“LA CURTEA ARTIȘTILOR”

Distribuie pe:

Asociația Eidos ROMREG, în colaborare cu Primăria Municipiului Târgu-Mureș, Uniunea Artiștilor Plastici Mureș și Muzeul Județean Mureș desfășoară, în perioada 23 august - 10 septembrie 2021, tabăra de arte vizuale a elevilor “LA CURTEA ARTIȘTILOR''.

Obiectivul acestui parteneriat este acela de a dezvolta și de a îmbogăți creativitatea elevilor din județul Mureș, cu ajutorul specialiștilor locali din domeniu, motiv pentru care tabăra se va desfășura, de luni până vineri, interval orar 10:00-12:30, în două locații diferite.

Atelierele de creație și artă vizuală vor avea loc în spațiul Uniunii Artiștilor Plastici din Târgu- Mureș, situat în Piața Bolyai nr. 5, în zilele de luni, marți și joi.

Atelierele practice de țesut și cusut vor avea loc în incinta Palatului Toldalagi, la Secția de Etnografie și Artă Populară a muzeului. Atelierele practice vor fi precedate de vizitarea ghidată a expoziției temporare “Interioarele locuinței tradiționale din Podișul Târnavelor”.

Atelierele se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

EXPLOATAREA POTENȚIALULUI LOCAL ȘI REGIONAL

Nevoia de a organiza o tabără de arte vizuale a pornit de la necesitatea de a exploata potențialul local și regional pe care îl oferă multitudinea de artiști consacrați, care pot transmite generațiilor viitoarea experiența acumulată de ei de-a lungul carierei.

Arta textilă este una dintre cele mai vechi preocupări ale oamenilor. Inițierea în arta textilă va fi realizată prin crearea de semne de carte și brățări sau brâie, folosind ghergheful din lemn. Copiii vor crea un desen de bază, apoi vor “urzii” firele și vor realiza, în cele din urmă, modelul creat. De asemenea, se vor face broderii pe etamină și se vor învăța tehnici de cusătură simple, cum ar fi cruciulițe, tighel, la fir, șinătău sau înaintea acului.

Prin acest tip de activități încurajăm dezvoltarea multidisciplinară a elevilor și a potențialului lor creativ.

LILIANA LIRCA, responsabil Relații Publice Muzeul Județean Mureș

Lasă un comentariu