ANCUȚA-ADELINA UNGUREAN DE LA CS MUREȘUL TÂRGU-MUREȘ, CAMPIOANĂ MONDIALĂ!

Distribuie pe:

Localitatea Plovdiv din Bulgaria a găzduit, în perioada 11-15 august, Campionatele Mondiale de Canotaj pentru juniori. Duminică, 15 august, în ultima zi de concurs, echipajul românesc de patru rame feminin (JW4-), alcătuit din sportivele Daria-Ioana Dinulescu, Maria Guzran, Elena-Maria Robitu și Ancuța-Adelina Ungurean (componentă a Clubului Sportiv Mureșul Târgu-Mureș, unde este antrenată de Claudia Balint) a obținut medalia de aur în finala probei de 2.000 de metri, devenind campion al lumii, cu timpul de 6 minute, 51 de secunde și 15 sutimi. Podiumul a fost completat de Franța - argint (cu timpul de 06:52.26) și Italia - bronz (06:52.39).

ȘAHIȘTII MUREȘENI, MEDALIAȚI CU ARGINT ȘI BRONZ LA CAMPIONATUL UNIUNII EUROPENE

Localitatea austriacă Mureck a găzduit, recent, Campionatul Uniunii Europene la șah, o competiție la care au participat sportivi din 18 țări, respectiv Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Danemarca, Estonia, Elveția, Finlanda, Germania, Ungaria, Letonia, Liechtenstein, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Slovenia și Suedia. Printre cei prezenți s-au numărat și șahiștii de la Clubul Sportiv Școlar Târgu-Mureș, respectiv Ștefan-Aurelian Butuza și Sofia Olariu Chiluț, care au ocupat locurile II, respectiv III la categoriile de vârstă 10 ani. Copiii au fost însoțiți la competiția din Austria de mamele lor, iar profesorul Baratosi Iosif a ținut legătura cu ei, zilnic, pe Zoom, pentru analiza și pregătirea partidelor. Cei doi sportivi și antrenorul Baratoși Iosif mulțumesc, pe această cale, Marelui Maestru Internațional Vlad Jianu și Academiei de șah online din Moldova pentru sprijinul acordat în procesul de pregătire, precum și Consiliului Județean Mureș, instituție ce a făcut posibilă deplasarea micilor șahiști la competiția de la Mureck.                         

CAMPIONATUL EUROPEAN DE VOLEI FEMININ. TURNEUL FINAL REVINE ÎN ROMÂNIA DUPĂ 58 DE ANI!

Ediția cu numărul 32 a Campionatului European de volei feminin are loc în perioada 18 august - 24 septembrie și va fi găzduită de patru țări: România, Serbia, Croația și Bulgaria. 24 de naționale participă la cea de-a 32-a ediție a Campionatului European de volei feminin. Alături de cele patru țări organizatoare, România, Serbia, Croația și Bulgaria, în perioada 18 august - 24 septembrie, vor mai lupta pentru trofeu 12 reprezentative care au obținut biletele pentru turneul final în urma preliminariilor și primele opt clasate de la Europeanul din 2019. Cele 24 de echipe au fost distribuite în câte patru grupe (șase naționale într-o grupă), urmând ca primele patru clasate să meargă în optimile de finală ale turneului. Componența grupelor: Grupa A (Serbia - Belgrad / Stark Arena, 18.386 locuri) - Azerbaijan, Belgia, Bosnia, Franța, Rusia, Serbia; Grupa B (Bulgaria, Plovdiv / Kolodruma, 6.100 locuri) -Bulgaria, Cehia, Germania, Grecia, Polonia, Spania; Grupa C (Croatia, Zadar / Cosic Hall, 8.500 locuri) - Belarus, Croatia, Ungaria, Italia, Slovenia, Elvetia; Grupa D (România, Cluj / BTarena - 9.300 locuri) - Turcia, România, Olanda, Ucraina, Suedia, Finlanda. În cazul în care se califică în optimi, naționala României urmează să joace la Plovdiv, în Bulgaria. Optimile de finală se mai joacă și la Belgrad, la fel ca sferturile, semifinalele și finalele competiției.

Serbia a cucerit ultimele două ediții ale Campionatului European, în 2017 și în 2019, în timp ce Turcia, adversara României din primul meci din grupe, este vicecampioana europeană entitre. Țara noastră găzduiește un turneu final după o pauză de 58 de ani. De altfel, România va organiza turneul pentru a treia oară în istorie, după edițiile din 1955 și din 1963. Primul meci România - Turcia se joacă miercuri - 18 august, ora 20.30.

