ATENȚIE LA ETICHETELE DE PE CONSERVELE DIN MAGAZINE. AVERTISMENTUL OFICIAL DESPRE ACESTE PRODUSE

Distribuie pe:

Specialiștii de la ANSVSA avertizează românii despre pericolul găsit în conservele care sunt comercializate, astăzi, în marile supermarketuri din țară. Cum sunt păcăliți românii, de fapt, și care este principalul lucru după care ar trebui să se uite, atunci când verifică etichetele.

Ce conțin, de fapt, conservele din magazinele românești

La începutul anilor 1990, fabricile de conserve din România au fost puse la pământ, falimentul a devenit cuvântul cheie, iar bulionul și pasta de tomate românești au fost înlocuite cu cele din import, făcute dintr-un concentrat chinezesc de zaharuri, diluat cu apă. Pentru a păcăli populația că pasta de tomate ar conține roșie naturală, unii comercianți îi adaugă amidon și gume, cu rolul de agenți de îngroșare.

Șeful ANSVSA Mihai Ponea trage un semnal de alarmă pentru toți românii, pe care-i roagă să verifice cu atenție etichetele conservelor de roșii pe care le achiziționează din comerț, asigurându-se că este specificat conținutul de 90% roșii pe ambalaj.

“Nu mai sunt în România acele fabrici uriașe, dar, la nivel de 2021, avem peste 700 de unități care prelucrează conserve din legume și fructe. Este adevărat că fabricile sunt de dimensiuni mici și medii. Dacă discutăm de acele cirobe sau mâncarea cu fasole și costiță, avem fabrici mari care exportă în Canada.

Vom primi o delegație din SUA pentru exportul de conserve. Trebuie să plecăm de la citirea etichetei. Regulamentele UE permit să ai concentrat în conservă 1 % roșii și 99% amidon, este legal, dar îl găsim pe etichetă. Trebuie să cumpărăm conserva pe care scrie 90% roșii. Așa sunt regulementele europene, în care nu scrie concret că este amidon sau alt adjuvant.

Avem mii de produse retarse zilnic din piață, zilnic avem de la o tonă la sute de tone retrageri de pe piață, pentru că produsele sunt neconforme. De exemplu, azi am retras de la comercializare legume și fructe cu încăr-cături de pesticide peste valorile normale”, a declarat șeful ANSVSA, conform celor de la realitatea.net. (sursa playtech impact)

Lasă un comentariu