CHINEZII FUG DIN CALEA... ELEFANȚILOR!

Distribuie pe:

Peste 150.000 de oameni au fost evacuați din calea elefanților care străbat China, înapoi spre casă, după ce au călătorit peste 700 de kilometri în ultimele 17 luni.

Pentru a nu exista incidente, pe măsură ce turma se apropia de așezările omenești, localnicii erau relocați temporar, conform DiGi24, care citează BBC.

“Excursie” de un an și jumătate

Familia de elefanți asiatici a fost monitorizată pe tot parcursul călătoriei, care a început în urmă cu 17 luni, în provincia Yunnan. Atunci, cele 14 animale “rătăcitoare” au părăsit zona lor de origine din sudul țării, în apropiere de granița cu Thailanda, și au pornit într-un tur de hrană prin terenurile agricole bogate în porumb, trestie de zahăr sau banane, din sudul provinciei chineze.

În “excursia” lor de un an și jumătate, peste 25.000 de polițiști s-au folosit de drone și de vehicule pentru a monitoriza elefanții călători.

Peste 150.000 de oameni, evacuați

În călătoria lor, elefanții trec prin sate locuite și sunt direcționați de pompierii forestieri, atât pentru a evita contactul cu oamenii, cât și pentru a nu se răni.

Atunci când elefanții trec printr-un sat, locuitorilor li se spune fie să intre în case și să rămână acolo până la plecarea lor, fie sunt relocați până când animalele părăsesc zona.

Totodată, alimentarea cu energie electrică este tăiată pentru a se evita situații în care animalele se electrocutează sau produc stricăciuni.

În calea elefanților sunt lăsate banane și alte bunătăți pentru a-i ajuta să facă față drumului lung pe care încă îl mai au de parcurs.

Celebra familie de elefanți se apropie de casă

În luna iunie, cei 14 elefanți călători au ajuns în apropierea capitalei provinciale Kunming. După ce eforturile inițiale de a determina elefanții să revină în Rezervația Naturală Mengyangzi au eșuat, turma s-a întors în cele din urmă și a început drumul către casă.

Duminică, 8 august 2021, familia de elefanți se afla la circa 200 de kilometric de locul din care a pornit, însă specialiștii susțin că au ajuns deja într-un habitat propice.

Wan Yong, conducătorul echipei de monitorizare a elefanților, a declarat că turma a traversat râul Yuanjiang și continuă să se îndrepte spre sud.

Turma a produs pagube de milioane de dolari

Elefanții nu sunt însă doar niște animale adorabile. Ei cântăresc până la patru tone, pot să alerge surprinzător de repede și pot fi extrem de periculoși, mai ales atunci când observă potențiale amenințări la adresa puilor.

De-a lungul drumului, animalele au străbătut câmpii, sate, dar și orașe, au distrus recolte de milioane de dolari și au avariat mai multe clădiri. Doi dintre ei au călcat în picioare un bărbat, în luna martie, însă moartea acestuia nu a fost raportată.

Până acum, elefanții au călătorit mai mult de 700 de kilometri, dar, deși direcția lor este spre casă, încă mai au mulți kilometri de parcurs...

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu