DOUĂ BARJE ÎNCĂRCATE CU PESTE 1.000 TONE DE DEȘEURI, PRINTRE CARE ANVELOPE UZATE, DESCOPERITE ÎN PORTUL MURFATLAR

Distribuie pe:

Cele două nave au ajuns în portul românesc venind din Bulgaria și se îndreptau către Turcia. În documentele care însoțeau transportul de deșeuri se preciza că barjele sunt încărcate cu deșeuri feroase. Însă, în urma unui control, s-a descoperit că printre deșeurile metalice se aflau și anvelope uzate sau motoare ce conțin lubrifianți, potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

“Comisarii din cadrul Comisariatului Județean Constanța împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Coastă și ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea au interzis tranzitul, pe teritoriul României, a două barje care transportau cantitatea de peste 1.000 tone de deșeuri declarate ca fiind deșeuri de metale feroase provenite din tratarea mecanică a deșeurilor”, a anunțat și șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, într-o postare pe Facebook.

În realitate, deșeurile transportate de cele două barje erau “amestecate cu anvelope uzate, motoare ce conțin lubrifianți, deșeuri din material plastic, carton, hârtie, precum și componente din vehicule scoase din uz”, potrivit Poliției de Frontieră. În aceste condiții, autoritățile române au stabilit că transportul nu îndeplinește condițiile legale. Navele au primit interdicția de a tranzita teritoriul României, iar comisarii Gărzii de Mediu au decis ca acestea să fie retrimise către țara de origine. Totodată, în acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor în desfășurarea activității de colectare/tratare/transport deșeuri și folosirea de acte nereale. “Cele două barje au mai fost depistate în cursul lunii iunie, având o încărcătură similară de deșeuri neconforme, de către polițiștii de frontieră, împreună cu comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, cei din urmă luând măsura de nepermitere a intrării în țară, în vederea efectuării tranzitului și returnarea deșeurilor la expeditor”, se mai menționează în comunicatul citat.(www.libertatea.ro)

Lasă un comentariu