CONSILIERII JUDEȚENI AU APROBAT O RECTIFICARE BUGETARĂ PENTRU INSTITUȚIILE SUBORDONATE CONSILIULUI JUDEȚEAN MUREȘ

Distribuie pe:

Consiliul Județean Mureș a aprobat o rectificare bugetară de peste 5 milioane de lei pentru instituțiile aflate în subordinea sa. Bugetul Ansamblului Mureș a fost suplimentat cu 525.000 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de personal. A fost aprobată suma de 15.000 de lei pentru Muzeul Județean Mureș, pentru implementarea expoziției itinerante, intitulată Istoria Ordinului Călugărilor Păulei. Direcția Județeană pentru Protecția Socială și a Copilului Mureș va primi 2.700.000 lei pentru cheltuieli de personal și hrană pentru beneficiari. În plus, au fost alocați 1.880.000 de lei pentru verificarea proiectului și planului tehnic al tronsonului de drum județean marcat cu 153A între Ernei-Eremitu-Sovata.

În același timp, Consiliul a votat organizarea unor cursuri practice și teoretice pentru șoferii angajați ai Ministerului de Interne pe pista Transilvania Motor Ring.

Un alt proiect de hotărâre aprobat vizează înființarea unui grup de lucru la nivel de județ, pentru a oferi consiliere familiilor și persoanelor aflate în situații financiare dificile, care trăiesc la periferia orașelor și a satelor mai mari, în vederea îmbunătățirii condițiilor lor de viață. Structura completă și regulile de procedură ale comitetului sunt disponibile pe www.cjmures.ro.

Reprezentanții județului Mureș au aprobat, de asemenea, creșterea costurilor de construcție a noului centru pentru serviciul de dispecerat al Serviciului județean Salvamont-Salvaspeo Mureș și numărul unic de urgență 112. Costurile suplimentare sunt cauzate de creșterea salariului minim pentru lucrătorii din construcții și de creșterea prețului materialelor de construcție. Costurile de construcție au fost modificate de la 3.544.288 de lei la 5.935.013 de lei.

BIROUL DE PRESĂ AL CONSILIULUI JUDEȚEAN MUREȘ

Lasă un comentariu