VOM AVEA, DIN NOU, POLIDIN!

Distribuie pe:

Reluarea producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepție românească, a depășit etapa de laborator, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”. În cadrul institutului este în derulare un proiect de cercetare-dezvoltare al Ministerului Apărării Naționale, ce are ca scop obținerea și plasarea pe piața de suplimente alimentare a unui produs imunomodulator de tip Polidin, sub formă de capsule gelatinoase de tip ursuleț (POLIDIN O) și spray nazal (POLIDIN-N).

“Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca acesta să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici)”, precizează reprezentanții Institutului, adăugând că vor continua testele clinice astfel încât produsul să fie repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă.

Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului (poate cel mai cunoscut imunomodulator din istorie) care era utilizat în anii dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial, se mai arată în comunicatul dat publicității. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu