CELE MAI “BOGATE” ORAȘE ÎN... HOȚI DE BUZUNARE!

Distribuie pe:

Platforma de călătorii TripAdvisor, citată de DCNews, s-a gândit că turiștii care vizitează marile orașe ale lumii, fiind captați de atracțiile locurilor pe care le vizitează, nu mai sunt atenți la genți și portofele.

Pentru a veni în ajutorul acestora, TripAdvisor a realizat un top al primelor orașe din lume în care pot fi întâlniți cei mai mulți hoți de buzunare.

Pe locul întâi, în acest clasament inedit, se află Barcelona. “Las Ramblas, renumita stradă pietonală și atracție turistică populară, este o zonă de risc, de aceea turiștii care ajung în acest oraș din Spania ar trebui să o evite sau să fie foarte atenți când trec pe acolo”.

Roma și Florența, din Italia, sunt următoarele pe listă. “Plină de repere istorice și de puncte de interes cultural, Roma atrage în fiecare an milioane de turiști. Din păcate, mulțimile care se fotografiază în fața Coloseumului fac indirect o invitație hoților de buzunare care profit de neatenția lor pentru a le lua telefoane, camere și portofele. Același lucru se întâmplă și în Florența”.

În Praga, din Republica Cehă, străzile înguste și pietruite, străbătute de turiști, în fiecare an, sunt zone în care hoții fură cele mai multe bunuri.

Madrid este al doilea oraș spaniol de pe listă. “Este un oraș aglomerat, în care turiștii pot întâlni mulți hoți. Fleamarketul El Rastro și Metro sunt unele dintre cele mai riscante locuri când vine vorba de hoții de buzunare, dar și muzeele sunt locuri în care se pot fura bunurile turiștilor”.

Parisul, capitala Franței, este, de asemenea, în top. “Mulțimile uriașe care se adună lângă Turnul Eiffel, Luvru și Metrou, ușurează mult scopul hoților de buzunare din acest oraș. Este important ca turiștii să fie atenți la lucrurile lor atunci când se află în zonele aglomerate ale orașului”.

În Buenos Aires, Argentina, hoții de buzunare sunt cunoscuți pentru... trucul muștarului: stropesc turiștii cu muștar pe spate, pete care arată ca excrementele de păsări, iar un străin, așa-zis prietenos, încearcă să îi ajute și să îi curețe, în timp ce le fură și bunurile.

Atena, din Grecia, este plină de monumente și atracții în aer liber, ceea ce înseamnă foarte puțină securitate în cele mai aglomerate locuri ale orașului.

Hanoi, Vietnam. Cartierul vechi din capitala Vietnamului este plin de monumente istorice și arhitectură fascinantă, unde hoții de buzunare pot fi întâlniți la tot pasul. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu