CANOTORII MUREȘENI, MEDALIAȚI LA NAȚIONALE

Distribuie pe:

Municipiul Iași a găzduit, recent, întrecerile Campionatului Național de canotaj pentru juniori, competiție la care sportivii de la CS Mureșul Târgu-Mureș, antrenați de Claudia Balint, au cucerit patru medalii de bronz. Au urcat pe podiumul de premiere Ancuța Adelina Ungurean, la simplu junioare I, barca feminină de 4 rame fără cârmaci, categoria junioare II, avându-le în componență pe Alisia Maria Suciu, Adelina Someșan, Ayana Maria Moldovan și Lacrima Devora Mârza, precum și echipajul format din Adelin Iulian Piștanilă și Horia Filip Mureșan, în probele de dublu rame juniori și la dublu vâsle juniori. Foarte aproape de o clasare pe podium a fost și barca de 4+1, cu Alexandru Truța Patrick, Tobias Bela, Rareș Sebastian Măgerușan, Dan Marius Urcan și Seyranyan Lena (cârmaci), care a terminat pe cea de-a patra poziție. Rezultate meritorii au avut și Cezara Necula (locul 6 la simplu junioare III), Maria Ariana Balint (locul 7 la junioare III) și Seyranyan Lena (locul 7 la simplu categorie ușoară). Cu excepția Ancuței Adelina Ungurean, medaliată cu aur la Campionatele Mondiale de juniori din această vară, de la Plovdiv (Bulgaria), toți ceilalți canotori mureșeni au fost la primul lor concurs de nivel național. Adelina Ungurean se pregătește pentru Balcaniada de juniori din luna septembrie, din Macedonia, și pentru Campionatele Europene din Germania.

PARTIDELE AMICALE ALE ROMÂNIEI U21, CU ANGLIA ȘI GEORGIA, SE VOR JUCA ÎN GHENCEA ȘI LA VOLUNTARI

Programate inițial pe Arcul de Triumf, cele două jocuri de pregătire din septembrie ale naționalei conduse de Florin Bratu, se vor disputa în Ghencea și la Voluntari, informează frf.ro. Meciul României U21 - Anglia U21 va avea loc vineri, 3 septembrie, de la ora 21.00, pe stadionul Steaua, iar partida contra Georgiei U21 se va disputa marți, 7 septembrie, de la aceeași oră, pe stadionul “Anghel Iordănescu” din Voluntari. Duelul tricolorilor U21 contra Angliei va fi primul jucat de o națională, pe stadionul Steaua. Cele două amicale ale tricolorilor lui Florin Bratu sunt partide de pregătire înaintea Campionatului European. În 2023, România va participa la a treia ediție consecutivă de EURO, de această dată în calitate de gazdă, alături de Georgia. Semifinalistele ediției de peste doi ani vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. Și echipa națională a României la U20 va avea două meciuri amicale în luna septembrie, contra Portugaliei U20, acasă, și în fața Angliei U20, în deplasare. Selecționata lui Bogdan Lobonț se va duela marți, 2 septembrie, de la ora 19.00, pe stadionul Anghel Iordănescu, contra Portugaliei U20, iar partida contra Angliei U20 va avea loc luni, 6 septembrie, la St. George's Park. Toate partidele selecționatei U21 vor putea fi urmărite la TVR 1. Meciurile României U20 sunt transmise de Digi Sport.

MICHAEL OLIVER ARBITREAZĂ MECIUL CFR CLUJ - STEAUA ROȘIE BELGRAD, DIN MANȘA SECUNDĂ A PLAYOFF-ULUI LIGII EUROPA

Arbitrul englez, Michael Oliver, va conduce la centru meciul CFR Cluj - Steaua Roșie Belgrad, programat joi, 26 august, de la ora 21.30, la Cluj-Napoca, în manșa secundă a playoff-ului Ligii Europa. Oliver va fi ajutat, la cele două linii, de compatrioții săi Stuart Burt și Simon Bennett. Rezervă va fi Darren England. În tur, Steaua Roșie a câștigat cu scorul de 4-0. Formația Steaua Roșie Belgrad, adversara CFR Cluj în preliminariile Ligii Europa, a învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa Backa Topola, într-un meci din etapa a șasea a campionatului Serbiei. Echipa din Belgrad ocupă locul doi în clasament, cu 13 puncte (5 jocuri), la egalitate cu liderul Backa Topola, care are șase jocuri.

