CFR CLUJ, ÎNCURAJATĂ DE UN JUCĂTOR AL FCSB-ULUI ÎNAINTEA RETURULUI CU STEAUA ROȘIE: “BARCELONA CU PSG A FOST LA FEL!”

Distribuie pe:

Andrei Cordea, jucător adus de FCSB în această vară, a vorbit despre dubla rivalei CFR Cluj cu Steaua Roșie Belgrad, pe care nu o vede încheiată încă. CFR Cluj a fost răpusă cu ușurință de Steaua Roșie Belgrad, în turul play-off-ului Europa League. Sârbii s-au impus cu 4-0 în fața campioanei României, iar dubla pare încheiată după doar un meci. Însă Andrei Cordea, jucător al rivalei FCSB, nu vede dubla încheiată încă. Fostul fotbalist de la Clinceni a dat exemplul faimoasei “Remontada”, când Barcelona a întors un 4-0 în fața PSG-ului, câștigând 6-1 în optimile Ligii Campionilor, pe Camp Nou. “Se joacă 90 de minute. Barcelona cu PSG a fost la fel! Nu ne putem lua după asta, dar suntem bărbați, avem caracter și se joacă, părerea mea. Mă bucur pentru ei că sunt la nivelul la care sunt, sunt convins că la meciul cu noi o să joace primul 11 care s-a format deja și o să-și dorească foarte mult să câștige. La fel ca noi!”, a declarat Andrei Cordea. CFR Cluj - Steaua Roșie Belgrad se vor întâlni în retur, joi, 26 august, ora 21.30, pe terenul din Gruia.

START ÎN CUPA ROMÂNIEI FAN COURIER LA HANDBAL FEMININ

Astăzi, 24 august, se va da startul Cupei României FAN Courier la handbal feminin. Tururile 1 și 2 ale competiției sunt organizate la Bistrița, pe 24-25 august, urmând ca Final Four-ul să se desfășoare la Brăila, pe 28-29 august. Programul meciurilor din turul I: Minaur Baia Mare - CSM Slatina (de la ora 10.10), Dacia Mioveni - Gloria Buzău (de la ora 12.50), Măgura Cisnădie - Dunărea Brăila (de la ora 12.50), SCM Râmnicu Vâlcea - SCM Craiova (de la ora 15.30), HC Zalău - CSU Cluj-Napoca (de la ora 15.30), CSM București - Gloria Bistrița (de la ora 18.00) și CSM Deva - Știința București (de la ora 18.10). Turul al 2-lea se va desfășura în aceleași săli, miercuri, 25 august, între învingătoarele din faza inaugurală, conform unei împerecheri prestabilite.

ROMÂNIA - ȚĂRILE DE JOS, SCOR 1-3, AL TREILEA EȘEC ÎN GRUPA D

Ediția cu numărul 32 a Campionatului European de volei feminin are loc în perioada 18 august-24 septembrie și este găzduită de patru țări: România, Serbia, Croația și Bulgaria. Naționala de volei feminin a României a pierdut, duminică, și al treilea meci din grupa D a Campionatului European, la BT Arena din Cluj-Napoca, scor 1-3, cu Țările de Jos. Tricolorele se află în continuare pe ultimul loc al grupei. Scor pe seturi a fost 25-12, 25-27, 25-17, 25-14. În primele două meciuri din grupa D, România a cedat cu Turcia, scor 1-3, și cu Suedia, scor 0-3. Duminică, în primul meci al zilei, Turcia - Suedia, scor 3-0. După partidele de duminică, clasamentul este condus de Turcia și Țările de Jos (câte 3 jocuri, 9 puncte), urmate de Suedia (3, 5), Ucraina (3, 3), Finlanda (3, 1) și România (3, 0 puncte).