VICTORIE INCREDIBILĂ PENTRU JEROME FRANCE ÎN DEVA SUPER RALLY

Pilotul francez Jerome France (Formula Renault) a obținut o nouă victorie entuziasmantă în Campionatul Național de Super Rally, după cea de la Târgu-Mureș, câștigând de această dată la Deva, deși a început manșa finală cu o ieșire în decor. France a revenit chiar pe ultima manșă din finală, devansându-l pe liderul Dani Oțil (Radical SR4). Un total de 34 de piloți au luat startul în cea de-a treia rundă a sezonului de super rally, competiția care se desfășoară exclusiv pe circuit stradal urban. Lider după primele două etape, Jerome France a avut un duel plin de răsturnări de situație cu Dani Oțil, învingătorul de anul trecut de la Deva. În calificări, Oțil a fost cel mai rapid, învingându-l pe pilotul de pe Formula Renault cu doar 7 zecimi de secundă. Primii 12 piloți au trecut în finala etapei, printre aceștia numărându-se Mihai Leu, Edwin Keleti și Norbert Maior. Toți ochii au fost însă ațintiți către duelul Oțil-France. France a ieșit în decor imediat după startul primei manșe din finală și se părea că victoria îi va reveni lui Oțil, însă echipa tehnică a francezului a făcut minuni și acesta a revenit în scurt timp la start în lupta pentru a recupera. În ultimele dintre cele 3 manșe, liderul campionatului a stabilit și noul record de la Deva, 03:28,950, în timp ce Oțil a fost cronometrat cu 03:32,235. Podiumul a fost completat în premieră de Emil Ghinea (Norma), care a profitat de faptul că Mihai Leu a abandonat în manșa a doua, ieșind în decor după o problemă tehnică. Fostul campion mondial la box a terminat însă al patrulea. Mii de persoane au asistat pe străzile din Deva la etapa de super rally care se desfășoară pentru al doilea an în urbea de la poalele cetății medievale. După această victorie, France are maximum de puncte, 75, fiind urmat de Dani Oțil (48) și Mihai Leu (45). Cu o clasare pe podium runda viitoare la Craiova (10-11 septembrie), France ar putea deveni în premieră campion național la super rally.

BOMBĂ! TRIPLETA MSN, DIN NOU ÎMPREUNĂ LA PSG?

Luis Suarez (34 de ani), fostul atacant al Barcelonei, în prezent la Atletico Madrid, vrea să joace la PSG alături de Messi și Neymar. Vara viitoare îi expiră contractul cu Atletico Madrid, iar “Canibalul” își dorește să refacă celebra tripletă MSN pe Parc des Princes. Suarez a făcut un sezon excepțional cu Atletico Madrid, stagiunea trecută, când formația de pe Wanda Metropolitano a cucerit titlul în Liga 1, cu atacantul pe post de golgheter. În ciuda formei bune arătate, actualul sezon de LaLiga ar putea fi ultimul pentru Suarez în tricoul lui Atletico Madrid. Potrivit presei internaționale, uruguayanul își dorește să ajungă la PSG, liber de contract, în vara lui 2022. Marea dorință a lui Luis Suarez este, potrivit site-ului fichajes.net, să refacă celebra tripletă MSN, care a speriat Europa în tricoul Barcelonei, pe Parc des Princes. Suarez vrea să joace din nou alături de Leo Messi și Neymar, fotbaliști cu care a avut o chimie aparte pe teren în vremea când toți trei îmbrăcau tricoul catalanilor. Sursa citată scrie că Atletico Madrid a decis să nu-i mai prelungească contractul lui Luis Saurez, care acum și-a îndreptat atenția spre o eventuală trecere la PSG. Rămâne de văzut dacă șefii clubului din capitala Franței vor fi de acord să-l transfere pe “Canibal”, mutarea depinzând probabil și de Kylian Mbappe, care are viitorul fotbalistic incert. Luis Suarez e gata să accepte un salariu mai mic decât câștigă în prezent la Madrid, aproximativ 10 milioane de euro, doar pentru face din nou echipă cu Messi și Neymar, pe lângă faptul că ar ajunge gratis pe Parc des Princes. Dacă Mbappe nu va continua la PSG din vara lui 2022 încolo, când îi expiră contractul, atunci varianta Luis Suarez ar putea fi una perfectă, cel puțin pe termen scurt. Luis Suarez a marcat 21 de goluri în toate competițiile sezonului trecut la Atletico Madrid, în 38 de meciuri, timp în care a livrat și trei pase de gol.

Lasă un comentariu