REGELE, CERCETAREA ȘI... ISTORIA

Distribuie pe:

* “Avem o singură istorie, un singur Eminescu, o singură Dunăre, și un singur Dumnezeu. Avem o singură Patrie, și ea se cheamă Limba Română”. “Ar fi un mare păcat ca prin mijlocul ei să mai treacă sârma ghimpată, însemnându-i frontierele despărțitoare. De poporul român depinde pe unde vor trece mâine granițele U.E.: pe râul Prut sau pe dincolo de Nistru. Este o misiune a istoriei de care poporul român trebuie să fie mândru și pe deplin responsabil! Să ne regăsim mai întâi în România, iar împreună cu ea - și-n Uniunea Europeană. E unica noastră șansă. Așa să ne ajute Dumnezeu”.

Nicolae Dabija (1948 - ), scriitor, istoric literar, om politic, patriot unionist basarabean

***

* “Încotro ne-am îndrepta privirea noastră, care n-ar fi obiectul nostru de cercetare, nicăieri nu vom găsi contradicții între știință și religie; noi, mai degrabă, constatăm o armonie absolută între dânsele, mai ales în științele naturii. Precum Religia, așa și Știința, în rezultatul final, caută adevărul și ajung la mărturisirea lui Dumnezeu. Religia slăvește la început pe Dumnezeu, știința - la sfârșitul gândirii. Prima îl preaînchipuiește pe el ca temelie, a doua - ca sfârșit al oricărei preînchipuiri despre lume”.

Max Karl Ludwig Planck (1856-1947), Fizician, lareat al Premiului Nobel pentru Fizică în anul 1918, “ca apreciere pentru serviciile oferite la avansarea Fizicii, prin descoperirea cuantelor energiei”. Este considerat fondatorul mecanicii cuantice.

***

* Pe când regele David transporta chivotul Domnului, în cetatea Ierusalimului, un om cu numele

Uza s-a atins de acel lucru sfânt, ceea ce nu era permis unui muritor de rând. Sfânta Scriptură spune că: “Domnul s-a mâniat pe Uza și l-a lovit Dumnezeu, chiar acolo, pentru îndrăznela lui și a murit lângă chivotul Domnului” (II Regi 6, 7). “Chivot” al lui Dumnezeu este sufletul omului. Cine îl atinge cu limba vicleană a clevetirii, dezbinării și defăimării, trebuie să știe că aprinde mânia Celui Preaînalt, care ne-a oprit să defăimăm, să judecăm, să dezbinăm pe semenii noștri.

P.S. În lume s-a așezat o undă de frică, nesiguranță, o teamă de război, de neprevăzut. Toate acestea se datorează defăimărilor ieftine, dezbinării și judecăților nedrepte ale unor societăți sau indivizi. De fapt nu-L iubim pe Dumnezeu, și, ca atare, Dumnezeu nu este cu noi. Ne-a lăsat să orbecăim liberi, dar, suntem pe o cale a întunericului. S-au cocoțat în fruntea statelor lumii, oameni fără de Dumnezeu; la fel și în celelalte scări ale societăților; s-au așezat în fruntea meselor, oameni care nu-și văd lungul nasului și talanții primiți de la Dumnezeu. Uită ce ne poruncește Creatorul: “Cel ce voiește să fie primul între voi, să se facă slugă tuturor”, dar ei se fac “slugi leneșe și viclene” și, de aici, starea pe mapamond a omenirii. De aceea să ne aducem aminte de ce ne spune “Sfântul Ardealului”: “Cine are minte să ia aminte!” (n.a.).

P.S. Psalmul 87, vers. 1-3: “Doamne, Dumnezeul mântuirii mele, ziua am strigat și noaptea înaintea Ta. Să ajungă înaintea Ta rugăciunea mea; pleacă urechea Ta spre ruga mea, Doamne. Că s-a umplut de rele sufletul meu și viața mea de iad s-a apropiat”.

PĂRINTELE ILIE

Lasă un comentariu