S-A SĂTURAT SĂ AȘTEPTE! CLAUDIU BUMBA ÎȘI IA CETĂȚENIE MAGHIARĂ

Claudiu Bumba (27 de ani) a fost în trecut internațional de tineret și a bifat chiar și trei meciuri la naționala de seniori. Acesta ar putea juca pentru naționala Ungariei. Bumba joacă la Kisvarda, în Ungaria, și a demarat deja procedurile pentru a-și lua cetățenia maghiară. Dacă se va întâmpla asta, va fi eligibil pentru naționala pregătită de Marco Rossi. Selecționerul italian al Ungariei s-a interesat deja de mijlocașul cotat de site-urile de specialitate la 500.000 de euro. “Nici acum nu e târziu, dacă vom continua pe aceeași pantă ascendentă și vom fi între primele 3-4 echipe din Ungaria, voi juca și voi da goluri, bănuiesc că vor fi ochii îndreptați și spre mine. Dacă nu, asta e, poate o să-mi iau și eu cetățenie aici și se vor uita ungurii la mine. Nu glumesc, antrenorul lor a fost la un meci și a întrebat de mine, dacă am actele. Încă nu le am, dar îmi doresc să-mi iau cetățenie. Selecționerul italian a fost, da. Ei mai au jucători naturalizați, sunt deschiși la chestia asta. Am demarat procedurile pentru cetățenie. Mi-e mult mai ușor, am o străbunică de acolo și-mi va fi mai ușor să iau cetățenia. Îmi doresc să joc pentru România, dar dacă nu am nicio șansă și voi fi chemat aici... Îmi doresc și eu să joc pentru o calificare, poate penru un EURO. Sunt apreciat, ăsta e un lucru bun pentru mine. Dacă nu am nicio șansă să joc pentru naționala din țara în care m-am născut, asta e”, a spus Bumba, pentru GSP.ro. Claudiu Bumba a evoluat în România pentru ASA Târgu-Mureș, FC Maramureș, Dinamo și Concordia Chiajna. În 2018 a plecat din România, la Adanaspor, iar din 2019 joacă pentru Kisvarda, în Ungaria. 500.000 de euro este cota de piață a mijlocașului care a trecut și pe la juniorii celor de la AS Roma.

FAZA A III-A A CUPEI ROMÂNIEI LA FOTBAL

Miercuri, 25 august, de la ora 17.30, sunt programate meciurile din cel de-al treilea tur al fazei naționale a Cupei României la fotbal, sezonul 2021-2022. Întâlnirile sunt programate, într-o singură manșă, decisivă, pe terenul formațiilor de eșalon inferior, sau mai slab clasate în sezonul precedent. Reprezentanta județului Mureș, Unirea Ungheni, va juca în deplasare în compania echipei AFC Odorheiu Secuiesc. Faza a IV-a este programată în 8 septembrie, optimile de finală se vor desfășura în 27 octombrie, iar sferturile de finală se vor disputa pe 1 decembrie. Semifinalele vor avea loc în 20 aprilie 2022 (turul) și 11 mai 2022 (returul), în vreme ce finala este planificată în 19 mai 2022.

SIMONA HALEP A URCAT UN LOC ÎN CLASAMENTUL WTA

Simona Halep a urcat de pe locul 14 pe locul 13 WTA, cu 3.881 de puncte, în clasamentul dat publicității luni. Liderul ierarhiei este în continuare australianca Ashleigh Barty, cu 10.185 de puncte. În Top 10, japoneza Naomi Osaka a pierdut poziția secundă, în favoarea sportivei din Belarus, Arina Sabalenka, aflată la cea mai bună clasare din carieră. Și jucătoarea cehă Barbora Krejcikova a mai urcat un loc, până pe 9, cel mai bun din carieră, în timp ce spaniola Gabrine Muguruza a coborât pe 10. În afară de Halep, româncele din Top 200 sunt următoarele: Sorana Cîrstea se menține pe locul 38, cu 1.774 puncte; Irina-Camelia Begu a urcat de pe locul 75 pe 74, cu 1.015 puncte; Patricia Țig se menține pe locul 90, cu 890 de puncte; Ana Bogdan a coborât de pe locul 105 pe locul 106, cu 826 de puncte; Elena-Gabriela Ruse a urcat de pe locul 110 pe 108, cu 797 de puncte; Irina Bara a urcat de pe locul 119 pe 118, cu 712 puncte; Jaqueline Cristian a urcat de pe locul 143 pe 142, cu 568 de puncte; Mihaela Buzărnescu a coborât de pe locul 150 pe 154, cu 513 puncte.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu