VACCINAREA LA DOMICILIUL PACIENTULUI COSTĂ 60 DE LEI

Distribuie pe:

În ședința din 25 august 2021, Guvernul României a aprobat o ordonanță ce reglementează vaccinarea împotriva Covid-19, de către medicii de familie, la domiciliul persoanei, precum și activitatea de vaccinare în ambulatoriile de specialitate.

Potrivit actului normativ, inițiat de Ministerul Sănătății, pentru activitatea de administrare a vaccinului împotriva Covid-19, de către medicii de familie, la domiciliul persoanei, validată ca serviciu de vaccinare în Registrul electronic național de vaccinare, potrivit schemei complete de vaccinare, tariful este de 60 de lei pe inoculare.

Pentru administrarea vaccinului de către medicii de specialitate, în cadrul ambulatoriul de specialitate pentru specialitățile clinice, inclusiv ambulatoriul integrat al spitalelor, validată ca serviciu de vaccinare în Registrul electronic național de vaccinare, potrivit schemei complete de vaccinare, tariful este de 40 de lei pe inoculare.

Tarifele includ și consultația medicală, raportarea și monitorizarea reacțiilor adverse postvaccinale.

“Am creat cadrul legal pentru ca un număr semnificativ de persoane să poată fi imunizate de către medicul de familie la domiciliu. Este o măsură ce are drept scop stimularea vaccinării și protecția cu precădere a persoanelor vârstnice, nedeplasabile sau mai greu deplasabile.

Pentru vaccinarea la domiciliu, am crescut tariful la 60 de lei pe inoculare (de la 40 de lei pe inoculare cât este la cabinet), diferență menită să acopere cheltuielile de deplasare.

De asemenea, pentru pacienții cu boli cronice poate începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate, tocmai pentru a proteja mai bine acele persoane care au și cel mai mare risc de a se îmbolnăvi și a dezvolta complicații în caz de infecție cu SARS-CoV-2”, a precizat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, printr-un comunicat de presă.

Cele două măsuri sunt prevăzute a fi în vigoare până la data de 31 martie 2022, termen până la care a fost prelungită și activitatea de administrare a vaccinului de către medicii de familie, în cabinetele proprii, pentru persoanele înscrise pe lista proprie, pentru cele care nu au un medic de familie sau pentru care medicul de familie nu asigură aceste servicii. (L.P.)

Lasă un comentariu