CERCETAȚI PENTRU FURT ȘI CONDUCERE A UNUI AUTOVEHICUL CU NUMĂR FALS DE ÎNMATRICULARE

Distribuie pe:

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Târgu-Mureș au identificat și reținut, pentru 24 de ore, doi tineri bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt, complicitate la furt și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

La data de 30 august a.c., în urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiștii de investigații criminale ai Poliției municipiului Târgu-Mureș, au fost identificați doi tineri, de 18, respectiv 20 de ani, ambii din comuna Crăiești, bănuiți de furtul unui telefon mobil, precum și de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

În fapt, din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, la data de 25 august a.c., tânărul de 20 de ani, în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Târgu-Mureș, însoțit de un alt tânăr, de 18 ani, ar fi sustras din posesia unei persoane de sex feminin, un telefon mobil, ulterior, aceștia deplasându-se de la fața locului cu un autoturism.

Din verificări, a rezultat faptul că, anterior, cel în cauză, însoțit de același tânăr, de 18 ani, ar fi sustras plăcuțele de înmatriculare de la un autoturism parcat pe aceeași stradă din municipiu, le-ar fi montat la autoturismul acestuia, pe care l-ar fi condus ulterior.

În baza probatoriului administrat, la data de 30 august a.c., față de cei doi tineri, polițiștii au luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, complicitate la furt și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 4.000 de lei, acesta fiind recuperat și predat persoanei vătămate.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române - Brigada Operațiuni Speciale Târgu-Mureș, desfășurându-se totodată și cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Reghin.

AU PUS ÎN PERICOL CIRCULAȚIA PE DRUMURILE PUBLICE

* La data de 30 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Reghin au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, pe strada Spitalului din municipiul Reghin, cu implicarea unui autovehicul, soldat doar cu pagube materiale.

La fața locului, polițiștii au identificat conducătorul auto, ca fiind un bărbat, de 31 de ani, din orașul Iernut.

În urma testării cu aparatul etilotest, acestuia i-a rezultat o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la spital în vederea prelevării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

* La data de 30 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Târgu-Mureș au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, pe strada 8 Martie din municipiul Târgu-Mureș, cu implicarea unui biciclist.

La fața locului, polițiștii au identificat conducătorul bicicletei, ca fiind un bărbat, de 63 de ani, din aceeași localitate, stabilind totodată faptul că acesta a căzut pe partea carosabilă.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a bărbatului.

La testarea cu aparatul etilotest, acestuia i-a rezultat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal.

Lasă un comentariu