SORIN CRĂCIUN

CUPA SECUILOR 2021 A RĂMAS ÎN MUREȘ!

La mai puțin de un an de la înființare, CS Înfrățirea Valea Izvoarelor 2020, pregătită tehnic de Cristian Mureșan, a reușit performanța de a câștiga, cu scorul de 9-1, finala națională a Cupei Secuilor, la capătul unui joc disputat și câștigat, în fieful propriu, împotriva celor de la CS Roseal Odorheiu Secuiesc. Cu prilejul acestei finale, organizatorii evenimentului au oferit prilejul iubitorilor de fotbal, prezenți pe cocheta Subec Arena din Valea Izvoarelor, să îi revadă evoluând pe jucători de old boys ai echipelor Valea Izvoarelor, ASA Târgu-Mureș, AJF Mureș, dar și a celor de la CS Roseal Odorheiu Secuiesc, în deschi-derea finalei Cupei Secuilor 2021.

Printre clipele de bucurie prilejuite de acest succes, la finalul confruntării, antrenorul echipei învingătoare, Cristian Mureșan, ne-a oferit un scurt interviu.

Reporter: Prima experiență de antrenor principal la nivel de seniori la Liga 4 și primul succes realizat. Ce sentimente te încearcă în aceste momente?

Cristian Mureșan: Da, într-adevăr, este primul an la nivel de seniori, sunt primele trofee. Sincer, nu mă așteptam să avem asemenea rezultate, atât de repede, în contextul în care echipa nu are un an de la înființare, dar consider că uniunea grupului, determinarea, dorința și ambiția băieților și mai ales faptul că am jucat din plăcere și fără nicio presiune au adus aceste rezultate. Ce sentiment mă încearcă? Împlinire, dar și o responsabilitate în plus, fiindcă știi cum se zice: e greu să ajungi sus, dar mai greu e să te menții.

Reporter: Cum este pentru tine trecerea de la antrenor la nivel de copii și juniori, la cea de nivel seniori?

Cristian Mureșan: Eu, în continuare, am rămas antrenor la nivelul grupelor de copii și juniori ai clubului Viitorul Ungheni și, simultan, cu acordul domnului Cristian Duran (n.r. președintele clubului Viitorul Ungheni) am preluat conducerea tehnică a echipei de seniori a acestui club. Faptul că am antrenat doar copii, până acum, consider că m-a ajutat să învăț a trece de la agonie la extaz și invers și, totodată, să rămân la fel și în cazul unei victorii sau a unei înfrângerii, pentru că, în sport, azi ești sus și mâine poți cădea fără să mai știe cineva de tine, chiar dacă tu îți faci treaba la fel. Pentru mine, personal, este important că pot gestiona bine momentele plăcute și cele mai puțin neplăcute.

Reporter: În curând se va da startul unui nou sezon competițional al Ligii 4, unde am aflat că veți evolua și voi. Ca antrenor principal al echipei, ce perspective ți-ai propus să atingi la finalul acestei ediții?

Cristian Mureșan: Pentru sezonul competițional 2021 - 2022 , în ceea ce mă privește, obiectivul personal este menținerea grupului format, iar din punct de vedere sportiv, dacă vor fi două serii Liga 4 Elite, ne propunem să obținem o clasare în playoff, însă o clasare în primele 6 echipe din cele 18 ar fi foarte mulțumitoare!

DRAGOȘ PUIA

Sursa foto: https://photos.google.com

Lasă un comentariu