CUM POȚI ÎNVĂȚA GERMANA ONLINE?

Distribuie pe:

Multă lume consideră învățatul online dificil sau plictisitor, dar acest lucru poate fi din cauză că poate nu au avut parte de metode și materiale suficient de interesante pentru a le stârni interesul.

O mână de tineri plini de inițiativă din Cluj-Napoca au dezvoltat o serie de cursuri pentru învățarea limbii germane și pentru cunoașterea mediul germanofon. Inițiativa aceasta a pornit din Asociația Gutenberg, unicul ONG studențesc pentru vorbitorii de germană. În cadrul acestei asociații de-a lungul timpului numărul voluntarilor a crescut la peste 300 și aceștia au reuși să organizez peste 160 de proiecte și programe educaționale în limba germană.

Dorind să realizeze mai mult din pasiunea pentru limba germană acești tineri au înființat două entități: Centrul Gutenberg și Centrul Didacto.

  • Centrul Gutenberg organizează cursuri de limbă germană pentru adulți și tineri peste 14 ani
  • Centrul Didacto organizează activități educaționale în germană pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani

Ce avantaje îți aduce germana?

În cazul în care te întrebi de ce să învăț limba germană? Sau cu ce mă ajută aceste ore online de germană? Vom veni cu un răspuns, care sperăm că vă v-a convinge să dați o șansă acestei limbi.

Pentru adulți limba germană este un ajutor imens la angajare. În România există tot mai multe companii germane care și-au externalizat serviciile la noi în țară. Acestea au nevoie de oameni care vorbesc limba germană, așadar acest lucru va fi privit ca un plus la angajare. De asemenea, există mulți români care lucrează în străinătate și faptul că știu germana îi poate ajuta foarte mult și în viața de zi cu zi.

Pentru copii germana este un beneficiu atât în copilărie cât și în viața de adult. În primul rând, îi ajută să își dezvolte gândirea și abilitățile de memorare. În al doilea rând, vorbirea și înțelegerea limbii germane îi va ajuta pe plan academic. Aceștia vor putea să se înscrie la programe educaționale sau schimburi de experiență în germană.

Legat de avantajele cursurilor online de germană, putem spune că vă ajută să economisiți timp și bani, prin faptul că nu trebuie să vă deplasați la o anumită locație pentru a participa. În plus, puteți intra de oriunde din lume la aceste cursuri.

Germana online pentru adulți

Germana online pentru adulți se desfășoară în cadrul Centrului Gutenberg, unde cursurile sunt gândite în funcție de modul de gândire și învățare al adulților.

Cursurile sunt împărțite în două categori:

  • Cursurile clasice de germană, care se axează pe învățarea limbii germane după cerințele încadrării în standardele lingvistice europene. De asemenea, acestea ating partea teoretică de gramatică și partea de vocabular.
  • Cursurile conversaționale cu nativi, unde totul se desfășoară în germană și cel mai important aspect este comunicare în limba germană.

Pentru cursurile susținute de Centrul Gutenberg sunt organizate sesiuni demonstrative gratuite. În cadrul acestora puteți observa metodele și materiale folosite, dinamica și atmosfera din cadrul unui astfel de curs de germană.

Germana online pentru copii

În cazul copiilor, germana în mediul online se desfășoară la Centrul Didacto. Aici copiii pot învăța să comunice în germană prin jocuri și activități educative atât în mediul online cât și fizic.

În mediul online activitățile constau din cursuri de germană și din ateliere conversaționale. Și pentru acestea sunt organizate sesiuni demonstrative gratuite, unde puteți afla mai multe informații despre organizarea cursurilor, dinamica grupei și materialele utilizate.

Pe partea de activități fizice este vorba despre taberele de germană pe timpul verii și iernii. Acestea sunt organizate pentru o zi, în Cluj-Napoca sau pentru o săptămână, la munte. În cadrul acestora copiii învață să comunice în germană și socializeze cu ceilalți.

Dacă sunteți curioși să aflați mai multe despre programele Gutenberg, limba germană și mediul germanofon, accesați site-urile centrelor prezentate mai sus!

Lasă un comentariu