CE URMEAZĂ PENTRU SIMONA HALEP DUPĂ RETRAGEREA DE LA CINCINNATI

Distribuie pe:

Simona Halep s-a retras de la Cincinnati după ce a simțit mici probleme medicale. Sportiva noastră nu a dorit să-și agraveze situația medicală înainte de US Open, ultimul Grand Slam din acest an.

Simona a avut probleme încă din timpul partidei cu poloneza Magda Linette, din primul tur de la Cincinnati.  Ea a primit îngrijiri la coapsa piciorului drept, a continuat și a câștigat meciul.

Înaintea duelului cu Jessica Pegula, Simona s-a retras însă după ce a efectuat noi teste medicale.

"Din nefericire, testele efectuate au arătat o mică ruptură la adductorul piciorului drept și ar fi prea riscant să joc. Mă voi odihni și voi face tot ce-mi stă în putință pentru a fi pregătită pentru US Open", a scris Simona Halep pe Twitter.

Așadar, sportiva noastră a dorit să nu riște înainte de US Open, turneu de Grand Slam ce va începe pe 30 august.

Simona Halep, a treia favorită la US Open

Conform cotelor din secțiunea NetBet pariuri online,  Simona este a treia favorită la câștigarea US Open. Ea are cota 11.00 și este depășită doar de Naomi Osaka (cota 5.00) și Ashleigh Barty (cota 7.00).

Simona este mai bine cotată decât jucătoare precum Bianca Andreescu (cota 12.00), Iga Swiatek (cota 12.00), Serena Williams (cota 12.00), Aryna Sabalenka (cota 13.00) și Garbine Muguruza (cota 15.00).

Până în prezent, jucătoarea din Constanța a avut zece apariții pe tabloul principal de la US Open. O dată a ajuns în semifinale, o dată în sferturi, o dată în optimi,  o dată în turul 3, iar de trei ori a fost oprită în turul 2, respectiv primul tur. La ediția din 2020 nu a participat.

La precedenta prezență, în 2019, Simona a fost eliminată în turul 2 de Taylor Townsend. De asemenea, în 2017 și 2018 a pierdut în runda inaugurală.

În total, jucătoarea noastră are 17 victorii și 10 înfrângeri în meciurile pe tabloul principal de la US Open. Procentajul victoriilor este de 63%, cel mai mic dintre toate turneele de Grand Slam.

Simona a ieșit din top 10 WTA din cauza problemelor medicale

Simona s-a accidentat în luna mai, la Roma, în timpul unui meci cu Angelique Kerber. A stat departe de teren timp de trei luni și a revenit la Montreal, unde a pierdut însă în primul meci.

Apoi, la Cincinnati, a învins-o în trei seturi pe Magda Linette, dar s-a retras înaintea confruntării cu Jessica Pegula.

Sportiva noastră nu a putut participa la turnee precum Roland Garros și Wimbledon și a pierdut astfel o mulțime de puncte în clasamentul mondial.

Din aceste motiv, ea a ieșit din top 10 WTA după mai bine de șapte ani și jumătate și a ajuns pe poziția a 13-a.

Sportiva noastră este însă în continuare motivată să joace la cel mai înalt nivel și a anunțat că următorul său obiectiv este revenirea în top 5 WTA.

De asemenea, inclusiv prezența la Turneul Campioanelor, competiție la care se califică cele mai bune 8 sportive dintr-un an calendaristic, este sub semnul întrebării.

Simona a acumulat doar 962 de puncte în 2021 și nu este între primele 35 de jucătoare ale lumii. Ea ar avea așadar nevoie de un parcurs excelent la US Open pentru a obține calificarea. Cel mai bun rezultat al Simonei la Turneul Campioanelor este finala pierdută în 2014.

În calendarul Simonei din acest an ar putea apărea și turneul de la Indian Wells, programat între 6 și 17 octombrie. Este o competiție pe care românca o îndrăgește, având în vedere că a devenit campioană în 2015, după o finală cu Jelena Jankovic. De asemenea, Simona mai are în palmares două semifinale la Indian Wells.

Lasă un comentariu