Cel puțin un pahar de vin pe zi, însă fără excese. Potrivit Eurostat, 8,4% dintre cetățenii adulți europeni consumă băuturi alcoolice în fiecare zi, locul fruntaș fiind deținut de Portugalia (20,7%), urmată de Spania (13%) și Italia (12,1%).

În nordul Europei, tendința de a consuma alcool are o cadență săptămânală (un obicei întâlnit la 28,8% dintre europeni): aproape jumătate din populația Olandei (47,3%) consumă alcool în fiecare săptămână, la fel și cea a Luxemburgului (43,1%) și a Belgiei (40,8%). Consumul lunar de alcool este mai frecvent în Lituania (31,3%), Letonia (31,1%) și Cipru (30,4%).

Cu toate acestea, frecvența cu care se consumă alcoolul nu reprezintă un simptom al excesului. În clasamentul privind consumul intens de alcool, care înseamnă ingestia a mai mult de 60 de grame de etanol pur într-o singură ocazie, Italia se află pe ultimul loc, alături de Cipru, cu 4%, fiind departe de media UE, de 19%. Cele mai mari procente se înregistrează în schimb în Danemarca (38%), în România (35%), Luxemburg (34%) și Germania (30%).

(g4media.ro)

FACEBOOK INTERZICE ORICE CONȚINUT CARE ARE LEGĂTURĂ CU TALIBANII

Rețeaua de socializare Facebook a confirmat că a interzis pe platformele sale orice conținut care are legătură cu talibanii, deoarece îi consideră o grupare teroristă, transmite marți EFE.

Compania a desemnat un grup de experți afgani să urmărească atent orice conținut ce ar putea avea legătură cu talibanii, care timp de mulți ani au folosit rețelele sociale pentru a-și transmite mesajele.

“Talibanii sunt considerați o organizație teroristă în virtutea legislației din SUA și le-am interzis serviciile noastre în cadrul (așa-numitelor) politici cu privire la organizațiile periculoase. Acest lucru vrea să însemne că ștergem conturi menținute de talibani sau create în numele lor și este interzisă glorificarea, sprijinul și reprezentarea talibanilor”.

Facebook a precizat că politica sa se aplică pe toate platformele, precum Instagram și WhatsApp, și a avertizat că va lua măsuri dacă localizează conturi care au legătură cu talibanii. (AGERPRES)

Lasă un comentariu