DOUĂ TREIMI DINTRE ROMÂNII DE PESTE 45 DE ANI CONSIDERĂ CĂ SUNT DISCRIMINAȚI LA ANGAJARE

Distribuie pe:

Dintr-un sondaj recent, realizat de eJobs România, cea mai cunoscută companie de recrutare de personal din țara noastră, aflăm că peste două treimi dintre românii de peste 45 de ani se consideră discriminați din cauza vârstei, aceasta fiind principala problemă cu care se confruntă la angajare.

Au prea multă experiență...

Potrivit sondajului, 64% dintre participanții la studiu consideră vârsta este un impediment atunci când își caută un job nou. Următoarele obstacole pe care candidații de peste 45 de ani spun că le întâmpină la angajare sunt faptul că au prea multă experiență, așteptările salariale ridicate și lipsa de oportunități profesionale în domeniul pentru care sunt pregătiți.

În plus, peste 59% dintre angajații de peste 45 de ani consideră că, deși sunt suficiente joburi pentru segmentul de vârstă din care fac parte, sunt preferați tinerii. Aproape 20% cred că nu sunt suficiente posturi libere pentru ei, în timp ce 14% sunt de părere că oferta de joburi nu se suprapune pe domeniul lor de pregătire.

Deși angajatorii recunosc că aceasta este categoria de candidați cu cele mai multe provocări la angajare, principalele motive pentru care nu obțin un post sunt nivelul scăzut de digitalizare și de flexibilitate.

Pe de altă parte, din total de 1,1 milioane de aplicări înregistrate lunar în platformă, doar 103.000 vin din partea acestui segment de candidați, ei reprezentând categoria de vârstă care aplică cel mai puțin.

La ce compromisuri sunt dispuși

Sondajul eJobs mai arată că provocările menționate de cei de peste 45 de ani îi determină să facă anumite concesii când vine vorba despre alegerea unei noi oportunități în carieră.

Fiind întrebați ce compromisuri ar fi dispuși să facă pentru un loc de muncă, peste 45,3% au spus că ar face o reconversie profesională, 16,5% ar accepta un salariu mai mic decât cel actual, 8,4% s-ar muta în altă țară, 7% s-ar reloca în alt oraș și tot atâția ar fi dispuși să învețe să lucreze pe calculator.

Totuși, 15,8% dintre respondenți nu ar accepta să facă niciun fel de compromis...

“Deși acești candidați au o serie de avantaje față de cei mai tineri (sunt foarte stabili, punctuali, au, pe anumite paliere, un grad mai ridicat de anduranță), din păcate, acumulează minusuri în ochii angajatorilor când vine vorba de nivelul de digitalizare, de ușurința cu care se pot integra în echipe tinere sau de flexibilitatea pe care o manifestă în a face lucruri noi ori în a ieși din zona de confort”, afirmă realizatorii sondajului.

Nu prea se implică...

Conform cercetării eJobs, 38% dintre respondenții de peste 45 de ani fie nu folosesc tehnologia la jobul actual, fie întâmpină constant greutăți în utilizarea acesteia.

În plus, 53,4% își exprimă părerea în echipă doar când li se cere acest lucru, în timp ce 12,8% nu își expun deloc punctul de vedere la locul de muncă... de frica pierderii jobului în favoarea cuiva mai tânăr.

Sondajul mai arată că 41,9% dintre candidații de peste 45 de ani fie nu au subiecte comune de discuție cu colegii lor mai tineri, fie cred că există diferențe de mentalitate cauzate de vârstă.

*

Sondajul a fost realizat în perioada 26 iulie - 10 august 2021, pe un eșantion de 1.276 de specialiști (salariați) cu studii superioare, manageri, muncitori, șomeri, casnici și patroni (asociați) care fac parte din categoria de vârstă de peste 45 de ani. (L.P.)

Lasă un comentariu